Giveaway CASH RM1000+ May 2017 by Emas Putih

Giveaway CASH RM1000+ May 2017 by Emas Putih | Salam. Alhamdulillah terima kasih kepada sponser-sponser yang telah memberi kepercayaan kepada uzu untuk menjalankan Giveaway ni setelah sekian lamanya uzu berehat dari buat Givaway ..Dah lama sangat tinggal kan dunia giveaway. Haa maafkan uzu atas kelewatan.. Sepatutnya dah start lama dah tapi hm hm ada problem sikit . So uzu dipetang Ahad ni nak ambik kesempatan nak buat cecepat Giveaway ni eh.. Kesian korang tertunggu-tunggu..

Hadiah
Cash RM 50 x 20 Pemenang 

Start
8 May 2017 - 8 June 2017

Syarat Wajib Giveaway

1. Tulis 1 entry yang bertajuk " Giveaway CASH RM1000+ Mei 2017 by Emas Putih " . Just copy paste CODE HTML yang uzu sediakan di bawah. Paste kan ke ruangan HTML POST.



2. Follow blog : 

3. Follow instagram : 

4. Like Page :




7. G+ : 

Dah siap? Sila tinggalkan link Giveaway CASH RM1000+ May 2017 by Emas Putih anda di ruangan komen. Thanks sesiapa yang sudi join.! Sayanggggg korang!! Btw, kalau ada problem mengenai GA ni, nanti korang komen eh kat bawah. Nanti uzu baca. Ok lah k bye Salam :)

VEST Adalah Satu Pertandingan Untuk Mengasah Bakat & Kemahiran Keusahawanan Para Mahasiswa

VEST Adalah Satu Pertandingan Untuk Mengasah Bakat & Kemahiran Keusahawanan Para Mahasiswa | Salam. VEST .. Memang first time dengar mengenai VEST. Nak tau juga kan apa benda lah kan VEST ni ? Haaa VEST is stand for VARSITY ENTREPRENEURSHIP SKILL & TALENTS (VEST). VEST ni kan pertandingan keusahawan yang melibatkan para mahasiswa, student student tak kisah lah engkau ni IPTA ke IPTS ke kan, boleh join lah.. 

VEST ni bakal pertandingan yang bakal melibatkan lebih dari 1000 orang student, macam yang uzu kata tadi, tak kisah dari mana, IPTA ke kan.. IPTS ke, semua boleh join.. Apa yang pihak pneganjur target ialah VEST ni bakal melibatkan 20 buat institusi pengajian, harap-harap politeknik pun dalam senarai.. Sebab uzu ni kan study poli waktu diploma dulu.. :D So dengan penyertaan ini akan terbentulah 200 idea dari pelbagai mahasiswa dari pelbagai institut. 

Program ini mengambil masa lebih 6 bulan.. So dalam tempoh 6 bulan ni, macam-macam aktivti yang dijalankan sebelum pertandingan dimulakan.. Pertandingan ini akan adakan 6 bulan kelas intensif, coaching, pendedahan dan penilaian.. Kemudian , ada pembelajaran mengikut silibus, ada tugasan disetiap peringkat, lebih dari 20 jurulatih pernigaan yang akan membantu para mahasiswa, 3 penilaian business pitching, pemindahan pengetahuan dari pakar perniagaan, memfokuskan perbincangan 6 kumpulan dan tak lupa juga ada karnival VEST di penghujung pertandingan..

Di pengakhirannya , akan di adakan Karnival VEST selama dua hari ..Ka situ lah nanti majlis penyampian hadiah RM25000 ok untuk tempat pertama, terus boleh bercuti kat Maldives wei !! Haa so Karnival VEST itu nanti ada Gala Night Vest.. Wahh kerlas ! Rasa macam nak join je kan Mala Gala tu.. KOt kot junior korang yang menang !! Kehkehkeh .. 

Oh sebelum terlupa, VEST ni adalah adalah satu program stratergi lautan biru kebangsaan (NBOS) dan pemacu  kepada Transformasi Nasional 2050 (TN50) bagi melonjakkan inspirasi  negaraku..

Antara Rakan Stratergik VEST..
Bukan saje-saje VEST  ni dibuat, semestinya pihak penganjur ada objektif memasing antaranya adalah untuk membantu anak-anak siswa untuk ke arah lebih maju di masa akan datang..

Objektif VEST 

  • Memupuk dan melahirkan usahawan di kalangan pelajar universiti awam tempatan 
  • Membangunka nilai-  nilai keusahawanan dikalangan pelajar melalui bimbingan dan ilmu kemahiran keusahawanan  
  • Menawarkan peluang perniagaan serta mengukuhkan dan mengembangkan perniagaan sediaada secara lebih sistematik dan dinamik
  • Menyampaikan maklumat berkaitan agensi-agensi keusahawanan yang  menyediakan kemudahan pembiayaan, latihan, akses kepada pasaran, kemudahan infrastruktur dan sebagainya
  • Mencipta peluang pekerjaan di pasaran dalam pelbagai sector.
Sesiapa yang nak join, semua boleh join.. So yang bergelar pelajar siswa dan siswi, kalau korang dalam ambik course perniaagaan, memang layak lah anda ! So cabarlah diri sendiri, ajak kengkawan korang , bagitau lecturer korang, yg korang nak join :)

TERMA & SYARAT
UNIVERSITI
  • Pertandingan keusahawanan ini terbuka kepada semua UniversitiAwam (IPTA) dan Swasta (IPTS) di Malaysia :
  • Minimum 10 pasukan bagi setiap universiti yang bertanding
  • Unit Keusahawanan bertindak selaku penyelaras program di peringkat universiti
  • Konsep perniagaan hendak lah memberi fokus kepada lima (5) segmen kluster perniagaan iaitu:
               1)Franchising / Licensing : cth-Product & Services;
               2)Creative & Innovative : cth-Robotic / Photography/ Music Talent/ Software Program/ Etc;
               3)On-Line Business : cth-Tudung/ Health & Beauty/ Education;
               4)Agro Business : cth-Fruits & VegeFor Commercial/ Fishery;
               5)Mobile Business : cth-F&B / Services/ Spa Etc.

PESERTA
  • Terbuka kepada semua pelajar IPTA/IPTS;
  • WarganegaraMalaysia
  • Lampirkan“BorangProfiling”yang telah di sahkan oleh unit keusahawanan sebagai dokumen sokongan
  • Setiap kumpulan mestilah tidak melebihi dari lima (5) orang ahli kumpulan
  • Berusia18 tahun hingga 25 tahun dan masih berdaftar sebagai mahasiswa sepenuh masa seperti yang ditetapkan oleh IPTA/IPTS yang terbabit
  • Terbuka kepada mahasiswa yang mempunyai idea perniagaan mahu pun perniagaan sedia ada
  • Produk atau perkhidmatan yang pernah memenangi pertandingan mahupun mana-mana anugerah tidak dibenarkan bertanding
  • Semua Perancangan Perniagaan hendaklah mengikut terma & syarat yang telah ditetapkan, sekiranya mana–mana kumpulan tidak mengikut terma& syarat penyertaan yang telah di tetapkan, penyertaan akan terbatal
  • Produk atau perkhidmatan mestilah patuh syariah.
HADIAH PENYERTAAN
Hadiah Pertama -Wang Tunai RM2000
Hadiah Kedua - Wang Tunai RM15000
Hadiah Ketiga : Wang Tunai RM10000

300 peserta akan terpilih ke peringkat selanjutnya selama 1 tahun dengan PNS

Kepada yang bakal join pertandingan ni, adalah lebih afdal bila siswa dan siswi dapat sokongan dari pihak Universiti memasing dengan memastikan Uni memasing hantar wakil dan setiap Uni mestilah sekurang-kurangnya 10 group.. Lepas tu mohon hebahkan kepada umum mengenai program VEST KIT ni :)  Bila ada program macam ni diharap pihak Uni akan menyediakan kemudahkan fasiliti , dewan  dan tempat, makan minum, kemudahkan sistem suara , krew teknikal, dan sukarelawan :)

TERMA & RUJUKAN
Terma rujukan untuk program Varsity EnterpreneurshipS kills and Talents (VEST) dibuat untuk memeriksa, menilai dan memastikan perjalananp rogram VEST mencapai objektif disamping membuat cadangan untuk meningkatkan dan panambahbaikan pada masa hadapan.

BTW, esok pihak penganjur akan ke UKM  untuk stage yang pertama.. So jom beramai-ramai serbuuu mana tahu korang terjumpa Fizo Omar :) Hihi .. Bestnya kan dapat jumpa Fizo kan hari ni.. So ramai-ramai datang yee !! Salam :)

Untuk Matlumat Lanjut
Facebook : VEST MALAYSIA
Instagram : @vest_malaysia
Twitter : @vestmalaysia
Youtube : VEST MALAYSIA

Wow !! Filem Pendek Ni Memang Terbaik !! Rugi Tak Tengok !! Dia Punya Ending... Pergh !!

Wow !! Filem Pendek Ni Memang Terbaik !! Rugi Tak Tengok !! Dia Punya Ending... Pergh !! | Salam. Bila rasa tengok short film ni, rasa macam banyak sangat pengajarannya.. Bukan ape, kalau korang tengok video ni, mesti korang rasa macam takut takut, macam nak bertaubat pon ada :D Tapi mesti korang tak faham apa yang uzu cuba sampaikan ni so apa kat korang tengok shortfilm kat awa ni..
Shot film ni kisahnya si Dhiya ni first day kerja.. Pastu Dhiya ni jenis yang kena update kat social media apa dia buat, apa yang dia dapat, yang penting apa yang berlaku, sikit sikit nak insta stories sampai tersangat lalai dengan sekeliling.

Yang satu tu pulak, waktu driving pun nak main fon.. Wuu tak reti nak sabar sikit lah kan? Haa tengok apa jadi? Kan dua-dua dah kena .. Hmmm ni lah memang banyak berlaku. Uzu pun sebenarnya main fon juga bila jalan kaki p kerja. Bayangkan waktu tengah jalan kaki, sempat lagi scroll scroll fb.. Kekadadang tu memang tak sedar lah kereta ke motor ke dah kat depan mata.. nasib baiklah uzu masih bernafas sampai ke hari ini..

Lepas tengok short film Dhiya ni, rasa bertaubat lah... Rasa macam, ish tak kan sampai nak jadi benda yang tak elok baru kita nak sedar kan? So, janganlah membunuh nyawa dan impian korang dan juga orang lain. Sekian :)

Btw korang, uzu nak minta tolong sangat-sangat ni, nak minta korang tolong undi kawan uzu , PR tercinta ni haa, the very handsome PR, kalau tengok depan-depan memang jatuh hati lah nasib baik  i dah bertunang, cia cia cia .! *memain je hehehe* ..

Nak minta tolong UNDI Dhiya kat sini..
2. Cari kat bawah nama AFILODOXIA -Syahiran Bin Sukardi
3. Tekan Vote
4. Vote with Facebook . Jangan lupa tekan tick kotak sblm vote.
5. Sorang boleh vote banyak kali dalam sekali. Lepas vote , boleh vote lagi.

Uzu sangat berterima kasih kepada yang sudi tolong member uzu sang PR yang hensem ni.. Hara-harap Dhiya menang contest ni ! Good luck Dhiya !! You can do it :) Thank you semua.. Thankyou2!

Jom DIY (Do It Yourself) Perabot Kayu Pallet Di Rumah Dengan Menggunakan Metabo Power Tools

Jom DIY (Do It Yourself) Perabot Kayu Pallet Di Rumah Dengan Menggunakan Metabo Power Tools | Salam.. Tak lama lagi uzu akan berkahwin dan uzu idam-idamkan rumah yang cantik dan design adalah rare yang mengikut trending sekarang.. Lagi-lagi kayu pallet memang famous ketika ini.. Bukan setakat pelamin je ye yang guna kayu pallet, perabot kat rumah pun boleh guna kayu pallet.. Cuma rajin ke tak rajin sebenarnya? Haaaa .. Kalau nak upah orang, perghh mahal wei.. Better kita buat sendiri .. DIY perabot sendiri kat rumah guna kayu pallet.. Tapi idea kena kretif lah :)
Uzu dah ada buat beberapa survey DIY apa yang uzu nak buat nanti kat rumah baru.. Ada beberapa gambar yang membuatkan uzu ter-jatuh hati.. HIhi nak tengok ? Mesti korang tergoda juga :p
 Cantik giler kabinet kat atas ni :)
Kerusi untuk tetamu..

 style tak kerusi ni ?
 cantik pulak dapur dan kabiet ni :)
 Tak sangka cermin pun boleh DIY guna kayu pallet.. 
 Tempat letak minuman..kopi ke, milo ke, garam ke , gula , ajinomoto ke..
 Simple dan style :)
Cantik tak terkata idea-idea DIY perabot dengan kayu pallet. Macam-macma boleh jadi.. tapi kalau nak DIY kat rumah, kena ada power tools lah yang korang kena beli .. Tak kan guna paku dan tukul ke kan? Lambat lah siap DIY kita ni.. So.. nak bertukang kena ada Power Tools ni , Gergaji, pemutar skru, paku, kayu, logam, paip PVC dan macam-macma lagi dan uzu paling suka dan sangat suggest korang guna power tools jenama dari Metabo 

Jasa Kita adalah pengedar powertools jenama Metabo dan Metabo adalah selalunya digunakan oleh proffesional user tapi sekarang kat rumah pun boleh pakai Power Tool Metabo ni.. Sebab ada best kalau pakai di rumah? Sebab takde wayar.. Dia guna bateri.. Wahhh makin canggih eh :p  Jom kita kenal-kenal pulak mengenai Jasa Kita Berhad.

About Jasa Kita Berhad

Jasa Kita Berhad telah ditubuhkan pada tahun 1975 dan disenaraikan di Bursa Saham Kuala Lumpur sejak tahun 1993. Produk Jasa Kita boleh didapati di lebih 500 peniaga dan pemborong di seluruh Malaysia, termasuk sistem perkakasan dan peralatan, peruncit moden dan bekalan produk kejuruteraan syarikat. Mereka juga membekalkan kepada kontraktor, Original Equipment Manufacturers dan fabrikasi.

Perniagaan teras Jasa Kita adalah dalam pengedaran:
● Alat kuasa berkualiti Premium
● Motor aruhan elektrik
● Alat tangan
● Alat Air
● Bateri automotif dan bekalan perindustrian lain

Jasa Kita merupakan pengedar yang diberi kuasa di Malaysia untuk jenama terkenal seperti Devon, SATA, Kuani, Brook Crompton, Toshiba, dan bateri automotif GP. Excel & Feima Electric Motors juga dibangunkan sebagai jenama sendiri.

Menyaksikan kerjasama yang kuat antara Jasa Kita dan Metabo!

Dengan lebih daripada 40 tahun penubuhannya, Jasa Kita telah memperoleh reputasi kebolehpercayaan dan amanah di kalangan pelanggan dan rakan perniagaan. Jasa Kita merupakan pengedar yang diberi kuasa di Malaysia untuk jenama terkenal seperti Devon, SATA, Kuani, Brook Crompton, Toshiba, dan bateri automotif GP. Excel & Feima Electric Motors juga dibangunkan sebagai jenama sendiri.
Pada tahun 2017, Jasa Kita terus kuasa negara lebih awal dengan mendapatkan hak pengedaran daripada alat, alat Metabo, satu jenama terkemuka Jerman sebagai sebahagian daripada portfolio jenama.

Sebagai pengeluar alat kuasa berkualiti tinggi untuk pengguna profesional, Metabo menawarkan pelbagai pilihan alat profesional dan aksesori. Ini adalah selaras dengan matlamat Jasa Kita untuk menyediakan pengguna dengan produk yang berkualiti premium.

Menyedari kepentingan bateri alat kuasa dalam pelbagai industri, Jasa Kita telah membawa masuk sejumlah besar bateri model alat kuasa untuk membantu pengguna bekerja dengan kecekapan maksimum dan produktiviti. Untuk menyokong pengguna, Jasa Kita juga akan menyediakan tempoh jaminan yang luar biasa 36 bulan untuk bateri.


Untuk Matlumat Lanjut
Jasa Kita Laman Web: www.jasakita.com.my

GIVEAWAY Ditunda Pada 7 May.

Salam

Short je nak tulis. Nak bagitau GIVEAWAY uzu yang sepatutnya start hari nampaknya tak dapat nak start lagi sebab ada beberapa sponser yang dah bank in duit tapi syarat nak follow tu dia tak bagi-bagi lagi.. Dah pm pm dia nampaknya tak reply .. Wuu sampai sekarang taj reply..
Kesian pulak kalau nak start sebab dia dah transfer duit cash..

So uzu nak minta maaf kepada semua sponser-sponser atas kelewatan ini.
InsyaAllah giveaway akan start selewatnya pada hari Ahad.

Thank you :)

BFF's Trip 2017 : Kali Pertama Kiterang Buat Trip Bersama Setelah 17 Tahun Bersahabat

BFF's Trip 2017 : Kali Pertama Kiterang Buat Trip Bersama Setelah 17 Tahun Bersahabat | Salam. Bukan tak pernah kami buat trip, pernah tapi yang dekat dekat area KK je.. Selalu yang kami buat, berbuka puasa bersama, raya bersama, p pulau sekitar KK . Tu je. Tengok wayang, main bowling tu semua perkara biasa..

Untuk 2017, mungkin semua sudah ada kerjaya memasing, so mampu lah diorang ni semua nak beli tiket flight datang ke KL. Kebetulan uzu dan BFF dela memang stay KL.. So... Diorang bertiga serta anak-anak mereka je naik flight jauh-jauh semata-mata nak merialisasikan impian nak keluar dari Sabah.. Perghhh bukan senang ni nak kumpul.. Huhu..

Sebagai yang bertanggungjawab buat itinerary perjalanan, uzu dah bincang dengan diorang lah, nak stay mana, naks sewa kereta ape? Nak p mana.. Nak makan kat mana.. Memang dah dalam kepala so takde lah buang masa nak fikir ..
Lepas je diorang sampai kat airport , terus uzu drive ke Melaka.. So dari pagi sampai petang lah kami jejelan Melaka.. Siap sesat lagi. Perhh stress.. Uzu bawak diorang p Melaka..

1) Klebang Original Coconut Shake

2) A Famosa Melaka

 



3) Makan Asam Pedas Melaka
4) Muzium Maritim
Lepas habis je p Melaka Tour, kami terus balik KL.. Lagi pun kat Melaka dah start hujan.. Tak dapat nak singgah beli Kuih Keria Antarabangsan Melaka yang famous tu.. Uzu dah pernah rasa sebelum ni, memang sedap giler giler... Banyak tempat kami pergi untuk kali pertama tapi takde gambar :D

Untuk hari kedua, uzu bawak  diorang p Colmar Bukit Tinggi.. Kalau dari Sg Besi nak nak 2 jam  baru sampai colmar..

5) Colmar Bukit Tinggi Pahang









6) Lunch Di Bawal Sempoi KL

7) Shopping Berjam jam di Kenanga Mall

8) Shopping berjam jam di Bangi Sentral

9) Lunch Di Wong Solo Bangi

10) Downtown Seri Kembangan

11) Supper Di MCD

12) Putrajaya Night Tour

Ok Time ni kami dah takde gambar dah.. Sebab penat sangat kat dalam kereta.. Uzu yang drive ni pun sangat penat. Tak larat nak pegang fon. HIhi. Tapi selagi ada masa, uzu akan penuhkan masa-masa yang ada supaya BFF uzu semua rasa berbaloi datang KL.. Tu je lah untuk trip kali ni.. Trip ni batar sendiri so caption pun sukahati nak taip apa. hahaha. Ok lah bye Salam :)

Review Simply Lynn : Nak Kurus? Dalam Masa Yang Sama Nak Cantik Luar & Dalaman?

Review Simply Lyn : Nak Kurus? Dalam Masa Yang Sama Nak Cantik Luar & Dalaman? | Salam. Review yang seterusnya.. uzu nak review produk yang uzu dapat last week. Produk ni ialah produk dari SIMPLY LYNN :) Untuk pengetahuan puan puan cik cik semua, ni kali pertama uzu dengar tentang produk Simply Lynn.. Korang camne? First time dengar juga? Tapi dari beribu pembaca uzu ni mesti ada yang kenal pasal Simply Lynn..Haa yang tak pernah dgr..meh lah kita berkenalan dengan produk dia ni..

Simply Lynn ni ada macam-macam produk tapi yang uzu nak review ada 5 jenis produk. Antaranya ialah Booster Glow Whitening + Detoxin , Slimming Gel, Glowing Gel Treament, Glow Day Cream dan Glowing Beauty Spray.

Booster Glow Whitening + Detoxin
Benda pertama yang uzu buka ialah booster glow untuk whitening. Lepas tu bukan takat whitening sekali eh, dalam booster ni adalah untuk detoxing ! Haa yg bab detox ni uzu suka sebab benda pertama yang patut kita buat dulu ada detox badan kita daripada badan yang toxic toxic. Tu sebab lah, uzu dah banyak kali ulang, kenapa kekadang produk tak sesuai dengan kita, kenapa kita pakai tak berkesan langsung? Haa sebab badan terhalang oleh toxic. Thats why lah kita wajib toxic dulu dari ambik produk-produk ni.. Faham? Hahahahaha
Camni ni lah botol booster tu.. Makan sesudu je sebelum breakfast dan waktu nak tido..
 Apa rasa dia? Rasa macam masam masam manis gitu.. Lebih kepada masam..Sedap!
BOOSTER GLOW WHITENING PLUS DETOXIN SIMPLY LYNN
Mempunyai kandungan vitamin c 2 kali lebih banyak daripada produk yang sebelumnnya . Serta bahan2 semulajadi dari extrak tumbuhan seperti lemon / strawberry/blueberry yang kaya dengan vitamin c , vitamin e , vitamin d yang membantu memproses penurunan berat badan , mencantikkan tekstur kulit / menguatkan anti bodi badan dan sebagainya .

ANTARA KELEBIHAN BOOSTER GLOW WHITENING PLUS DETOXIN
  • Mencerahkan badan , Muka dan Celah2 badan
  • Membantu menguatkan imunisasi badan
  • Menghilangkan parut / mencegah kemunculan jerawat dan jeragat
  • Membantu menurunkan berat badan
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Mengurangkan masalah magrain dan resdung
  • Membantu melawaskan pembuangan dan mengempiskan perut buncit
  • Mengurangkan rambut gugur
  • Merawat kuku yang rapuh
  • Merawat untuk kulit sensitif
Dalam kotak booster ni, ada Slimming Gel. So yang ni sapa nak kurus, ambik gel mi dan sapu sapu lah kat celah peha yang sebesar alam tu ke, kat bawah dagu ke.. Kat mana-mana so gel ni jenis yang panas panas sejuk, macam gel kurus lah kekdahnya, gel panas panas je rasa bila sapu.. Tapi maaf ye nak tergur sikit, rasa macam kurang sesuai makanan dan gel ini digabungkan.. Makanan kena asingkan dengan makanan.. Kena pack lain dengan gel. Bayangkan sudu booster ada dalam kotak tu, pastu terkenal gel tu? Haaaa tak ke pitam? :D

 Step yang kedua kena pakai Glowing Gel Treatment(Moisturiser)
 Cantinya pacaking dia ni ha...
 Siapa nak muka glowing, kena pakai gel ni.. Yang ni pun uzu dah rasa tadi, gel ni wangi sikit..
 Moisturiser adalah pentiing untuk kulit ok..Guna glowing gel treatment sebagai pengganti.
Antara bahan yang terdapat di dalam Glowing Gel Treatment

  • Aloe vera
  • Vitamin E
  • Grape seed oil
  • Moisturizer gel
  • Bird nest collagen
  • Red ginseng
  • Xanthan gum

Antara kelebihan yang terdapat di dalam Glowing Gel Treatment

  • Menghilangkan jerawat
  • Menghilangkan bintik hitam (Jeragat )
  • Menghilangkan kedutan dan garis halus
  • Melambatkan tanda penuaan
  • Membentuk dan menegangkan muka
  • Melembutkan muka
  • Membuatkan muka menjadi v shape
  • Menyejukkan muka selepas memakai gel
  • Mencerahkan kulit muka
  • Muka nampak lebih glowing 

 Next, guna lah Glow Day Cream..
 Day Cream ni macam biasalah penting nak elak muka kita hitam dari sinaran UV..
Bukan tu je, ni khas untuk whitening.. Day Cream memang ambik peranan penting untuk pulihkan muka kita..Kalau bukan day cream, night cream.. Tapi night cream takde buat masa ni..Apa yang bestnyaa tentang Simly Lynn Glow Day Cream ni? Bukan takat bagi muka nam glowingg tapi..

Kebaikan SimplyLynnGlowDayCream 

  • Tidak Melekit
  • Ringan di Muka
  • Tahan lebih 12jam
  • Kalau berpeluh cream tidak cair 
  • Makin berpeluh makin glowing
  • Tahan lama lebih 3 atau 4 bulan
  •  Harga mampu milik Rm30 Sahaja
Lepas pakai day cream tu boleh lah guna mekap sepeti biasa ye. Hihi.. Lepas pakai mekap tu, selalu kan kita pakai finishing spray? Haaa Simpy Lynn pon ade lah :p

 Beauty Spray  Lynn

KELEBIHAN DAN MANFAAT BEAUTY SPRAY

  • Make up tahan lama sehingga 24jam dan beri effect glowing & flawless
  • Boleh digunakan sebagai base make up
  • Boleh merawat masalah jerawat , jeragat dan resdung 
  • Melembabkan dan menegangkan kulit wajah
  • Menjadikan awet muda dan melambatkan penuaan kulit
  • Mengelakkan kulit kusam dan kering
  • Menghilangkan rasa mengantuk
  • Membantu mengecilkan liang pori
  • Membantu menghilangkan pigmentasi pada kulit muka akibat terdedah matahari
  • Mengurangkan kerengsangan pada kulit sensitif kerana glowing & flawless beauty spray bersifat sejuk
  • Sel kulit mati lebih cepat diperbaharui dengan meningkatkan tahap metabolisma kulit anda
  • Menstabilkan Ph untuk kulit yang lebih sihat dan cantik
  • Membantu mengurangkan migrain di kepala
  • Sangat sesuai untuk wanita , lelaki dan semua peringkat umur termasuk bayi juga


CARA GUNA BEAUTY SPRAY SIMPLY LYNN

  • Semburkan pada wajah 3 atau 4 kali sehari 
  • Guna selepas menggunakan krim siang dan krim malam 
  • Guna selepas make up untuk make up tahan lama 
  • Boleh digunakan sebelum make up untuk dijadikan base make up
  • Boleh juga disemburkan pada rambut untuk melebatkan dan merawat rambut anda
  • (Semburkan pada kepala jika kerak dikepala dan migrain )
Dah sprayy sprayy siap ! Hehh ! Kebetulan finishing spray uzu dah habis weii. Memang esok nak pakai p event.. Hihi.. Btw korang, kalau nak tau lebih lanjut mengenai Simply Lynn.. Korang check info kat bawah ye :) Ok lah salam..


Hashtag
#misiviral
#CalitCalitGlowingDanFlawless
#SimplyLynn
#SimplyGlowDayCream
#SimplyLynn
#GlowingGelTreatment
#ProductWajibCuba
#GelTegangAjaib

Detail cara beli whatsapp 0162430390/0172953447
Ig : Simply Lynn