Promosi My Favourite Perfumes Puasa 2014

✿Baca Entry Yang Lepas✿

✿Iklan Terbaik !! Jom Terjah !!✿

Wednesday, August 27, 2014

Pengalaman Terbaik Memancing Udang Galah Di Perak

As-Salam

Pengalaman Terbaik Memancing Udang Galah Di Perak | Yeahhhh tengok tajuk, memang terbaik! Terbaik ke? Siyes ke terbaik? Ha ah ye lah. Terbaikkk lah .. Tak pernah mancing udang. Bila mancing, terserlah keseronokannya. Sampai tak nak balik u olls. Haha . Jom bacakan kisahnya..

17 Ogos 2014 | Sabtu


Kami berkumpul di Jeti Persatuan Pengail-Pengail Melayu Hilir Perak, *tapi nampak cina pun mancing* seawal pagi. Diberi taklimat ringkas dan disediakan sebuat bot beserta pemandu bot/pengail , makan tengahari , air ,pancing dan umpan.
Setiap bot hanya dibenarkan 3 orang sahaja. So uzu ngan Ila pun dalam satu bot yang sama disebabkan kami wakil dari Majalah Libur. Mesti lah mancing dengan geng gitu . Baru feel. Hehe.

Baju oren *tengok atas* , nama dia Pak Abu. Pak Abu pun bawa kami ke tempat mengail yang bersesuaian, iaitu di hujung sungai, mesti jauh dari bot lalu, tak nak ada bot goyang2 kan. Sedang2 kita memancing dengan tenang, rileks sambil nyanyi lagu "let it goooo,.. Let it go....." time nak feel tu, tetiba pulak ada bot lalu. Spoil tak mood? Spoil tak ? Udang nak makan umpan pun lariiii.. Haaa..

Bila setiba di tenpat yang di maksudkan, Pak Abu keluarkan kelima-lima pancing dan mengajar kami cara memasang umpan. Umpan udang kecik Pak Abu guna. Umpan dan pancing yang disediakan kami tak pakai. Hehe Pak Abu kata macam mancing dalam kolam iklan je. Hehe.


Sambil menunggu udang memakan umpan, maka berceritalah kami dengan Pak Abu tentang memancing ni. Banyak ilmu Pak Abu yang berguna untuk dikongsi. Pak Abu sporting gila ! Nampak tak bot kat sebelah sebelah tu, haaa kami bercerita dengan bot sebelah lah. Sambil mancing sambil bergurau senda. Tak gitu?
Beberapa minit kemudian, umpan Pak Abu mengena ! Oh yeahhhhh haaa hasil pertama tangkapan udang memberi senyuman dan sorakan. Kalah pasukan sorak pompom sekolah . *krik* . Udang pertama ni besar gila Euww sepit kaler biru. Takut nak pegang. Tapi Pak Abu selamber je gigit guna mulut sepit udang tu. Memang terpaku lah seketika sambil buat muka "euw" dan berkata dalam hati "Pak Abu, r u really sure?" . Memang tak nafikan kehebatan Pak Abu.
Dan udang seterusnya tak mendapat sorakan sebab keterujaan terhadap udang kecik takde. Hehe. Kalau ada pun, mesti nak sengaja bagi jeles bot sebelah. Hehehehe .
Kekadang tu, kami dapat ikan. Lupa dah nama iklan tu. Tapi Pak Abu kata, jangan pegang ikan tu. Sebab berbisa.. pegang sekali dah boleh jadi demam *mukaserius*
Kami mancing, tukar umpan, tukar tempat sampailah waktu balik. Nak 6 jam jugak kami semua berjemur di tengah panas suam suku ni. *nasib baik ada payung* . Tahu tak kalau takda payung, kami dah jadi Jacklyn Victor tau !
Nampak tak cuaca gambar kat atas tu? Gelap kan? Tunggu nak hujan je. Kalau bukan sebab nak hujan, kami tak nak balik woo. Kepuasan nak dapat udang galah besar tak puas. Hehe. Tapi terpaksa balik bila air air hujan menitis kat batang hidung. Balik wei !!

Sampai di jeti... kami pun di layan macam artis hot. Orang asyik nak tangkap gambar kami je. Kami pun posing sakan lah. hehehe. Adakah udang yang kami dapat tu besar dan banyak? Maybe! Kami lah di anggap paling besar udangnyaaa. Haaaa kelas kau mariah!



Alhamdulillah. Petang pun dah melabuhkan tirai. Kami pun semua balik dengan perasaan yang tak puas hati. masa tak cukup, udang tak besar mana tapi tapi tapi kami semua happy ! Pengalaman yang terbaik selama join FAMtrip.

Sebelum tu, uzu nak kongsikan tips-tips memancing yang kami dapat dari Pak Abu. Uzu ambil tips dari Ila yang dia dah update. Tak sangka dia ingat semua. Hahaha. *Sengih2*
  1. Guna umpan anak udang, jangan guna cacing. Tangan kotor.
  2. Tunggu air pasang. Udang banyak time air pasang ni
  3. Mancing kat tepi-tepi sungai. Kat tengah-tengah sungai takda udang. Ikan je ada.
  4. Jangan guna tali tangsi. Guna benang. Tangsi cepat putus.
  5. Guna 2 mata kail. dia tak layan korang bagi 1 umpan je. Dia nak juga 2 umpan.
Akhir sekali. Sebagai tanda kenangan. Kami pun bergambar beramai-ramai . Hehe. Yang pendek memang uzu lah. Jangan hairan ok !


Terima kasih Toursim Malaysia Perak, terima kasih Majalah Libur wakilkan kami. Kalau tak.. tak merasa lah memancing udang. Terima kasih Jocko, Terima kasih BloogersMedia dan terima kasih Ila sebab sudi jadi geng terbaik uzu sepanjang kat situ. Next time invite lagi ye !! Hehehe. As-Salam!

Sumber gambar : Tourism Malaysia Perak

Pelbagai Produk Kecantikan Wanita & Lelaki di Diana Shope

As-Salam

Pelbagai Produk Kecantikan Wanita & Lelaki di Diana Shoppe | Uzu kan sekarang ni ada masalah kulit. Muka jadi sunburn. Yelahh last week punya last week uzu ada program mancing udang galah kat Perak, 6 jam woo uzu berjemur kat panas tanpa pakai sunblock. Tahu tak lepas uzu balik dari Perak, ramai perasan kulit muka uzu teruk gila. Haaaaaaa kan dah panik sampai terkencing-kencing. Hehe

So uzu pun usha la, google apa yang patut tuk hilangkan sunbur, nak guna produk apa kan. So uzu pun suha lah blog ni, Diana Shoppe . Macam-macam dia jual tau. Semua produk kecantikan ada. Sebut ja nak produk apa. Dari produk lama sampai ke produk baru. Haaa kelasss gitu kan :)

Antara produk-produk yang dijual kat Diana Shope ialah :

Skincare :
  • Tabita Trial Repacking - Rm120
  • Tabita Travel New Packing - Rm145
  • Tabita Travel Set Bag Pink - Rm145
  • Tabita Exclusive Set - Rm270
  • Babies Blink (Skin Care)
  • Colagen Plus Vit E 
  • Set Wonderglow Gold
  • Set Wonderglos Silver
  • Set Ekslusive Aurawhite Skin Spa 4in1- Rm150 (Sm), Rm155(Ss)
  • Nour Ain Skincare (Complete Set) - Rm100 (Sm) / Rm105 (Ss)
  • Nour Ain Skincare (Basic Set)  - Rm56 (Sm) / Rm60 (Ss)
  • Nour Ain Exclusive Set - Rm125 (Sm) / Rm135 (Ss)
  • Nour Ain Exclusive Set + Serum 10 Ml - Rm147 (Sm) / Rm157 (Ss)
  • Amyera Flawless Skin Care - Rm80 (Sm / Rm85 (Ss)
  • Kaylena Beaute By Leuniey Natasha - Rm183 (Sm) / Rm186 (Ss)
  • Ibu Putih Oxygen White Skincare By Nina - Rm120 (Sm) / Rm125 (Ss)
  • A'j Beauty Ampoules - Rm46sm / Rm49ss
  • Skincerity Rm220 (Sm) / Rm225 (Ss) 
Men :
  • Auramen
  • Vimax - Rm200 (Sm) Rm210 (Ss)
  • Aura Men Soap - Rm60 (Sm) Rm65 (Ss)
Suplyment Gebu Gabas :
  • Aurawhite 900,000 Mg
  • Aurawhite Stem Cell
  • Aurawhite Bubblly (500 Grm)
  • Aura Shine 60 Tablet 1pcs - Rm80 (Sm) Rm90 (Ss)
  • Auraslim Shake 1 Pcs - Rm135 (Sm) Rm145 (Ss)
  • Aura Kiddies 1 Pcs - Rm70 (Sm) Rm75 (Ss)
  •  K-Colly Korean Collagen
  • Maixara 
  • Dewy
  • Double Gluta Soap
  •  Emilay Collagen
  • Emilay Whitening
  • Perla Coffee
  • Perla Chocolate Milk
  • Radiglow Skinfiniti
  • Satin Skinz Baru
  •  Sabun Al Razi 
  • Secret Skin White
  • Ibu Putih 
  • Radiance 
  • Ibu Drink Putih Kolagen  - Rm75 (Sm) Rm75 (Ss)
  • Maixara Mme - Rm120 (Sm) Rm125 (Ss)
  • Gluta King Advance - Rm150 (Sm) Rm155 (Ss)
  • D-Collagen - Rm158 (Sm) Rm168 (Ss)
  • Clarity Glow - 1ktk - Rm100sm / Rm105ss
  • Vitamin C,E + Collagen Dianz Beauty Rm80 (Sm) / Rm85 (Ss)
  • Perla Dust Rm55 (Sm) / Rm60 (Ss)
Rapat :
  • Harum Malam
  • Masker Virgina 
  • Maharani 1set Rm88 (Sm) Rm98 (Ss)
  • Mekar Dara 1btl Rm39 (Sm) Rm45 (Ss)
  • Inaiah 1btl Rm150(Sm) / Rm155 (Ss)
  • Jamu Sedap Malam - Rm40 (Sm) Rm45 (Ss)
  • Perla Juice Rm50 (Sm) / Rm54 (Ss)
 Penjagaan Payu Dara :
  • Emilay Breast
  • Secret Bust Up
  • Lady Secret Bust Up
  • Zofea Beauty Secret - Rm149(Sm) Rm154 (Ss)
  • Rapibust Breast Masker  - 1box - Rm20sm / Rm24ss
 Kurus :
  • Figure Up
  • Opa Snow
  • Royal Slim Lishou Magic
  • Royal Detox Platinium 
  • Dtrim 
  • Best Slim 
  • Secret Laxing  
  • Ezy Slim - 1 Botol : Rm 120 (Sm) ; Rm 125 (Ss)
  • Opa Kopi 
Others :
  • Chriszen Moist Cake
  • Clean And Removal Rm35 (Sm) Rm40 (Ss)
  • Sabun Putihkan Ketiak Aj - Rm40 (Sm) Rm45 (Ss)
  • Belvya Pss 1 Pcs - Rm75 (Sm), Rm80ss)
  •  Bella Formula Sinus Cure
  • Curcuma Mangga Cure -
  • Molly Dolly Foundation
  • ●Sparkling Diva Rm90 (Sm) / Rm95 (Ss)
Suplyment Kesihatan :
  • Usana 
  • Kalsium - Rm110
  • Biomega - Rm100
  • Set Esential - Rm298
  • Q10 - Rm220
Krim Kesihatan :
  • Firmax - Rm150
  • Nina Skincare  
  • Ibu Putih - Rm35sm / Rm40ss
  • My Slimming Herbal - Rm70sm / Rm75ss
  • Oxigen Cream - Rm90sm / Rm95ss
  • Magic Scar Cream - Rm45 (Sm) Rm49 (Ss)
  • Ibu Putih Oxygen Skin Care - Rm120 (Sm / Rm125 (Ss)
  • Egf Serum - Rm95sm / Rm98ss
 Jannah Lawwa :
  • Ibu Putih Janna Lawwa    Rm85 (Sm) / Rm90 (Ss)
  • Serum Kojic Janna Lawwa     Rm85 (Sm) / Rm90 (Ss)
Felinna :
  • Fellina X Loss Lotion
  • Felinna Inchloss Lotion 
  • Fellina Vit C (Pmcvc) Rm80 (Sm) / Rm85 (Ss)
  • Curcuma Mangga Cure
Haaaa banyak kan senarai produk kecantikan yang ada jual kat Diana Shope ni. Dari krim untuk kecantikan, keputihan, untuk wanita, lelaki, untuk yang sudah bekahwin, untuk nak kurus, haaa nak apa lagi? Untuk kesihatan pun ada juga. Macam-macam anada. 

So kalau ada sesiapa yang nak cari produk kecantikan , kesihatan luaran dan dalaman, sila lah hubungi contact details kat bawah eh. Hehehe. Selamat malam!

Contact :

Blog Diana Shope 
Facebook Diana Shope