✿Baca Entry Yang Lepas✿

Monday, September 19, 2016

Day 5 Trip To Busan Korea (Last Day)

Day 5 Trip To Busan Korea | Salam. AKibat takde mende dah nak update so sambung lah update pasal trip ke busan korea yang tak habis-habis update tu. Hahaha.. Ok lah jom layan gambar je. uzu pon mood malas nak taip panjang-panjang :)

1) Busan Tower

2) Busan Gwangandaegyo Bridge . Yang ni best sebab jambatan ni akan naik selama 15 minit kalau tak silap..  Nampak gambar ni macam senyi kan tapi actually ramai orang kat tepi tepi tengah sibuk ambik gambar. hehehe.

3 ) Busan Station


4) Masjid Al-fatah . Lepas tersangat penat dan mengantuk giler, kami terus ke masjid al fatah tuk berbuka puasa. Haha sebelum berbuka tu, uzu tidur dua jam sebelum. Punya syok tido kat masjid ! hahahaha.. Gambar uzu cari tapi tak jumpa. nanti update.. Hehe..

Setel je hari kelima ni.. Kami lepak makan besar sikit dan belanja sorang traveller yang agak famous dengan solo bacpa berbulan2 di negara orang.. Semua baki makanan yg ada, semua bagi kat dia.. Kesian dia dah lama tak makan makanan malaysia :)


Bajet Day 5

beli tiket unlimed day pass 4500-duit
ambik duit 30000w
ke skydeck
naik bas 1300w
naik bas lagi sbb salah naik bass - 1300w
balik bas duit 1300
centrum city
lotte mart nompo beli susu 5900w
balik hotel sasang rehat jap
gerak berbuka kat luar - restoran rindu kampung masakan indonesia -10000
p e mart jalan2 cari barang
balik hotel

Total lost day 5 = RM199.44
*Baca Entry Berkaitan*


Thursday, September 15, 2016

Baucer Memberli-Belah CJ WOW SHOP Untuk Ahli TONTON VIP Sempena Hari Malaysia

Baucer Memberli-Belah CJ WOW SHOP Untuk Ahli TONTON VIP Sempena Hari Malaysia | Salam. Sebelum uzu nak menaip panjang lebar. Biar uzu terangkan, apa itu CJ WOW SHOP. Haaa uzu pon first time dengar.. Maklumlah dah 3 tahun tak tengok tv sebab duduk di hostel tapi kalau bab tengok drama TV3 jam 7 tu, sanggup lah tengok live tv3 kat tonton.. Haaa kite dulu mmg selalu tengok tonton pon.. Tapi ini pertama kali uzu dengar pasal CJ WOW SHOP.

Apa itu CJ WOW SHOP ?

CJ WOW SHOP merupakan rangkaian beli-belah di rumah yang inovatif yang boleh ditonton dari televisyen, platform-platform telefon mudah-alih dan atas talian, yang membawakan kepada pengguna Malaysia suatu pengalaman untuk dari segi visual, bersifat interaktif serta imersif. Ditubuhkan pada tahun 2016, pihak syarikat mencari dan menawarkan produk dan perkhidmatan bermutu tinggi yang mampu memperkayakan gaya hidup pelanggan. Sebagai syarikat media dagang berorientasikan pelanggan yang terulung di Malaysia, kami membantu pelanggan untuk membeli-belah dalam keselesaan bersendiri, sama ada di rumah ataupun di mana sahaja, pada bila-bila masa. CJ WOW SHOP menyempurnakan lagi beli-belah di rumah dengan menyelaraskan kelebihan dan kepakaran yang terhasil dari kerjasama antara kumpulan media bersepadu terbesar Malaysia, iaitu Media Prima Berhad, dengan syarikat terkemuka global dalam bidang beli-belah di rumah dari Korea Selatan. CJ O Shopping Co. Ltd. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.cjwowshop.com.my

Apa pulak tetiba kaitan CJ WOW SHOP dengan TONTON ni ?

Tonton telahpun menjalinkan kerjasama dengan rangkaian membeli belah iaitu CJ WOW SHOP.Wahh menarik ni.. Kerjasama macam mana pulak tu? Sempena Hari Malaysia ni, CJ WOW SHOP berbesar hati ingin memberikan BAUCER RM30 untuk 1000 pelanggan pertama yang mendaftar sebagai ahli TONTON VIP dari 16septermber ini sehingga 30 september 2016..

Mengulas mengenai usaha kerjasama itu, Pengurus Besar tonton, Ben Jern Loh berkata, “Ini merupakan keistimewaan yang diterima oleh ahli tonton VIP.  Ini adalah janji kami untuk sentiasa memberikan layanan VIP kepada setiap pelanggan.  Tidak terhenti setakat itu, pelanggan tonton VIP akan mendapat lebih banyak keistimewaan seperti pas eksklusif ke konsert dan majlis anugerah antaranya Anugerah Juara Lagu dan Anugerah Skrin, selain diskaun istimewa ketika berkunjung ke Karnival Jom Heboh.”

Manakala baucar membeli-belah CJ WOW Shop yang diterima oleh pelanggan tonton VIP pula boleh digunakan untuk pembelian aneka produk daripada pelbagai kategori termasuk fesyen, kecantikan, digital, kediaman dan kehidupan.  Semestinya faedah-faedah ini amat menarik perhatian dan memenuhi kehendak ahli tonton VIP.

Apa Keistimewaan Bila Menjadi ahli TONTON VIP ?

Dulu.. kalau nak tengok movie ke, drama ke kat dalam Tonton, ada yang free dan ada yang kena bayar. Haaaa bila jadi TONTON VIP, kesemua drama ke movie ke semua boleh tengok. Dalam portal TONTON VIP ada lebih 23000 drama filem atau rancangan hiburan yang dari sejak duluuuu sehingga kini semua ada.. Untung tak jadi ahli TONTON VIP??

Boleh buka TONTON walaupun takde INTERNET?? Biar betul???

Yups. Yang ni uzu sangat terkejut.!! Hahaha baru tahu.. Menarik juga ni kan jadi TONTON VIP ni? Tapi dengan syarat kena download lah app TONTON .. So bila koranh takde internet, bosan-bosan tu boleh bukak apps tonton kan? Layan drama sambil balik kampung.. hehe. Dalam kapal terbang pon tak bosan :)

Pelbagai rancangan eksklusif turut menghiasi tonton sempena Hari Malaysia ini. Antaranya ialah It’s A Date, program berbentuk biografi yang mengikuti perjalanan kehidupan anak seni seperti Mia Ahmad, Fattah Amin, Keith Foo dan Soo Wincci. Program berbentuk hiburan, Crazee Stupid Stuff pula menyaksikan hos, Sharifah Amani melakukan pelbagai perkara yang berada di luar jangkauan fikiran. Kesemuanya hanya boleh disaksikan di tonton.

Keunikan Malaysia turut ditonjolkan di tonton menerusi rancangan yang memaparkan keindahan tanah air kita dari segi budaya hinggalah ke hidangan istimewa. Antaranya Hoods, Best In The World, Jalan Jalan Cari Makan, Homecoming dan Let’s Cycle.\

Jangan lepaskan peluang untuk nikmati kesitimewaan sebagai ahli tonton VIP di Hari Malaysia ini. Untuk maklumat lanjut mengenai tonton VIP dan CJ WOW Shop, sila layari tonton.com.my dan www.cjwowshop.com.my.

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com