Tempat Menarik , Bajet & Itinerary 3 Hari 2 Malam Di Bali Indonesia

Tempat Menarik , Bajet & Itinerary 3 Hari 2 Malam Di Bali Indonesia | Salam. Alhamdulillah wishlist uzu dah tercapai.. Wishlist g Bali je lahhhh eh.. Hahaha wish list lain banyak lagi tak tercapai contohnya tak g Perlis je lagi wei.. Stress lah nak capai wishlist tu sbab bila ajak member, semua tak nak pergi.. Kecewa lah pulak rasa hahaha.. Nak je p Perlis sesorang hahahaha.. Acah acah solo trip.. Tapi tak kuat iman lagi kahkah. 

Eh berbalik kepada cerita kat Bali Indonesia, uzu nak update bajet, itinerary dan tempat-tempat menarik yang uzu p ngan bebudak ni haa.. Btw flight dan hotel kami disponser oleh Tourist Guide. So yang uzu nak update ni ground pakej je.. Korang tau kan apa tu ground? Ground tu bajet kita ditempat tu..  bajet flight tu bukan dakam kategori ground.. Hihi.. Kalau hotel tu , ha ah kategori ground tapi dihotel disponser..Harap lepas ni takde lah tanya, apa itu ground pakej, apa tu grround bajet.. Hihhi.


Itinerary Bali Indonesia 3 Hari 2 Malam

DAY 1
12.00pm Meet at KLIA2
4 .20pm Depart to Bali
7.20pm Arrive at Bali
8.00pm Transfer to 7 days Premium Hotel (RM 15/pax)
8.30pm Check in and free n easy



DAY 2
08:00 – Pick up at the hotel
09.30 – Watching Barong and Keris Dance
11.00 – Visit Celuk Village for traditional gold and silver art
12.00 – Visit Tirta Empul Temple
13.30 – Visit Kintamani Village with Amazing Volcano view of Mount Batur and lake Batur
14.00 – Lunch at Kintamani with view Volcano of Mount Batur and lake Batur
15.30 – Visit Tegalalang Rice Terrace
17.00 – Visit Uluwatu Temple
18.00 – Watching Kecak Dance Performance
21.30 – Back to hotel


DAY3
09.00 - Breakfast
10.00 - check out hotel
10.30 - kuta beach n hard rock bali
11.00 - Denpasar city
13.00 - Lunch
14.00 - Royal Family Temple
15.00 - Temple on the lake
17.30 - Visit Tanah Lot Temple with sunset view
18.30 - Depart to Airport
19.00 - Check in 
21.55 - Depart to KLIA2


*Things to pay*
Day1
airports transfer (rm 15/pax)
Day 2
-Transport (rm 40/pax)
- Barong (RM35/pax)
- Tirta (RM10/pax)
- Kintamani (RM 10/pax)
- rice terrace (RM4/pax)
- ulu waatu (RM 10/pax)
- kecek dance (RM35/pax)
Day 3
-Transport (RM 40/pax)
- Ayur (RM 5/pax)
- badigul (RM 10/pax)
- monkey temple (RM 10/pax)
- Tanah Lot (RM 10/pax)
*Total Sorang RM 260 (Transport + bayaran masuk + meal dalam airasia)*

Tengok Barong dan Tarian Keris
 Visit Celuk Village for traditional gold and silver art
Visit Tirta Empul Temple
Visit Kintamani Village with Amazing Volcano view of Mount Batur and lake Batur
Lunch at Kintamani with view Volcano of Mount Batur and lake Batur
Visit Uluwatu Temple
Watching Kecak Dance Performance
kuta beach n hard rock bali
Royal Family Temple & Temple on the lake
Visit Tanah Lot Temple with sunset view
So kat bawah ni, uzu nak update pasal bajet kiterang yang kena bayar. Tiket lawatan masuk. So korang kena ready lah duit duit ni nanti sebelum masuk.. Selalunya bajet akan lebih murah sebab supir selalunya dia akan cakap dia bawa pengunjung local..


Day1
airports transfer  guna uber(rm 15/pax)

Day 2
-Transport (rm 40/pax) 
- Barong (RM35/pax)
- Tirta (RM10/pax)
- Kintamani (RM 10/pax)
- rice terrace (RM4/pax)
- ulu waatu (RM 10/pax)
- kecek dance (RM35/pax)

Day 3
-Transport (RM 40/pax)
- Ayur (RM 5/pax)
- badigul (RM 10/pax)
- monkey temple (RM 10/pax)
- Tanah Lot (RM 10/pax)
*Total Sorang RM 250

*Transport tuk 2 hari = 500k rupiah/4 org
Contact Supir : nanti update

*uzu tukar RM200 je tuk makan minum n shopping*

Transport tu actually kami sewa uber tuk 2 malam.. Dah malas pulak nak cari supir lain.. Bayaran sewa kereta ni termasuk pemandu ye korang. Makan minum pemandu korang jangan risau sebab restoran makan makan akan bagi free makan kepada supir..  So kat bali ni pakej kat sana memang murah tapi yang mahalnya cuma flight je. Yang lain semua murah.. Hihi. Sekian je lah untuk bali ni.. Nak update pakej bangkok pulak hihi.. ok bye Salam :)







Pakej Ground Murah Di Medan Indonesia RM300 (3 Hari 2 Malam) Je !

Pakej Ground Murah Di Medan Indonesia RM300 (3 Hari 2 Malam) Je ! | Salam. Ramai pulak yang tanya pasal pakej Medan tu.. Boleh tak dapatkan no fon supir? Tapi uzu tak dapat jawab kekadang soalan-soalan tu sebab busy sangat dengan kerja lain.. Btw uzu nak update seringkas-ringkasnya okay.. Btw korang, nak tengok trip uzu ke Medan? Boleh baca SINI :)

Ringkasan Pakej 3 Hari 2 MalamRM300

3day 2night RM300/pax
4day 3night RM400/pax
5day 4night RM500/pax
(min 4pax)

Termasuk
*hotel 3 n 4 star
*van/car
*ferry for visiting tomok island
*breakfast,lunch,dinner
*entrance fee (for all visiting place)
Medan Package
-lake toba-brastagi-medan.
Kanak kanak umur 0-2 thn free.
Umur 3-9thn bayar separuh.

Aktiviti :

1. LAKE TOBA
*pergi pulau samosir,view tasik.
*melawat rumah raja raja batak.
*ukiran batu makam raja batak.
*cerita patung si gale gale.
*persembahan tarian batak.
*simarjarunjung puncak tertinggi kawasan lake toba(tempat ni sangat sejuk) air terjun spiso piso.
*kebun strawbery dan limau,boleh petik sendiri.
*melawat gunung berapi sinabung.
*pergi pasar buah segar.
*boleh tunggang kuda (kawsan ni sangat sejuk).
*pergi kawsan puncak sambil makan jagung bakar.

2. BRASTAGI
*free hotspring(masuk kwsn hotspring dan mandi)

3. MEDAN
*melawat istana maimoon peninggalan raja melayu
*melawat masjid raja.
*shopping

Contact : Yudi Lake Toba
+62 821 6825 6952

Tips Kurus Cara Emas Putih : Lets Bengkung By Suraya Sulatin

Tips Kurus Cara Emas Putih : Lets Bengkung By Suraya Sulatin | Salam.. Banyak yang komen i nampak kurus waktu shooting untuk iklan shizens ni.. Kalau tak caya bolehlah baca komen kat bawah. Hahahahaha jarang orang puji kurus sebelum ni. Macam tau tau je kan.. Hahaha actually tipsnye pakai bengkung..!! Dah la tak pakai bengkung ni wei.. Selalunya pakai bengkung tuk kat pinggang je tapi bengkun yang uzu pakai ni full body dari atas ke bawah .. Tu lah sebab ramai yang kata nampak kurus :p Tak sia-sia lah terseksa sikit :p Janji kurus :p

Memang tak edit gambar ni, serius tak tipu.. Uzu untuk kali pertama pakai bengkung, ya allah tak sangka pulak dapat pujian macam ni.. Hihi. Nak tau tak bengkung ape? Haaaaaa bengkung dari kak sue.. Uzu dah lama tak pakai bengkung.. Last pakai pun sebab tunang hari tu.. Lepas tu redha perut buncit keluar.. Lagipun, bagi uzu, pakai bengkung ni sama je.. Takde effect pun.. Tapi rupanyaa kan.. Selama ni uzu pakai corset yang murah dan tak berkualiti. Corset longgar. Tu yang takde effect tu. Tu yang uzu malas pakai bengkung. Ingatkan semua bengkung macam ni wei...

Tup tup bila dapat corset full body ni, ee neves pakai.. Tengok macam kecik je.. Kecik je.. Macam tak muat je rasa kalau uzu pakai.. Dah give up nak pakai ni tapi memandangkan ada shooting, fuhhh kena paksa diri pakai.. Bila pakai tu, hmmm tetiba rasa " eh kenapa macam best je bengkung ni?" .. Selalu kalau uzu pakai bengkung, rasa macam tak selasa.. Kali ni, bengkung sangat selesa.. Nak kata selesa sangat tu , tak lah, cuba boleh lah bertahan sampai habis shoot..

Memula pakai, kemain rimas.. Rasa macam nak buka juga waktu tu.. Lama-lama dah sesuai kat badan tu, wuuuu teruja tengok pehaa kuruih. Hahaha.. Siap posing posing depan cermin.. Try lak berjalan acah acah model. Kau ghase? Laaaa lawa pulak bila aku kurus ni. Hahaha.. Mampu senyum senyum sendiri lah.... :D

Sekarang ni kan, bukan perempuan je pakai bengkung kan, lelaki pun pakai.. Memula uzu tak caya, aikkk terkena kat member sendiri yang rajin sangat pakai bengkung.. Nak kata dia gemuk,, tak gemok.. Kurus je tengok.. Tapi tu lah, actually bengkung ni elok untuk membetulkan posisi badan kita yang tak betul tu... Uzu pun sebenarnya dah mula rasa membongkok.. Wuu masa pakai bengkung kak sue ni, rasa macam tegak badan uzu ha.. Beza sangat dengan yang tak pakai bengkung.. Nampak sangat dah tua, dah mula memongkok.. Wuuuu tak nak lah :(

Apa Yang Bestnya Pasal Corset Ni?
- Membaiki tekstur tebuh anda dan membentuk tubuh anda..
- Tak perlu bukak apabila ingin ke tandas..
- Sangat selesa kain lembut dan sejuk..
- Tanpa tetulang yang merimaskan..
- Memberi keselesaan pada si pemakai..
- Dilengkapi 7 magnet yang mampu melancarkan darah dan menghapuskan lemak degil.
- Sangat mudah dipakai (one piece)

Uzu nak mbik gambar macam ni, eh islam pulak.. Aurat aurat :p Hihi macam ni lah corset uzu ni. Uzu punya yang kaler hitam.. Elok dari atas ke bawah nampak ramping.. Kalau pakai kebaya, perghhhhhh montok siot ! Hihi hari uzu pakai corset ni kan, seluar tu rasa longgar pulak hahaha. Nampak sangat perbezaan bila tak pakai corset dengan tak pakai : Hihi. Sonok lah..
Bab gambar kat bawah ni best. Bila tengok corset ni macam saiz S . Uzu lak saiz M dah.. Makin gemok ni... Rasa macam tak caya je saiz kecik boleh muat kat badan.. Kain pulak tak koyak. Bgus corset ni kan, kualiti kain dia sedap dan tahan lasak.. Ngko pakai lah 3 4 5 6 7 8 9 kali sekalipun.. Tetap tak koyak.. Bukan macam corset uzu dulu, eh eh baru 2x pakai dah koyak? Dah la beli mahal. Aish menyesal pulak.. Tu yang malas nak beli corset lagi.. Nasib baik lah ada corset review.. Kalau tak? Tak tau lah yang corset kak sue ni best giler weii !!
Corset ni kan, kena pakai mengikut saiz masing-masing.. kalau salah saiz, kang tak menjadi nak kurus. Kang effect negatif pulak.. Oh saiz S takde dalam ni.. So boleh pakai bermula saiz M . Corset boleh pakai sehingga berat 100kg.. Wow!! Macam tu sekali? Macam tak caya je ... :D *flipshawl* Kalau tak caya, korang boleh try sendiri lah ye.. 

Btw korangg, ada PROMOSI untuk pembaca blog uzu ni.. Promo ni korang boleh guna sebagai diskaun, kak sue baik hati nak bagi promo siapa yang beli melalui entry uzu ni.. Semoga kurus ye korang :) Salam..

Harga : RM150
Harga Promo : RM120 ( guna code "cikemasputih")

Untuk Pertanyaan & Pembelian
Instagram : @_houseofcorset
Whatsapp : +60129184042 

De'Xandra @Kedai_MamaKembarTiga : Perfume De'Xandra Memang Murah, Wangi & Tahan Lama !

De'Xandra @Kedai_MamaKembarTiga : Perfume De'Xandra Memang Murah, Wangi & Tahan Lama ! | Salam.. Kalau bab perfume ni, uzu memang suka sangat nak review sebab perfume ni uzu memang akan guna sampai habis. Lagi-lagi De'Xandra.. Kebetulan favourite uzu.. HIhi sebenarnya kan, pefume yang mama kerbar tiga bagi hari tu, dah habis dah hehehehehe.. Laju tak uzu pakai? Baru je habis semalam tak silap.. Semburan terakhir.. Kalau uzu suka perfume tu, bau perfume tu, uzu akan terus pakai sampai habis.. Uzu ni jenis pakai perfume memang banyak kali sembur. Haa tu sebab habis. Dah habis sebotol baru teringat tak review lagi perfume De'Xandra kembar mama tiga ni.. Ya Allah maafkan uzu kat.. Serius tak perasan tak buat lagi..
Btw, maaf ye sebab gambar produk review kat Japan tak banyak sebab sejuk plus demam. Baru uzu tahu, yang uzu ni tak boleh tahan sejuk sangat. Hihi.. Gambar ni pun, haaa beku sebenarnya.. 0 darjah celcius kot..Uzu tak lama kat luar, kat dalam bangunan tu je mampu bersorok.. Ambik gambar ni pun sekejap2 je keluarkan tangan.. Setiap 5 saat keluarkan tangan, masuk balik.. Pastu keluarkan lagi tangan untuk snap kedua. Time tu lagi bawak 6 7 produk review. Rasa berat hati sangat dapat ambik gambar ni je . Wuu maafkan uzu kak.. Hihihi..

Btw kan, haa nak cerita pasal perfume De'Xandra kekdahnya.. Wangian yang uzu pilih ialah BOND NO9.. Memang wangi beb.. Ni kali kedua uzu request BOND NO 9.. Sebab tak tau nak order wangian ape. Kan De'Xandra ni banyak jenis pilihan.. Leboh 100+ kot .. Tapi De'Xandra ada senaraikan apa perfume best tuk lelaki, dan perfume best untuk perempuan. Yang tak tahu nak pilih tu, boleh piluh kat sini :
Oh rupanya BOND NO 9 adalah dalam in list best fragnance untuk lelaki dan perempuan.. Serius edap bau dia wei.. Hihi.. Yang uzu suka tu sebab dia EDP . Tahan lama. Kekadang uzu ni 2 3 4 hari baru basuh baju.. Bekas baju yang uzu tak pakai 4 5 6 hari lalu pun masih ada wangian perfume tu.. Serius sangat tahan lama.. Murah pun murah beb.. RM65 jeee..

Antara ciri menarik De'Xandra Perfume By @Kedai.MamaKembarTiga :
✔ Boleh dibawa solat
✔ Produk MUSLIM bumiputera
✔ Bau tahan lama, Eau De Parfume
✔ Mudah dibawa, travel perfume saiz 35ml
✔ Setanding produk antarabangsa
✔ Haruman mewah jenama popular
✔ Inspirasi daripada wangian jenama antarabangsa
✔ Harga mampu milik
Haaa kalau ada yang tak clear lagi pasal De'Xandra perfume ni, boleh contact mama kembar tiga.. Kakak ni baik tau. InsyaAllah dia akan layan karenah korang ni ha. Comel je haa ibu kepada kembar tiga. Betul-betul ada anak kembar.. Lelaki pulak semua tu.. Respek ah camne kakak ni jaga. Hihi mesti pening kepala kan? HIhi lari pulak topi..

jom jom korang, beli lah perfume ni , untuk hadiah betday kekasih ke, hantaran tunang ke, kahwin ,e takperlu susah susah beli perfume mahal, perfume ni dah cukup sangat kualitinya.. Nak beli kat mana? Contact info kat bawah ye? Ok lah bye, Salam :)

Untuk Pertanyaan & Pembelian :
Whatsapp : 0133935052
Email : mamakembartiga@gmail.com

Restoran FIZOMAWAR KITCHEN Kini Tampil Dengan Menu & Servis Yang Terbaik !

 
Restoran FIZOMAWAR KITCHEN Kini Tampil Dengan Menu & Servis Yang Terbaik ! | Salam. Siapa tak FIZOMAWAR KITCHEN yang viral dengan uzu bulan jan tahun lalu sebab kes uzu kritik restoran dia tu? Haaaaa jangan tak tauu entry tu pun dah sampai ke 100k view.. Kali ni uzu datang bukan untuk mengkritik tapi membuat penilaian sekali lagi iaitu sebagai blogger jemputan ke restoran FIZOMAWAR KITCHEN yang terletak di Bandar Baru Bangi..
Kali ni uzu datang bertiga dengan blogger. Kami datang op kos lah nak review balik apa yang tak okay last year.. Masuk-masuk je FIZOMAWAR KITCHEN , memang dah banyak berubah. Maksudnya, banyak penambahbaikan yang berlaku.. Dari segi menu makanan, menu minuman dan servis dan ada juga menu-menu yang baru yang ditampilkan..

Sebelum uzu datang ke FIZOMAWAR KITCHEN ni, uzu dah buat servay sesiap, apa yang best tentang FIZOMAWARKITCHEN ? Haaaa saja lah nak tau update terbaru mengenai FIZOMAWAR KITCHEN ni kan sebab dah lama tak p Bangi sejak pindah ke Cheras ni.. Hihi so 70% daripada mereka kata komen positve lah, ada yang kata menu tomyam dia sedap. Haaa tu sebab last hari tu uzu order BANGKOK TOMYAM ..Harga RM14.90
Bangkok tom yam ni rasa dia macam lain sikit dari yang biasa, tapi uzu suka juga sebab dia tom yam tom yam semua sedap.. Kuah tomyam pun pekat. Seriuss uzu suka sangat.. Bangkok Tom Yam ni dalam dia ada seafood. Yang suka seafood macam uzu ni kan, menghirup lah kuah sampai habis.. Tapi tak habis sangat sebab mangkuk bangkok tom yan ni besar boleh makan dalam 2 - 3 orang . Haaa berbaloi tak dengan harga? Berbaloi kan? Kongsi kongsi lagi jimat ye dakk?
Minuman? Macam biasa... Uzu suka yang berasaskan green tea. Dari dulu lagi memang suka green tea. Last year uzu minum grean tea yang sama tapi time tu manis dia tahap nak potong kaki. Hihi.. Haaa sekaran dah okay dahhhh rasa green tea tu .. Tak manis sangat. Yang best tu kan dia letak kat plastik, memang tahan sejuk even berjam jam kita biar.. Jarang eh kita jumpa green tea yang sedap. Masa uzu kritik tu, green tea dia sedap memang sedap tapi tahap potong kaki lah manis dia. Tu je yang lain mmg sedap.. Jarang eh uzu rasa green tea yang sedap. Ramai yang jual green tea kat tepi jalan tu tapi ada yang pahit, ada yang cair.. Susah nak cari green tea yang sedap acuannya . SO syabas pihakkk FIZOMAWAR KITCHEN ! Kita bagi 10/5 bintanag ! Melebih2 bintangnye sebab memang sedap :D
Yang ni pulak. Member order Khau Mok Khai . Harga dalam RM11.90 .. Dimasak menggunakan beras basmathi thailand dimasak dengan homemade sos. Yang ni tak sempat rasa.. Tapi member kata,
"sedap weii" .. Tu je komen dia.. Hihi.. Uzu kata nak bagi berapa bintang? Dia kata 4/5 bintang!! 
Lagi sorang order Nasi rebus.. Yang ni uzu suka.. Asal datang je memang order yang ni.. Hihi pernah datang sesenyap btw datang makan saja saja dengan member dulu, asal datang je order yang ni. Memang favourite ayam ayam yang garing ni..  Lagi-lagi ditambah dengan sos yang urm homemade sos juga rasanya..Saya bagi 5/5 perasatus.
Lepas tu FIZOMAWAR KITCHEN ada bagi rasa kuih yang homemade, kuih akok, kambing bakar, menu-menu baru yang tak pernah uzu rasa sebelum ni :)
 Akok ni macam biasa lah kan rasanya.. Sama je macam akok tempat lain.. yang bestnya ni, daging bakar ni.. Uzu bab daging?!! Hmm nombor 1 ! Tu sebab bila nampak ada menu Daging Bakar ni , terus tak sabar nak makan..Dari luar nampak sedap. Agakj-agak rasanya sedap tak? First, datang tu lembut, second, rasa daging sedap ditambah dengan sos. Sos tu yang istimewa tu dicampur dengan beras bakar, Eh macam tempat kat Langkawi pulak, beras terbakar. Haa tu lah sebab gabungan-gabungan ni buatkan kambinng bakar ni sedap !Serius ini tidak dinafikan... Hihi macam tak cukup pulak rasa daging tu, rasa macam nak order tapi memandangkan petang tu ada event lain, terpaksalah hihihihihihihihi rasa next week macam nak datang Bangi, rasa macam nak datang lagi. Hihi tetiba terliur lak waktu buat entry ini ....hewhewhew uzu bagi 5/5 bintang !!
Bab servis pulak... Servis yang uzu kata servis lembab tu? Hehe maafkan sebab terkasar.. Tapi so far sebelum uzu datang hari tu, kan uzu kata ada datang sesenyap tu? Haaaa uzu tak nak orang tau uzu datang, takut servis dia tak sama macam biasa. Uzu nak  tengok kosisten FIZOMAWAR KITCHEN .. Masa tu dalam hati, dah ready nak kutuk ni, buat silap sikit je rasa nak kutuk tapi alhamdulillah servis diorang dah okay. Uzu datang waktu kemuncak juga, waktu lunch, kekadang terkena waktu busy, alhamdulillah nak kata cepat sangat tu takde lah, tapi uzu tak rasa menunggu lama.. Sama juga baru-baru ni, memang ok lah servis. Pekerja senyum je. Pekerja layan kita itu ini, nak itu ini .. So menag terbaik lah layanan di FIZOMAWAR KITCHEN .. Uzu tak sangka lah kan, berubah gila gila dah..Ye lah dulu dulu restoran baru nak buka, uzu dah kritik itu ini.. Ya Allah rasa macam jahat sangat tapi takde niat lah nak gaduh gaduh.. Dah setel lama uzu ngan FIZOMAWAR KITCHEN ni .

So korang, yang rasa tak nak datang tu, cuba korang datang tu, jangan judge berdasarkan komen-komen negatif yang ada. Daripada kita buang masa kan, baik kita ambik kunci kereta, ambik handphone, buka waze, tapi "Fizomawar Kitchen", haaa datang sendiri , cuba makanan-makanan tu semua. Yang dah berlalu biarkan berlalu ye semuaa.. ni dah tahun 2017, opcoz lah team FIZOMAWAR KITCHEN nak buat macam-macam cara nak tingkatlah prestasi.So jom korang ke FIZOMAWAR KITCHEN, datang beramai-ramai bawak member ke, adik beradik ke, family ke boleh datang dan rasa sendiri ye? :p Nak info lanjut mengenai FIZOMAWAR KITCHEN sila ke :


FIZOMAWAR KITCHEN
Website : No 7& 9, Jalan 8/1 Seksyen 8
Bangi, Malaysia
Contact : Call 019-908 0909

Set Penjagaan Muka Dari LVA Beaute Skincare

Set Penjagaan Muka Dari LVA Beaute Skincare | Salam.. Wuuu LVA Beaute Skincare dah sampai Japan.. Siap main salji lak tu. Hehehe.. Ada 2 produk LVA yang uzu kena bawa masa g Japan tu tapi beg penuh pulak.. So uzu bawa foundation ni je lah sebab uzu memang kebetulan kehabisan foundation, maka tak sabar pakai foundation baru. Huhuhu.. Memula dapat produk ni, rasa bangga lak boleh review produk LVA Beaute sebab pakaging dia lawa gila kot..! Suka tengok pakaging yang aum aum aum ni..Simple dan nampak professional pakaging dia ha.. Memang nampak produk luar negara gituew :D 

Hihi btw kan,LVA Beaute bukan ada foundation je, tapi semua produk lengkap.. Ada pencuci muka, toner, serum, night cream, day cream, foundation .. Cuma takde sunscreen je.. Penting juga sunscreen tu wei.. Takpe boleh pakai jenama lain.. Mana tau LVA Beaute keluarkan sunscreen satu hari nanti hehe.. Apa pun, actually.... set skincare LVA Beaute ni dah cukup lengkap sangat-sangat dah!!  Puas hati dah dengan apa yang ada ni... 
Btw kan, sebelum kita nak cerita pasal produk ni, meh lah kita berkenalan mengenai produk LVA Beaute ni. Aumm.. Uzu pon first time tengok pasal produk ni. Memang produk ni, baru lagi dipasaran tapi uzu percaya, produk ni boleh p jauh :D

LVA Beaute Skincare
Alhamdulillah, produk ni ada kelulusan kkm, takde mengandungi bahan merkuri, ramuan khas dari Switzerland.. So yang uzu dapat, ada 5 jenis produk dan uzu nak share apa lah kan yang best sangat pasal LVA Beaute Skincare ni.
1) LVA HYDRA CLEANSER -cleansing
  • Mengawal dan membersihkan kotoran secara menyeluruh. Memiliki tekstur yang lembut dan tidak melekit. Ha ah yang ni betul.. Uzu pakai, tak melekit, walaupun pencuci di ani takde buih, tapi elok pulak bila pakai..
  • Amat membantu dalam proses pembersihan permukaan kulit secara mendalam dan bertinndak dengan cepat hasil daripada rumusan bahan vitamin A,C,E dan jugak Estrak buahan.

2) LVA HYDRA TONER -refreshing
  • Membantu mengecilkan liang pori yang terbuka hasil pembersihan daripada Hydra Clenser.
  • Pori-pori yang terbuka akan dikecilkan secara konsisten mengikut cara penggunaan yang betul. Menutup liang pori untuk menghalang daripada kotoran masuk ke dalam.Jangan keliru tau botol pencuci muka dengan toner ni.. Botol dia sama je. Kang korang nak cuci muka, terpakai lak toner. Hahaha.. Parah deh..
3) LVA HYDRA DAY CREAM
  • Sinaran UV daripada matahari amat merbahaya jika terdedah dalam kadar masa yang lama.penggunaan produk ini dapat menangkis dan menghalang kotoran yang terkesan
  • daripada persekitaran.Bahan yang diformulasikan dari minyak bunga matahari,Rose placenta dan ekstrak buahan.

4) LVA HYDRA NIGHT CREAM -repairing & relaxing
  • Membantu merawat sel kulit mati pada waktu malam selepas penggunaan pencuci muka dan toner. Diformulasikan dengan Rose Placenta VACCINIUM MYRTILLUS FRUIT EXTRACT yang kaya dengan Vitamin C dan E. mengaktifkan antioksida dalam lapisan kulit dan memberikan kesan pencerahan seawal 7 hari.
  • Ia juga dineutralkan daripada bahan aktif yang merbahaya.
5) LVA INTENSIVE WHITENING SERUM 30ml
  • Formula yang dibawa khas dari Switzerland, dirumus khas daripada formula rawatan canggih yang mengandungi bahan-bahan yang membantu mensasarkan dan merawat semua lapisan kulit serta melambatkan pigmentasi. Membantu memulihkan kulit dan mencerahkan warna kulit anda.
  • Serum ni bukan sahaja mencerahkan kulit tetapi membantu merawat kulit anda sehingga ke lapisan kulit ke 3 (Hyperdermis).
  • Mana nak jumpa produk kecantikan yang macam ni! Sambil memutihkan kulit, ia juga merawat kulit anda.
  • Sesuai untuk yang tersalah guna produk kecantikan sebelum ni.

Formula yang dibawa khas dari Switzerland, memberi kesan penggunaan seawal 60 saat! Terbukti berkesan untuk menghilangkan kedutan dan membantu merawat kulit muka anda. Amalkan guna serum ni, anda pasti kelihatan lebih muda dari usia sebenar. Ini kerana bahan-bahan aktif yang ada dalam serum ni sangat berkesan, ia tergolong daripada bahan-bahan anti penuaan. Jangan risau, semua bahan aktif ni selamat digunakan. Kaji dulu bahan aktif yang ada, sebelum anda menggunakannya.

MALUS DOMESTICA (APPLE HIJAU) CELL EXTRACT
Terkenal dalam banyak produk an=-penuaan penjagaan kulit
Membantu menegangkan kulit & sekali gus membuatkan anda nampak lebih muda
Membina tisu baru

VITIS VINIFERA (ANGGUR) FRUIT CELL EXTRACT
Melindungi kulit dari sinar UV
Berfungsi sebagai antioksidan
Membantu sel-sel kulit mengekalkan ciri-ciri mereka & antiradiasi

ARGANIA SPINOSA (ARGAN) SPROUT CELL EXTRACT
Berkesan merangsang pertumbuhan semula =su kulit
Membantu mendapatkan semula ketegangan kulit
Mengurangkan kedutan

ALOE BARBADENSIS LEAF (ALOE VERA) EXTRACT
Mempunyai ciri-ciri penyejukan
Kaya dengan air, mineral, asid amino dan protein
Berfungsi sebagai pelembap, penyembuhan luka dan bahan yang menenangkan kulit
6) LVA DIAMOND UV FOUDATION (SPF35+++) 5 in 1:UV PROTECTION + BRIGHTENING + HYDRATION + OIL CONTROL + FIRMING & LIFTING!!
Formula yang dibawa khas dari Switzerland, krim yang tidak berminyak dan sesuai untuk semua warna kulit. Foundation yang melindungi kulit anda pada siang hari dan sekaligus membantu menegangkan kulit.

DIAMOND POWDER
Membuatkan kulit anda lebih cerah dan berseri sepanjang hari.
Kaya dengan an=oksidan untuk mengawal pengeluaran minyak

MALUS DOMESTICA (APPLE HIJAU) CELL EXTRACT
Terkenal dalam banyak produk anti-penuaan penjagaan kulit
Membantu menegangkan kulit & sekali gus membuatkan anda nampak lebih muda
Membina Tisu baru

VITIS VINIFERA (ANGGUR) FRUIT CELL EXTRACT
Melindungi kulit dari sinar UV
Berfungsi sebagai antioksidan
Membantu sel-sel kulit mengekalkan ciri-ciri mereka & melindungi kulit daripada sinaran UV

ARGANIA SPINOSA (ARGAN) SPROUT CELL EXTRACT 
✔ Berkesan merangsang pertumbuhan semula kulit tisu
✔Membantu mendapatkan semula ketegangan kulit 
✔ Mengurangkan kedutan

ALOE BARBADENSIS LEAF (ALOE VERA) EXTRACT 
✔ Mempunyai ciri-ciri penyejukan
✔ Kaya dengan air, mineral, asid amino dan protein 
✔ Berfungsi sebagai pelembap, penyembuhan luka dan bahan yang menenangkan kulit

Pergh wahh memasing produk ada kelebihan memasing.. Uzu setakat ni, baru pakai pencuci muka, serum dan foundation..Yang lain tak sempat pakai lagi.. Uzu busy giler sekarangg.. Haha.. Ni pun duedate ni pun tak perasan dah terover. Trip uzu kan sambuung menyambung walaupun trip dalam malaysia je. Huhuhu ni pun semalam baru tengok email. Wu maaf ye tak dan sangat nak buat last week.. Nasib baik lah norfa sayang faham. Hahahaha ok sayang norfa..Sayang kak anne juga :D

So far skincare yang uzu pakai, dah habis, memang uzu banyak skincare, memang yang sesuai tu, uzu guna sampai habis, mana yang tak sesuai tu, uzu terpaksa stop guna sebab kulit muka uzu dah teruk dah wei.. Tu sebab risaurisau nak guna sembarangan skincare nasib baik lah skincare LVA Beaute ni so far uzu guna ok je. Jerawat timbul tu normal lah, sebab dia dalam proses nak membuang..

Nanti uzu update kat ig lagi, hasil uzu guna produk skincare ni.. Benda ni hasil dia bukan kena tengok seminggu dua. Kena tengok berbulan-bulan.. Sesuai ke tak tu ... Harap-harap sesuai lah kan.. Kan ni formula dari Switzerland.. InsyaAllah semua ok. Btw korang, kalau nak try produk ni, boleh lah contact info kat bawah ehh :D Ok lahhh.. Nak pakai cuci muka, tempek toner,pap pap pap nak pakai serum then baru pakai night cream :p Semoga bakal pengantin ni berseri-seri sebelum kahwin :p k bye Salam :)

Untuk Pertanyaan & Pembelian
HASHTAG: #LVAskincare #LIVEAbeaute #HYDRAseries