Promosi My Favourite Perfumes Puasa 2014

✿Baca Entry Yang Lepas✿

✿Iklan Terbaik !! Jom Terjah !!✿

 photo antivirus_termurah_zpsde17c886.gif

Friday, December 19, 2014

Amazing Mall Hunt Blogges Day At Klang Parade

Amazing Mall Hunt Blogges Day At Klang Parade | Salam. Sabtu lalu geng #kelabbloggerbenashaari dan blogger lain dijemput ke Bloggers Day kat Klang Parade. Hurm first time uzu datang ke Klang Parade ni. Agak jauh juga kan kalau dari KL. Nak hampir sejam juga nak sampai. Nasib baik mak lampir yang drive. Mak lampir = Fatin Bella.

Sampai je kat Klang Parade, terasa macam "wahhhhhh cantik juga mall ni" .. Haa kemain puji mall ni. Ingat mall cikai-cikai . Rupanya.. wahhh terbaik punya design. hehe :D

Pendaftaran bloggers kat kaunter pendaftaran bermula jam 3.30 petang. Selepas semua blogger datang, so kami mulakan jelajah seluruh Klang Parade. Yeahhhh !!! Ramai datang. Rasa macam best lah jalan-jalan ngan kawan blogger ramai-ramai. Have fun je. hehe.

Persembahan pembukaan untuk kamiii. Yihuuuuuuu. Breakdance hiphop.. best layan tarian diorang ni. Macam nak ikut menari je. Hihihi. Nak tengok tak diorang menari? Meh tekan NI 
Lepas tengok persembahan, kami ke FireZone Family KTV . Yeahhhhh its time to karoks! Lama tak layan karoks . Rindu sangat. Hihi. Kali ni tempat karoks lebih besar dari sangkaan. Tak pernah tengok tempat karoks yang boleh muat lebih 20 orang. Besar kan?
Dalam #kelabbloggerbenashaari, ramai blogger yang berbakat dalam nyanyian. Sedap-sedap semua suara. Suara siti nurhaliza ada, suara ziana zain ada, suara katak punnnn ada. Haaa :D

Lepas layan karoks, kami dibawa ke tempat permainan. Game ! atau nama kedainya Circus Circus. Macam biasa, kalau kedai game, mesti lah banyak permainan yang boleh kita main. Yang best tu, haaa dapat coinn free. Jimat jimat Hehehehe :D Nak main apa je yang kami suka. Nak menari? Men game keta? Main bola? Main macam-macam lagi haaa. Yang penting, terpampang wajah happy memasing :)
Lepas tu, kami dibahagikan kumpulan mengikut warna tali reben yang diberi. Uzu kaler purple. Segroup ngan kembor lagi dan yang lain lain.. Ada 9 orang dalam group tu. Next destinantion is..

Spice Of Penang. Perghh terbaik lah dia punya rojak buah dan ABC. Sangat sedap. Serius. InsyaAllah kalau nak g Klang Parade, memang akan ke situ lagi.
Red Modani . Kedai kasut yang lelawa sesuai tuntuk peringat usia. Untung orang tua, orang muda, orang bujang macam kami ni, dan tuk budak kecil pun ada. Design kasut semua yang latest so rasa macam ada nak beli beberapa kasut tu tapi takde saiz ! Kecewa tak? Huwaaaahhh..
Last sekali kami p kedai baju, DEES . Berjalan sambil memilih baju yang berkenan..
Last destinantion kami, g makan di Next Food Juction. Pilihan uzu kat situ ialah, Sup Ani Utara yang memang uzu dah tau sangat sedap sebab selalu makan Sup Ani Utara tapi yang cawangan bangi..
Last sekali, semua blogger bergambar kat pentas bersama Upin Ipin. Best tengok gelagat Upin Ipin. Hihihi. Apa pun enjoyyyyyyyy sangat lah have fun ngan blogger kat Klang Parade. Dalam tu macam-macam ada. Nak shopping best kat situ. Makanan pun sedap-sedapppp tauuu ! Hihi.
Tq Klang Parade atas jemputan. We love youuuu !

Monday, December 15, 2014

Hijabster For Sunsilk di Booth Sunsilk Muslimah Pop Fiest Berita Harian

As-Salam

Hijabster For Sunsilk di Booth Sunsilk Fiest Muslimah Berita Harian | Alhamdulillah ini kali kedua uzu berkerjasama dengan Sunsilk, rasa happy sangat sebab terpilih. Kali ni uzu sebagai hijabister untuk live tutorial hijab in Sunsilk way dan uzu juga berkongsi tips penjagaan rambut untuk wanita bertudung.
 
Penaja Utama Muslimah Pop Fiest Berita Harian ialah Maxis dan Sunsilk. Yang mana Muslimah Pop Fiest Berita Harian diadakan di Zebra Square KL yang telah diadakan pada 23 November lalu bersamaan hari Ahad . Antara artis yang hadir ialah, Siti Nurhaliza , Alyah, Yatt Hamzah, Norman Hakim, Memey Suhaiza, Hafiz Hamdun, Mawi dan Rosyam Nor.

Gambar kat bawah ni, Booth Sunsilk, iaitu tempat di mana uzu berada tuk share tips penjagaan rambut untuk wanita bertudung dan yang paling best sekali, uzu buat live tutorial hijab in sunslik way depan orang ramai. Rasa cuak pun ada. Hihi. Neves tapi ambik ni sebagai cabaran and it went well. 


Macam-macam style tudung kakak tu tanya, style tudung macam uzu lah, macam kat patung tu lah, macam kat poster tu lah, yang macam yatt hamzah pun ada juga, nasib baik uzu reti buat semua jenis hijab dan memang pengemar mengayakan hijab ni, so far takde masalah :)



Pada yang tak tahu lagi macam mana cara penjagaan rambut untuk wanita bertudung, uzu kan kongsikan sedikit sebanyak pengalaman uzu dan cara uzu jaga rambut.

Tips Penjagaan Rambut Wanita Bertudung.

Ok terus terang uzu cakap, uzu memang pakai Sunsilk sejak dulu lagi. Dan antara pilihan uzu ialah Sunsilk Lively Clean and Fresh yang mana ada Vitamin Citrus Complex yang dicipta untuk bagi kita kesegaran kat kulit kepala.

Bila dah cuci rambut dengan syampoo, u oll pakai lah Conditioner sekali sebab penting tau tuk rambut kita lembut, elak kekusutan dan melembapkan. 

Lepas bersyampoo, jangan sekali-sekali pakai tudung time rambut masih basah, rambut akan berbau tau dan boleh menyebabkan kelemumur.

Uzu akan cuci rambut setiap hari, sebab wanita yang bertudung ni, kita disyorkan mencuci rambut setiap hari tau ! Haaaa so takde lah rasa gatal-gatal, tak selesa ketika bertudung dan rambut berbau. Tak gitu?

Macam mana nak tahu syampu tu sesuai dengan rambut kita? Ok first, kita kena faham keperluan rambut kita sendiri dan masalah kulit kepala.So, kalau kita tau masalah tu, kita senang je nak pilih syampuy yang sesuai. Kalau macam uzu sendiri, uzu akan guna Sunsilk Lively Clean and Fresh sebab syampu ni sangat sesuai tuk wanita berhijab.

Lepas tu, kita kena pakai syampu dan perapi secara konsisten so insyaAllah akan dapat hasil yang lebih baik.

Pilihan tudung yang sesuai, amatlah penting tau mengikut situasi yang berbeza. Macam uzu sendiri, uzu lebih bekerja di Construction Site yang mana keadaan sangat panas, so uzu kan selalu memilih tudung jenis cotton dan Chiffon sebab jenis tudung tu senang udara masuk.

Dan waktu uzu di ofis pulak, aircon kat opis uzu ni sangat sejuk tau, so uzu akan pakai jenis tudung yang tebal macam pashima . So dengan pilihan tudung sesuai, kita pun rasa selesa. 

Sunsilk faham bahawa kita menhadapi masalah rambut dan kulit kepala yang berbeza so Sunsilk telah mencipta 8 varian untuk memenuhi keperluan korang. Antaranya ialah, Sunsilk Lively Clean and Fresh, Smooth and Managable, Soft and Smooth, Anti Dandruff, Anti Hair Fall, Black Shine, Damage Reconstruction dan Perfect Straight.