Promosi My Favourite Perfumes Puasa 2014

✿Baca Entry Yang Lepas✿

✿Iklan Terbaik !! Jom Terjah !!✿

 photo antivirus_termurah_zpsde17c886.gif  photo antivirus_termurah_zpsde17c886.gif

Thursday, November 27, 2014

Cara Mudah Cantikkan Dinding Rumah Anda Dengan Stencils

As-Salam


Cara Mudah Cantikkan Dinding Rumah Anda Dengan Stencils | Pernah dengar stencil tak? Mungkin ada yang tak pernah dengar stencil ni , mungkin ada yang pernah. Ok lah nak explain sikit.

Stencils ni macam sejenis plastik yang berfungsi tuk mencantikkan dinding rumah atau dinding kat ofis atau pun dinding kat mana-mana je lah, haaaaa stencil ni actually teknik tekap dan cat yang mana teknik yang sangat mudah nak cantikkan dinding. Bukan setakat dinding je tau, ceiling pun boleh.

Actually ni macam kita letak wallpaper dinding tapi sebenarnya bukan. Yang ni kita boleh pakai banyak kali . Sebab boleh guna semula. Kan dah jimat kat situ.

Ok lah nak beza sikit, kalau kita pakai wallpaper kat dinding kan, kita kena kopek kan kalau dah tak nak pakai? Haaa yang stensil ni sangat mudah, tak yah kopek-kopek dah, kita just cat semula.

Stencil ni boleh DIY tau, mudah dan murah sangat-sangat. Boleh tengok kat laman web ni https://www.facebook.com/paintingurmindattraction/photos_stream , ada pelbagai design dan corak stensil. Mesti korang berkenan.. Uzu pun berkenan sangat oii !





Tapi kalau korang rasa , korang takde masa nak cat-cat bagai, so bolehlah ambik servis stencil ni. Tak murah dan tak mahal ok. Sedang-sedang je :)

Harga Servis Stencils
Harga servis RM300 hingga ke RM650.  Area KL dan Selangor kena minimum 100 kaki. Kalau luar kawasan, diwajibkan ambik pakej  2 3 wall.

Berminat?
Email: reza696.wallmakeover@gmail.com
Phone: 0102760309
Address: 1-2-14 blok c diamond square of jalan gombak, Setapak 53000 Kuala Lumpur, Malaysia (Peninsular).

Uzu pun nak lah beli yang kaler pink tu. Alahai macam comel je macam cantik je. Nak DIY sendiri memandangkan hostel tak boleh orang lain masuk. Baru cun nak photoshoot dalam bilik kan? hehe.


Wednesday, November 26, 2014

Semak Online Status BR1M 2015

As-Salam


Semak Online Status BR1M 2015 | Ini adalah sedikit info yang uzu dapat yang mana br1m akan keluar pada awal tahun 2015. So pada yang belum daftar, sila daftar, pada yang dah pernah dapat br1m sebelum ni, sila update ye.

Uzu dah 2x dapat, br1m bujang tapi tak taw tahun depan layak ke tak sebab uzu sekarang bergelar student, entah-entah dapat baucer buku.

So ni sedikit info tuk korang. Semoga boleh jadi rujukan. BR1M telah pun dinaikkan jumlahnya so mesti ramai yang happy tapi happy tu sampai bila eh? No komen.

Info BR1M 4.0 2015
RM950 - Keluarga pendapatan tak lebih RM3000/bulan. Dibayar 3x , Jan RM300, Mei RM300 dan Sep RM350.

RM750 - Keluarga berpendapatan RM3000-RM4000/bulan. Dibayar Jan RM200, Mei R200 dan Sep RM350

RM350 - Bujang sahaja. Dibayar bulan Jan 2015.

Permohonan Online BR1M 4.0
Bagi yang belum mendaftar online, sila tekan ni Daftar Permohonan BR1M Online . Masuk ke bahagian permohonan baru dan isi nama penuh , ic .(Mulai 1 dis 14)

Update Online Permohonan BR1M 4.0
Bagi yang pernah memohon sebelum ini, sila update permohonan anda dan tekan ni Update Online Permohonan BR1M (Mulai 1dis 14)

Semak Status BR1M 4.0
  1. Secara online di https://ebr1m.hasil.gov.my/ , dan masuk bahagian semak status permohonan
  2. Call di LHDN hotline 1-800-222-500 / 1-800-88-2716(Mulai Jan 2015)
  3. 3. Email br1m3@treasury.gov.my atau br1m2@treasury.gov.my dan jangan lupa bagi nama penuh dan no ic.

Rayuan Permohonan Yang Gagal 
  1. Individu perlu tampil sendiri ke pejabat LHDN berdekatan. 
  2. Individu berkenaan juga perlu mengemukakan semula pelbagai dokumen sokongan termasuk penyata gaji dan tanggungan lain untuk disemak semula oleh LHDN dan 10 lagi agensi lain termasuk Bank Negara dan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ). 
  3. Selepas individu terbabit mengemukakan dokumen sokongan dan rayuan bertulis kepada LHDN maka keputusan permohonannya untuk mendapatkan BR1M akan diluluskan. 
  4. Pembayaran akan dibuat ke akaun pemohon setelah keputusan menerima BR1M 4.0 diluluskan.