Kleen So : 5 Benda Yang Wajib Ada Ketika Kemaskan Rumah

KleenSo : 5 Benda Yang Wajib Ada Ketika Kemaskan Rumah | Salam. Sengaja uzu tak basuh bilik mandi, tak mop lantai bilik , tak mop lantai rumah , memang sengaja nak kotor kotor kan rumah hahaha sebab dapat tahu akan ada product review home cleaning yang akan sampai 2 3 minggu depan.. Uzu tak diberitahun brand ape punya home cleaning so ready ready je pihak mereka nak deliver produk tu.. Yeahhh tak sabar tau ! Tak sabar nak buat spring cleaning bilik, toilet.. 

Semalam team KleenSo hantar produk. Then, baru tahu yang produk review tu brand daripada Kleen So. Hehehehe selama ni tak pakai apa-apa brand sebab cuci bilik, cuci kipas, cuci tiles, cuci toilet, mop lantai guna pencuci kain. Hahaha nak jimat punya pasal.. So uzu tersangat excited nak pakai jenama KleenSo ni :) Agak agak best tak? Hihihihi :)

5 Benda/Produk Yang Wajib Ada Ketika Kemaskan Rumah

KleenSo Total Cleanin Solution
1) Serai Wangi Liquid Wax Floor Cleanser

Serai Wangi Liquid Wax Floor Cleanser ni bauan dia serai, tu dah terang-terang dia kata Serai Wangi, memang Serai lah tu. KleenSo gunakan serai di dalam pembuatan Serai Wani Liquid Wax Floor Cleanser kerana Serai ni boleh menghalau nyamuk, serangga, lipas, lalat dan macam-macam lagi. Siap ada Anti Backterial lagi.. Sesuai mak pak pakai tuk mop lantai.. Lagi-lagi jenis budak yang selalu main kat lantai kan? Haa elok sangat guna pencuci ni  tuk mop lantai :)
Lantai yang kotor.. Jom cuci !
 Buka penutup botol dah boleh hidu bau..
 Cara nak guna.. Ambik setengah air di baldi. Then letak 2 penutup pencuci..
 Are you ready ? Hihi
Tadi mop toilet, ni mop bilik pulak..
 Amacam? Berkilat tak lantai ? Hihi.. Siap pakej bau wangi serai...

KleenSo Total Cleaning Solution
2) Tiles and Bathroom Cleaner

Setiap rumah pastinya ada tiles? Tak gitu? Hihihi Yang masih menetap rumah kayu tu, maafkan uzu ye. Bukan nak menghina atau menyindir, cuma mostly rumah sekarang ni mesti ada tiles.. Lagi-lagi rumah ssewa uzu ni.. Nama pun rumah sewa.. Kalau dapat rumah sewa y bersih tu, alhamdulillah , kalau yang dapat rumah sewa macam uzu ni, nauzbillah.. Kena rajin sental sental tiles.. Kalau tak, kan lama-lama jadi kuning, jadi banyak kerak... Ehh tak nak ! Dah macam anak dara pemalas pulak kan tak reti nak bersihkan rumah.. 

Produk dari KleenSo memang best !! Nak bersihkan  tiles toilet, tiles bilik , sprayyy sprayyy je guna KleenSo Tiles and Bathroom Cleaner.. Spray directt ke tiles dan lapkan.
Selepas. Sebelum cuci tiles toilet. Ya ampun kotor kan? Hahaa
 Nampak tak bersih sikit? hihi sikit je sebab tak setap habis..
Jom cuci tiles kat bilik pulakk..
 Sebelum..
 Selepas.. Ada nampak perbezaan banyak tak?Hahaha eh puas hati betul rasa.. Happy :)

Pesso Total Pest Solution
3)  Eco Ant Bait Naturak Inredients

Masalah yang uzu alami dari dulu bila rumah sewa uzu ni berada ditinkat bawah sekali.. Memang selalu serangga datan naik terutamanya kat tong sampah kat dapur.. Fuhh setel masalah bila ada Eco Ant Bait Natural Inredients ..
 Kat belakang kotak ni ada explaination mengenai produk. Boleh baca ye :)
Di dalam kotak ni ada 2 pcs Ant Bait.. Uzu ambik 1, kena tarik plastik tu ye...

Pesso Total Pest Solution
4)  Eco Cockroach Bait

Uzu sangat tak suka pada lipas ! Kalau ada lipas kat rumah, mesti lariii keluar rumah.. Kat hostel tu, setiap sem ada lah 4 5 kali uzu dan roomate menjerit sebab bilik kami tiba-tiba ada lipas terbang . Hahahaa kalau kat rumah, nampak lipas teruss larii ! Last-last kakak uzuy tolong mati kan lipas tu .. Haaa ! Padan lah mukaa ko kan lipassss ! Sapa suruh duk terbang terbang ! Dekat rumah sewa ni jarang ada lipas tapi baru semalam tiba-tiba lipas kecik lalu dalam bilik.. Haaa apa lai terus ambik ni letak bawah katil. Hari ni tak nampak lai lipas tu hehehe. alhamdulillah boleh tidur dengan aman :p
 Info boleh baca kat belakan produk ye :)
Haaa jangan lupa tarik plastik . Kan tak keluar baunye...
Dua-dua uzu letak di bawah katil.. So serangga takde, lipas takde ! InsyaAllah ..Hihi

KleenSo Total Cleanin Solution
5) KleenSo Bio Deradable go green garbage bag

Uzu dapat 2 bakul plastik sampah.. Memula ingat... Baiknyaa pihak KleenSo ni bai warna warni plastik bag.. Sekalii tengok.. Rupanya, bukan suka-suka ye plastik sampah ni ada colour.. Yang biru khas untuk kertas-kertas, yang hijau untuk botol botol kaca.. Haaaaaa baru tau rupanyaa perbezaan dua kaler ni.. Selama ni main bantaiii hentamm je beli plastik sampah hahahah k ilmu baru :)


Wuuu best pulak pakaiiii Home Clening produk daripada KleenSo kan? Sebelum ni actually uzu pernah beli brand Kleen So, tengok botol je selalu tapi tak terfikir pon na tengok jenama home cleansing .. Bagi uzu,sebelum ni semuaaaa brand sama je.. Rupanya tak.. Banyak beza.. Sejujurnya uzu meman dah jatuh hati dengan KleenSo .. Hari-hati duk spray tiles. Hahahaha excited kan bila tengok tiles bersih :D

So ini lah 5 benda wajib yang perlu ada sebelum korang nak spring cleaning rumah tu.. Nak rumah cantk dan bersih, nak bau bau serai, nak halau nyamok, nak halau lipas, cicak, boleh dapatkan produk KleenSo di info kat bawah ye ! Selamat membersihkan rumah :) Salam..

Untuk Matlumat Lanjut
Contact : +603 - 80231668
#KleenSo 

Jus Lutox Dnars : Untuk Tenaga Yang Berpanjangan :)

Jus Lutox Dnars : Untuk Tenaga Yang Berpanjangan | Salam.. Sesiapa yang berkerja macam uzu ni, yang kerja office hour, memang rasa penat tu, ya Allah hanya Allah je tahu betapa duduk berjam jam di depan pc, rasa mengantuk sangat , dengan suasanga ofis yang sunyi pasti memgbuatkan diri kita rasa menangtuk sangat.. So mula lah nak bancuh secawan kopi dan nescafe semua. Tapi apa yang merisaukang uzu adalah bahayangya pengambilan kopi secara kerap. Ini sangat membahayakan kesihatan.. 

Apa inisiatif yang perlu uzu cari adalah cari minuman tambahan yang macam Jus Lutox Dnars ni lah sebab dia diperbuat dari buah-buahan. Bebas cafien lahh ceritanya ni.. Apa lagi yang ada dalam Jus Lutox Dnars ni ialah Habbatus sauda, garam bukit, cuka lemon, pegaga, white kidney bean, minyak zaitun, manna, madu, kurma, acai beri dan halia. Setiap bahan, ada berpuluh kebaikan, ini kang pulak dalam Jus Lutox Dnars ada 11 bahan-bahan. Nak tau tak kebaikan setiap kandunan minuman Jus Lutox Dnars?
Khasiat 11 Kandugan Dalam Jus Lutox Dnars
Dengan macam-macam khasiat yang ada dang disini ingin simpulkan kebaikan-kebaikan yang ada di dalam Jus Lutox Dnars semestinya banyak kebaikan. Antaranya ialah :

12 Kebaikan Jus Lutox Dnars
  • Kaya dengan antioksidan yang mampu mencegah kerosakan sel dan melambatkan proses penuaan sel tubuh.
  • Meningkatkan tahap kecergasan tubuh badan.
  • Menguatkan sistem imunisasi bagi melindungi tubuh badan daripada jangkitan penyakit.
  • Melancarkan peredaran darah. Melancarkan proses penghadaman.
  • Membantu mengawal tekanan darah dan paras kolestrol.
  • Menyingkirkan toksin dari tubuh badan.
  • Meningkatkan tahap metabolisme tubuh badan.
  • Membantu mengatasi masalah angin dalam badan.
  • Membantu mempercepatkan pemulihan luka luaran dan dalaman.
  • Jus Lutox Dnars Memelihara sistem saraf.
  • Memelihara kesihatan tubuh badan secara menyeluruh
Jadinya, bila minum Jus Lutox Dnars, memang ketara sangat-sangat perubahan badan uzu yang malas ni.. Hahaha kalau takde kopi, dah tertidur agaknya.. Tapii.. haaa denan Jus Lutox, tak payahh bancuh kopi secawan lagi, minum je Jus Lutox Dnars ni setiapp hari. Pasti bertenaga dari 9 pagi samgpai 5 petang..
Btw uzu ni jenis antibodi tak kuat, bila orangggggg batuk kahak, selesma, demam, bersin konfem cepat terjangkit dan meman uzu sangat perlukan Jus Lutox Dnars supaya imunisasi tinggi supaya tak mudah berjankit ke pape. Kekadan kalau member bersin, uzu pakai face mask. Kalau tak pakai, demam. Demam tu bukan demam biasa-biasa. Sampai termuntahh muntahh..Memang tak suka demam.. Wuuu nasib lah ada Jus Lutox Dnars..

Macama-macam kan kebaikan Jus Lutox Dnars nggi.. Sukaaa sangat. Uzu simpang kat ofis. Nanti mingum kat ofis je..
Cara Pengambilan Jus Lutox Dnars
Ambik 2 sudu besar setiap kali sebelum sarapan dan sebelum tidur.

Eh sebelum terlupa tu, nak bagitau lah, nak pesan awal-awal kalau nak beli sesuatu produk tu, kena pastikan produk tu halal atau tak, ada kkm atau tak? Haaa kalau Jus Lutox ngi jangan risau lah sebab memang ada Sijil Pengiktifaran Halal daripada JAKIM. So no worries ye korang :)

Bab testimoni? Haaa banyak testimoni kata, yang sakit lututt tu, dah tak sakit lutut lagi..Dah bertenaga. Pakcik makcik nenek atok dah boleh berjalan kaki dah, boleh beraya round kampung.. Amboii hebat makcik nii.. Kalau rajin minum, cepat lah hasilngya.. Kalauuu skip skip minum, hmm jangan nak harap esok hari dah ada kesan.. Meman takk lah kan? :p Ok lah hihi sesiapa yang nak jadi makcik pakcik atok nenek yg makin bertenaga round kampung sempena raya ni , boleh contact info kat bawah ye... Salam.

Untuk Matlumat Lanjut
Website : www.lutox.com.my

Mini Thailand Week 2017 di One Utama Shopping Mall (New Wing)

Mini Thailand Week 2017 di One Utama Shopping Mall | Salam.. Jumaat lepas uzu dan blogger-blogger lain ke Mini Thailand Week yang diadakan di One Utama Shopping Mall yang bermula pada 6 hingga 9 July 2017.. Rupanya Mini Thailand Week untuk tahun ini adalah yang kali ke 9 di anjurkan, maksudnya dah 9 tahun diadakan di Malaysia. Waahhh satu kebanggaan disini :)

Diadakan bermula pada tahun 2009, Mini Thailand Week dianjurkan oleh Kementrian Perdaganan dan Industri dibawah kementrian perdagangan Thailand..Acara ini adalah untuk memberi inspirasi kepada perniaga yang membawa produk-produk Thailand ke Malaysia.. Tidak jua lupaa bahawa dalam acara ni ada dipersembahkan tarian dan kebudayaan Thailand. Memang tarian tu sangat mencuri hati sesiapa yang datang di majlis perasmian Mini Thailand Week 2017 jumaat lalu.

Kalau nak taau, seramai 2000 penunjung yang datang ke booth-booth Mini Thailand Week pada tahun lepas dan tahun ni diharap ada lebih 25000 penunjung yang kerana tahun lai banyak benda-benda baru serta aproduk-produk baru yang ada di booth-booth.. Jumaat lalu uzu sempat ke booth-booth dan macam-macam yang uzu berkenan diantaranya minuman green, green curry dan pefume.















Meriah kan?? Hehehe tak ramai booth kat sana tapi  meriah juga lah sebab ye lah makanan Thai kot, siapa tak nak p kan? Uzuu memaan suka makanan-makanan Thailand, dulu masa p Thailand, dah list kan makanan apa yang wajib kita makan kalau p Thailand antaranya tom yam, green tea, som tam, pulut mangga dan macam-macam lagi makanan lagi-lagi bila datang kat floating market kat Hatyai. Mostly y berjual kat situ semua Islam so memang semua benda boleh makan :)

Btw untuk tahun ini, Malaysia dan Thailad telah pun menjalikan kerjasama lebih daripada 60 tahun diplomatik dua negaara.. Mini Thailand Week tahun ini membawa konsep "Urban Lifestye" yan melibatkan 28 company di One Utama.. Ada yan jual decorative rumah, jual kain, jual air, jual makanan, jual makanan untuk masak, jual bunga, jual perhiasan, jual kerusi, dan macam-macam lagi.

Hari ni adalah hari terakhir Mini Thailand Week 2017 dan masih sempat lagi nak p, diharap koran akan enjoy dengan macam-macam aktiviti yang diadakan. Ada juga dianjurkan contest, siapa yang datang jangan lupa upload gambar dekat instagram dan letak hastag #minithailandweek2017 :)

So sesiapa yang nak p , boleh ke ONE UTAMA shopping mall, event terletak di new wing ye. Harap koran enjoy je dengan Mini Thailand Week 2017 :) Ok lah salam.

Pemenang Giveaway CASH RM1000+ May 2017 by Emas Putih


Salam.

  1. http://www.ciksepet.com/2017/06/giveaway-cash-rm1000-mei-2017-by-emas-putih.html
  2. http://www.helloaiman.com/2017/06/giveaway-cash-rm1000-mei-2017-by-emas.html
  3. http://kehidupanseorangbujang.blogspot.com/2017/06/giveaway-cash-rm1000-mei-2017-by-emas.htm
  4. http://nakahime.blogspot.com/2017/05/giveaway-cash-rm1000-mei-2017-by-emas.html
  5. http://ayubarbydol.blogspot.my/2017/05/giveaway-cash-rm1000-mei-2017-by-emas.html
  6. http://sayazarulfarhana.blogspot.my/2017/05/giveaway-cash-rm1000-mei-2017-by-emas.html
  7. http://makbapakkauhijau.blogspot.my/2017/05/giveaway-cash-rm1000-may-2017-by-emas.html
  8. //fws00blog.blogspot.my/2017/05/giveaway-cash-rm1000-mei-2017-by-emas.html
  9. http://www.syuhadasalleh.my/2017/05/giveaway-cash-rm1000-may-2017-by-emas.html
  10. http://www.cekgunorazimah.com/2017/05/giveaway-cash-rm1000-mei-2017-by-emas.html
  11. https://ariazir.blogspot.my/2017/05/giveaway-cash-rm1000-mei-2017-by-emas.html
  12. http://www.lokmanamirul.com/2017/05/giveaway-cash-rm1000-mei-2017-by-emas-putih.html
  13. http://jombercontest.blogspot.my/2017/05/giveaway-cash-rm1000-mei-2017-by-emas.html
  14. http://www.kisahsidairy.com/2017/05/giveaway-cash-rm1000-may-2017-by-emas.html 
  15. http://shafyqahazahar.blogspot.com/2017/05/giveaway-cash-rm1000-mei-2017-by-emas.html
  16. http://chanchueshahida.blogspot.my/2017/05/giveaway-cash-rm1000-mei-2017-by-emas.html
  17. https://intansaffyna.blogspot.my/2017/05/giveaway-cash-rm1000-mei-2017-by-emas.html
  18. http://www.aerillhassan.com/2017/05/giveaway-cash-rm1000-mei-2017-by-emas.html
  19. http://www.leaazleeya.com/2017/05/giveaway-cash-rm1000-mei-2017-by-emas.html
  20. http//hanimsain-delimasari.blogspot.com/2017/05/giveaway/cash-rm1000-mei-2017-by-emas.html
Tahniah kepada yang menang. Maaf lambat umur. Busy raya.. Raya berminggu-minggu balik kampung.. Tak bawak laptop. Ni pun dah kerja busy sikit.. Tengok lah uzu update cecepat je ni ha.

Pemanang Sila Tuntut Hadiah Di

Email : sitiaminah1990@gmail.com
Tajuk : PEMENANG GA CASH RM1000+ MAY 2017
Nama Penuh :
Jenis Akaun : (prefered maybank)
No Acc :
Link Blogpost :
No fon :


Malas Masak? Malas Keluar Rumah ? Haaa PAPPADELIVERY Kan Ada ... !

Malas Masak? Malas Keluar Rumah ? Haaa PAPPADELIVERY Kan Ada ... ! | Salam.. Sebelum na balik raya hari tu, uzu dah habiskan semua barang dapur yan ada.. Risau kalau balik dari Sabah 9 hari, makanan semua jadi basi.. So takde makanan lansung kat rumah di KL ni.. Sejak uzu balik kat rumah ni, tak pernah lai nak masak.. Lagi - lagi lepas raya ni kan? Haa Mood malas sekarang ni  makin menjadi-jadi sebab masih di dalam mood raya.. Kah kah kahh !! Raya kan sebulan? Apadehal.. Sekarang baru raya ke sembilan.. :p 

Alisahnya semalam uzu makan sesorang kat luar memangdankan cafe kat bawah condo uzu ni tutup.. Diorang pun tak habis habis lai nak beraya.. Tu yang ter-paksa juga p food court luar condo tu.. Macam tak berselera nak makan sesorang.. Selalu dik hasif yan teman makan.. Rumah kami kan dekat-dekat je, memang selalu lepak makan.. Hari ni pulak, malas nak jadi fefeling alone lai so uzu nak order delivery je lah hari ni.. Macam-macam delivery fast food dah uzu pernah try sebelum ni apa kata kali ni nak try order delivery kat PappaDelivery pulakk.. PappaDelivery ni rupanya Pappa Rich punya.. Wahhh Papp Rich sapa tak kenal weiii? Melambakk-lambak restoran dia kat Malaysia ni... Selalu je makan kat Pappa Rich tapi bab delivery ni first time order..

Sebelum uzu nak order, apa kata meh ramai-ramai Sign UP dulu account PappaDelivery..  Meh uzu nak ajar satu persatu, macam mana cara daftar akaun PappaDelivery .. 

[Cara-Cara Daftar Akaun PappaDelivery]

Uzu buka guna fon so rupa dia macam ni.. Sapa yang nak pakai laptop, boleh buka kat laptop ye..
Masukkan tempat tinggal anda.. Uzu letak cheras ..
Tekan Sign up. Isi semua detail yan dia nak.. Nama penuh kita, email, password dan alamat..
Bila dah semua isi, tekan submit.. Ok setel sign up !!
 
So login lah accout korang.. Belek-belek lah kat website/apps https://pappadelivery.my/ .
macam-macam ada kat website PappaDelivery ni, ada western, nasi, noodles, Toast, Drink.. Ada lai banyak nanti korang tengok2 sendiri ye :)


Tak tau nak pilih apa sebab macam-macam yan uzu teringin na makan tapi haaa kena pilih ikut kemampuan kewangan.. Hahahaha eh nak beli banyak-banyak , nak bagi sapa makan kat rumah? Takde orang kat sini. Feelin lonely . Isk isk. Kehhhh haa last-last uzu order Chicken Chop dan Coffee. Awrrrr pelik jua uzu sebab minuman pun boleh delivery kauuuu !! Curious punya pasal macam mana diorang deliver coffee ice uzu, haa dah order secawan secawan :D

Ada 2 jenis chicken chop yang uzu order :
1. Chicken Chop With Curry Sauce
2. Chicken Chop With Black Pepper Sauce

Kenapa pilih dua chicken chop? 1 nak makan dinner hari ni.. 1 lagi untuk lunch esok :)
 
Bila dah habis pilih, sila add to cart dan checkout. Time to pay :D
 
Sebelum koran bayar, dia akan suruh isi alamat penuh, so please isi. Kan tak sampai.
Yang bestnya PappaDelivery banyak bekerjasama dengan bank bank . So mana-mana bank pun ada..
 
Bila dah confirm payment. Koran akan dapat notification melalui email..
Order korang ape, alamat y koran isi dan total hara makanan tadi.. Then setel ! Tunggu jam 8 kang order sampai... Sila ready kat pintu rumah .. Uzu tadi tak dengar org ketuk pintu :D

Yeahhhh makanan dah sampaii !!
Oh macam ni rupanya bila sampai makanan. Dia bagi dalam bekas tupperware.. 
Siap ada logo PappaRich :)
 Kuah chicken chop blackpaper source dia letak dalam tupperware kecik ni.. panas-panas pulak tu..
Zoom in sikit chicken chop kegemaran uzu :D Sedap weiii !! Panas-panas lagi.. :)
Btw memang pengalaman menarik, meman first time uzu order makanan di PappaDelivery ni.. Makanan dah lah sedap, harga berpatutan.. Ada jua kekadang promo diskaun , kena rajin-rajin belek website https://pappadelivery.my/ :) Bagi yantak pernah try, meh lah rasa pengalaman sendiri kat sini .. Terbaik services PappaDelivery ni.. Uzu bai 5/5 bintannggg !! Ok lah sampai sini je lah.. Nak tido dah.. Hihi esok kerja..good nite. Salam..

Untuk Matlumat Lanjut