✿Baca Entry Yang Lepas✿

Monday, May 25, 2015

My Bff Keguguran Kerana Ku ! Kerana Sebuah Hadiah Ulangtahun!

My Bff Keguguran Kerana Ku ! Kerana Sebuah Hadiah Ulangtahun | Salam. I have no idea bila 1 of my bff said, she's misscarriage again ! Hmm my bff .. Lepas dia kahwin tahun 2010 , dia dah banyak kali dia gugur. Dia juga pernah mengandung 7 bulan tapi kandungan hilang.. (Pernah update dalam blog)

Rasanya dah 4 5 6 kali dia gugur. Kali terakhir dengar dia mengandung lagi, beberapa bulan lalu. Tapi kali ni, dia gugur sebab uzu. I dunno lah betul ke tak tapi sebab uzu.. Kawan uzu bagitau " dia gugur lagi lepas kejar ko p airport!" Uzu bergamam. Kaku. 

Terkenang 2 bulan lalu, kami janji nak jumpa sejurus uzu balik ke KK. Memandangkan uzu jarang nak balik KK, so dia excited nak jumpa.. Yaaaa kawan baik dia jarang nak balik, so dia pun nak jumpa sangat-sangat sebab actually dia nak bagi hadiah hari jadi tuk uzu yang dia dah lama beli untuk uzu (September2014) . Bayangkan tahun lepas punya hadiah birthday dia tak nak pos sebab dia nak bagi sendiri depan mata.. Hadiah pulak special requeat "aku mau rantai emas putih" anda she said "no problem"..

So kami pakat nak jumpa kat Airport waktu uzu nak balik KL dah.. Waktu tu lah dia terkejar-kejar drive kereta dari rumah dia ke Airport . Tapi malangnya, waktu tu jammed sangat-sangat. Tak sempat dia nak sampai Airport. Dan dia call..

Dia minta maaf sebab tak sempat nak jumpa, tak sempat nak bagi hadiah birthday ni kat uzu. Yang buat uzu sedih.. Dia menangis teresak-esak . Dia minta maaf banyak kali. Dia tak sempat nak jumpa. Waktu dengar dia punya tangisan, uzu terharu sangat-sangat.. Sampai macam tu sekali dia punya sedih. Hurm..

Dah lepas seminggu kejadian tu, dia buat checkup kat hospital. Sekali lagi Dr sahkand ia keguguran.. Allah... Ni berita yang baru uzu terima. Bayangkan dia keguguran dah sebulan lalu. Baru hari ni uzu dapat khbar..Patutlah dia senyap kat group whatapp, rupanya dia tengah menanggung sedih sorang-sorang. Dia menanggung kesakitan sorang-sorang. Dia tengah merawat jiwa dia sorang-sorang. Belum lagi pulih kes trauma kandungan 7 bulan dia hilang secara misteri, dia diduga lagi. Ya Allah.. besar sungguh ujian dan dugaan dia..

Kalau benar lah uzu penyebabnya, uzu minta maaf sangat-sangat. Moga dia tenang hadapi ujian Allah. Moga dia sabar. Moga dia tak putus asa dalam mendapatkan zuriat.

Mohon doa yang membaca, Doakan kawan uzu, kawan yang uzu sayangi sejak 2002. Kawan yang uzu sayangi sejak sekolah rendah lagi. Berlanjutan ke sekolah menengah. Kini usia persahabatan sudah mencecah 15 tahun . 15 tahun bukan satu tempoh yang pendek untuk menilai kasih sayang antara kami.. Pastinya kukuh tak terbelah bagi.. 

"Dear sahabat.. semoga engkau tabah Menjalani hari-hari sedihmu. I always love you."

Salam.

P/s : Harap takde yang memandai-mandai kontek dia. Memandai2 nak tnya khabar. Cukup sampai sini. Tak nak dia rasa terganggu. Tq.

Friday, May 22, 2015

Jatuh Cinta Dengan Produk SyaLaa BB Cushion Cream Ni !

Jatuh Cinta Dengan Produk SyaLaa BB Cushion Ni ! | Salam.. Semalam kan, uzu ada terima parcel product review.. Hihi.. Yang ni best sikit sebab nak main make-up make up. Lol. Kali ni uzu nak review fondation pulak.. Dengar cerita fondation ni dah ramai artis-artis pakai terutama wawa zainal dan Mia Ahmad( Heroin Drama Hati Perempuan) . Mesti ramai yang kenal Mia Ahmad kan? Si pelakon baru yang menonjol disebabkan kecantikan dan tudung fesyen bawal satin. Huhu betul ke tak? Haaaaa Yuhanis ni lah salah satu pengguna SyaLaa BB Cushion Cream ni..

Uzu ada dapat 2 produk, SyaLaa BB Cushion Cream dan Pore Silky Balm. Produk boleh tengok gambar kat atas ni.. Dua-dua tuk produk muka..
SyaLaa BB Cream
SyaLaa BB Cushion Cream merupakan produk baru lagi di pasaran yang mana dah sebulan lebih.. Tapi banyak testimoni dari artis-artis yang memberi positif testimoni.. Kalau nak tau boleh cari hashtag kat ig. Senang dan cepat gitu.. Hihi..

SyaLaa BB Cushion Cream adalah produk revolusi wanita terkini serta menggunakan teknologi terkini. 

BB cream yang diletakkan didalam compact supaya memudahkan penggunaan. Selalunya BB Cream atau pun Foundation memang dah kat dalam botol kan, memang jarang ada BB Cream kat dalam Compact. Actually dengan rekabentuk dan cara macam ni memudahkan kita untuk make up.. Siap ada cermin lagi tau.. Haaa class kau jah.. Boleh simpan dalam handbag. Jimat ruang sebab compact ni kecil dan senang bawa.

Antara bahan-bahan yang terkandung dalam SyaLaa BB Cushion Cream adalah Lilium Candidum atau lebih dikenali sebagai Madonna Lily. Fungsinya adalah untuk membantu menjaga kelembapan kulit, memberikan rawatan khusus bagi kulit kering dan sensitif dengan mengimbangi kadar kelembapan air pada kulit.

Pore Silky Balm
Oppppsss ! Memula ingat benda ni Lip Balm.. Rupanya untuk muka ye.. Bukan untuk bibir.. Haha tu lah.. Tak baca elok-elok.. Nasib baik ada kak sue yang tegur.."weii ini bukan untuk bibir lah.. kau dah kenapa?" Huhu terus rasa kebas bibir uzu sekejap. Lol.. Korang pun jangan salah faham ye..

Pore Silky Balm ni tuk tutup lubang-lubang pori atau bekas-bekas jerawat.. Sebelum nak pakai BB Cream atau fondation, korang pakai ni kat muka, tap tap tap pastu pakai lah BB Cream ni..

So, kalau korang berminat nak try compact BB Cushion Cream dan Pore Silky Balm ni, boleh lah tengok hashtag kat ig ataupun kat fb.. Semua info ada kat situ.. Testimoni pun ada.. Sekarang ni dah zaman canggih.. hihi..semua info cari kat hashtag je.. Senang kan? 

#SyalaaBBCushionCream
#SyalaaEmpireOfficial
#SyalaaBeautywithblogger

Instagram : @syalaaempireofficial
FB :@syalaabeauty
Contact no : 03-87414957 / 0182393947/0182441506


Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com