✿Baca Entry Yang Lepas✿

Friday, February 12, 2016

Tempat Menarik Di Barocay Philipines Day #3

Tempat Menarik Di Barocay Philipines Day #3 | Next aktiviti kiterang ialah naik ATV ke Mount Loho, Zipline dan Scuba Diving. So pepagi kita dah bangun awal dan bersiap ke Mount Logo. 1st aktiviti kami pada hari ketiga. 

Dari hotel jalan kaki 5 minit ke persimpangan jalan Talipapa dan tunggu van pick up. Lama juga kami berdiri tepi jalan. Nak 10-15 minit kot. Kalau ade kerusi takpe. Bertabahje lah dengan bunyi hon kete bas van moto tuk tuk bagai.
Van sanmpai. Oh ingat besar van dia. Van macam ni je. Hehe.

Sampai ke destinasi , kiterangg diminta isi nama kat borang dan tunggu turn. Kami tunggu turn dalam 30-45 minit kalau tak silap. Siap boleh online lagi. Memang ramai orang waktu kat sana. Semua duk tunggu giliran. ATV pulak tak banyak. Ada dua jenis, ATV dan Buggy tapi kite semua tak nak buggy, tak nak berkongsi so kita pilih ATV . Buggy banyak je kosong tapi tak best.

Ni lah laluan nak ATV dan Buggy nak naik Mount Loho. Gunung yang nampak 1 boracay tu. Phew tak sabarnya nak naik.
Naik ATV ni jangan risau, akan ada guide yang escort. Best naik ATV ni tapi malangnya uzu dapat TAV yang rosak. Yang tak balance. Tayar asyik nak p kanan. Bahaya tau kalau yang tak reti kawal. Uzu nasib lah reti bawak moto. Tau lah nak kawal ATV ni. Tapi sikit lagi nak jatuh. Perghh dah lah uzu kat belakang sekali. Nak panggil , nak giveup bawak ATV ni tapi semua orang tak dengar yang kat depan. Fuhhh tangan dah naik merah tahan . Maka berhuhuhuhu lah sesorang kat belakang. Drive je sampai atas.
ok dah sampai Mount Loho.. Nak kena naik tangga sikit. Memang penat . hehe.
Bila sampai atas. Perghhhhhh lawaaa gila weiii !!!  Kuat angin pulak tu. Uzu yang nak keluarkan hp nak selfie pun tak berani. Berani tu berani juga tapi tangan kena kuat. Boleh terbang hp we ols . Kuat angin sangattt sangatttt !
Lepas setengah jam kiterang ambik gambar kat atas ni, kite pun turun semula ke naik ATV . Memang kalau nak naik mount loho kena naik ATV. Naik van pun boleh tapi tak seronok lah kan? So next aktiviti kami ialah Zipline !

Zipline. Ni harga dalam RM80 . Zipline paling panjang di asia. Dari awal lagi uzu tak nak naik zipline. Takut sangat! Dah la open air pulak tu.. Dari bawah lagi dengar orang menjerit. Zipline ni tinggi dia 10 tingkat bangunan.

Memula uzu memang tak nak naik. Serius i tell you. Lepas tu diorang pujuk, "kau nak update ape hari ni kalau tak naik?" Haaa teruk kelip kelip mata. Orang kat sana pun kejar uzu. Uzu elak dari naik Zipline. Rela duit hangus macam tu janji tak nak naik. Pujuk punya pujuk, ok naik! Semangat nak naik. Siap nak bawa Sony Cam. Tapi yang malangnya, ya allah sony cam habis bateri. Lerrrr habis nak naik zipline sape yang nak rakam? Yang member lain tak balik lagi. Terpaksa batalkan niat naik. Sony cam tu penguat semangat. Rugi je kita naik dengan rasa takut tapi tak dapat nak rakam detik2 itu. So uzu memang tak naik! Uzu main open cable car dua kali. Sekali dalam RM80 juga.
Tapi serius menyesal lepas dengar diorang punya pengalaman naik Zipline. Best giiler katenya. Uzu jeles tengok video diorang. Arghhh naik naik juga. Kali ni nak pinjam gopro Zuan pulak. Tapi penyesalan tak berguna. Tak sempat nak Zipline tu.

Kalau korang? Korang berani tak lepas tengok video atau gambar ni? kalau uzu.. Perghhhh memula tak berani. Tengok macam tinggi sangat. Lepas tu safety macam tu je.Tapi tu lah kan. Takde pape sebenarnya. Hehehe..

And the last aktiviti kami ialah Scuba Diving !
Scuba diving adalah aktiviti paling seram sejuk juga kat Boracay ni. Yelah ini bersangkut paut dengan nyawa. So jangan risau , sesiapa yang kali pertama diving macam kiterang ni, haa ada tukang explain A-Z pasal macam mana nak buat isyarat, explain pasal safety, macam-macam dia explain. Lagi best, orang ni orang Malaysia so senang sikit. Cakap melayu je kalau tak faham. Macam Lee Chong Wei kat rupa dia? Hehehe..
 Ok lepas explain itu ini, kena suh salin baju. Tapi uzu tak salain. Lapis je baju tu. Tu yang nampak gemok walhal memang gemok kauu. Btw, sebelum naik ke bot, ada preparation fizikal dan mental. Kena testing macam mana buat pernafasan dengan betul dan bagi isyarat dengan betul. Yang paling penting macam mana nak keluarkan pressuure. Sebab dalam air ni tak sama dengan naik kapal terbang.

Dalam air laut pressure sangat kuat. Makin dalam kita diving makin kerap presure. Tu sebab dia suruh prakris dulu.. Ni uzu tengah praktis lah ni.. Tapi malangnya.. Uzu gagal. Huwaghhh uzu failed bab ape ntah nama dia. I pogot lah u . So uzu takde rezeki scuba diving. Duit yang uzu bayar RM200 dipulangkan. Kira murah ok diving kat situ. RM200. Kalau kat tempat lain mahunya RM600.
 Gambar diorang dalam air. Bapak jeless ahh!!
Amboiii korang !! Bergelak sakan lepas scuba dving. Diorang kata seronokkk sangat2! Sampai berminggu-minggu diorang cerita bab aktiviti ni. Best tak terkata. Hehehe. Aktiviti ni takde dalam bajet tapi kalau da duit lebih boleh try lah scuba diving ni.
Lepas semua selesai rehat dan mandi manda serta solat, kiterang pulak plan nak makan sedap sedap. Nak beli ikan kat pasar. Suruh kakak muslim restoran tu masak. Haaaa kan jimat kat situ. Hehe..
Lepas makan, uzu terus balik tido. Kepala dah denyut-denyut kuat. Nak makan panadol, argh lupa beli air mineral. Teruk balik Zzzzzz. Yang diorang stay up memalam borak dengan akak restoran muslim tu. Akak tu peramah tau! Memang ramai orang Malaysia makan kat situ. Terbaik akak! 

Ok hari keesoknya nak baik dah....

Sambungannya.. Next entry...

Percutian Bajet Ke Barocay Philipines Day #4
Initerary & Bajet Keseluruhan Boracay Philipines

Saturday, February 6, 2016

SENARAI PESERTA | Giveaway Cash RM500 Jan 2016 by Emas Putih

SENARAI PESERTA | Giveaway Cash RM500 Jan 2016 by Emas Putih | Salam. Uzu baru je selesai busy dengan exam test quiz bagai kelmarin, hari ni pun uzu busy sangatt sangattt sebab banyak benda nak kena setel. Tapi terpaksa la curi masa sikit nak update list blogger yang join GA uzu. List ni uzu bagi macam ni je. Tak sempat nak link kan.. Korang boleh blogwalking dulu ye. Follow satu sama lain. Nanti lepas raya cina uzu umumkan pemenang. Uzu nak balik kampungg ni. Tengah bz tak bawak  laptop. ok Thankss ! bye Salam :)
  1. http://mykawaaiiionlinediary.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  2. http://blurrr4evablurr.blogspot.in/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  3. http://www.bajuwarnacoklat.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  4. http://bidadarisado.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  5. http://bluechoralpearl.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  6. http://otaku-licious.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  7. http://secondblogimpianacikyaanie.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  8. https://www.biskutsemperit.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  9. http://akukaudansesuatu.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  10. http://www.keladionline.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  11. http://www.kasihjuju.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  12. http://secretiveads.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  13. http://iampiegirl.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  14. http://www.ekjozbuluh.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  15. http://eiydacalyx90.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  16. http://seindahcerita.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  17. http://akuhanyagadiskampung.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  18. http://yangbaik.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  19. http://www.arepnakbebel.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  20. http://mrsyatie.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  21. http://blog.farahdafri.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  22. http://emyyyyemyyyy.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  23. http://www.yatizul.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  24. http://eirza.blogspot.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  25. http://www.nurfuzie.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  26. http://adna2029.blogspot.my/2016/01/giveway-january-cash-rm500-by-emas-putih.html
  27. http://byshaz.blogspot.co.uk/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  28. http://penselduabee.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  29. http://munirahmustafar84.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  30. http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  31. http://cahayakukasih.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  32. http://www.sayidahnapisah.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  33. http://cxopportunities.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  34. http://inijaribertinta.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  35. http://www.sallysamsaiman.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  36. http://fatinzainuddinsihat.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  37. http://www.fiezasani.xyz/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  38. http://hiphiphorray15.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  39. http://jmbelog.blogspot.my/2016/01/segmen-jom-tambah-follower-round-1.html
  40. http://murnimohdyusof.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  41. http://darikacamataseorangwanita.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  42. http://muffincokelatcinta.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  43. http://mizzseven.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  44. http://muslimahsejati96.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  45. http://huhahuhajerr.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  46. http://www.myideakini.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  47. http://shapurplegirl.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  48. http://www.azhafizah.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  49. http://faizahazmi.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  50. http://sharingiscaring-fiza.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  51. http://cutiefany.blogspot.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  52. http://sharingiscaring-fiza.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  53. http://rencahkehidupan-maamieiqi.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  54. http://aisyasakura.blogspot.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  55. http://notamengajarbelajar.blogspot.my/2016/01/assalamualaikum-wbt-dan-salam-sejahtera.html
  56. http://adrianaawing25.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  57. http://misszyaroses.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  58. http://ieranie80.blogspot.my/2016/01/give-away-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  59. http://mummysupplementshop.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  60. http://izyanyancinnamon.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  61. http://bondazahraareesa.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  62. http://rianalittlecuties.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  63. http://www.yayacendana.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  64. http://www.dayangdeno.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  65. http://www.kisahsidairy.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  66. http://maszull.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  67. http://www.sheilainspire.com/2016/01/giveway-january-cash-rm500-by-emas-putih.html
  68. http://lolarash.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  69. http://itsmelyya.blogspot.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  70. http://wanruswaniee.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  71. http://healthyinside.co/blogwalking/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas-putih/
  72. http://akuainkausiapa.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  73. http://mylovely-fieda.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  74. http://www.bondezaidalifah.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  75. http://syaza-applemints.blogspot.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  76. http://hikayatleyha.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  77. http://theonlygirl98.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  78. http://theathra.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  79. http://www.inanihazwani.com/2016/01/giveway-january-cash-rm500-by-emas-putih.html
  80. http://najwazahid94.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  81. http://miss-azwarsyuhada.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  82. http://azraq-hydrangea.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-january-2016-by.html
  83. http://ohmysecondblog.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  84. http://www.maisarahsidi.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  85. http://macammacamcite.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  86. http://cendawansajor-caju.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  87. http://shestalkerboy.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  88. http://ctroxalynna.blogspot.my/2016/01/giveway-january-cash-rm500-by-emas-putih_52.html
  89. http://intanbeautycenter2.blogspot.my/2016/01/giveaway-january-cash-rm500-by-emas.html
  90. http://qiyasaad.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  91. http://ckecilberbicara.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  92. http://qileh.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  93. http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  94. http://www.dianarashid.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  95. http://www.busyratakiyudin.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  96. http://akuchentacamera.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  97. http://darihatimissmulan.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  98. http://blogashalya.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  99. http://sugary-syura.blogspot.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  100. http://khaylacallistashawl.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  101. http://nuraisyahsukor.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  102. http://sugarpai.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  103. http://greenfarra.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  104. http://nolynqoid.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  105. http://greennyworldland.blogspot.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  106. http://noradzwatyrokkafella.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  107. http://www.kennymerligal.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  108. http://ainiezulaikha.blogspot.my/2016/01/giveway-january-cash-rm500-by-emas-putih.html
  109. http://ainiezulaikha.blogspot.my/2016/01/giveway-january-cash-rm500-by-emas-putih.html
  110. http://www.mommyfiqa.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  111. http://ayubarbydol.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  112. http://syazrim.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  113. http://artisarainbow.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  114. http://kehidupanseorangbujang.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  115. http://norfarahinilias.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  116. http://akubukaninnocent.blogspot.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  117. http://travellogdin.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  118. http://syireenamerlim.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  119. http://www.mariafirdz.com/2016/01/giveway-january-cash-rm500-by-emas-putih.html
  120. http://kanvasdakwat.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  121. http://kurrkura.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  122. http://yekeindah.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  123. http://www.ajuyarashid.com/2016/01/giveway-january-cash-rm500-by-emas-putih.html
  124. http://alyasygsanda.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  125. http://vithebat.blogspot.my/2016/01/giveway-january-cash-rm500-by-emas-putih.html
  126. http://amirahamer.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  127. http://yanapinkblossom.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  128. http://www.cekgunorazimah.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  129. http://officalmissyana.blogspot.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  130. http://mimirheem.blogspot.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  131. http://hikayatceritaadniadfa.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  132. http://pinkvelvet-07.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  133. http://aliatulaiman.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  134. http://izatie91.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  135. http://ilovebunga89.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  136. http://www.masturadin.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas-putih.html
  137. http://sha-na39.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  138. http://cikgufaizcute.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  139. http://bicaraummi.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  140. http://vungu.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  141. http://www.akifimtiyaz.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  142. http://loveyoucontest.blogspot.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  143. http://hanyadihatiku.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  144. http://littlestory-in-smallworld.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  145. http://suriaamanda.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  146. http://eirna-nurasikin.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  147. http://akusukaketawa.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  148. http://yoorinmelacolea.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  149. http://mrsablogstori.blogspot.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  150. http://husnamujahidah.blogspot.my/2016/01/giveway-january-cash-rm500-by-emas-putih.html
  151. http://www.linazlina.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  152. http://puyibl.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  153. http://aleiyamustaffa.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  154. http://aleiyamustaffa.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  155. http://kanvaskehidupanku.blogspot.com/2016/01/giveway-january-cash-rm500-by-emas-putih.html
  156. http://norkebahagiaan.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  157. http://jacobsintimate.blogspot.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  158. http://www.azlindaalin.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  159. http://www.kisahemasputih.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  160. http://www.munirahizzan.com/2016/01/giveaway-january-cash-rm500-by-emas.html
  161. http://rozita-ceritaita.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  162. http://mrsfara.blogspot.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  163. http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  164. http://maiatiqah.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  165. http://melangkaugarisan.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  166. http://25april2011.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  167. http://eytastfu.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  168. http://www.khatyaiman.com/2016/01/giveway-january-cash-rm500-by-emas-putih.html
  169. http://porthadiah.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  170. http://www.ciksepet.com/2016/01/giveway-january-cash-rm500-by-emas-putih.html
  171. http://mardiahdiana.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  172. http://apple-crunchh.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  173. http://shukranzahari.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-january-2016-by.html
  174. http://www.ciksiti.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  175. http://wordmakemyhome.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  176. http://nrjan.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  177. http://complicatedpath.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  178. http://hersilenthoughts.blogspot.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  179. http://fieyqadelova.blogspot.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  180. http://theieraziera.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  181. http://www.erazfadli.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  182. http://littlesnorlax.blogspot.my/2016/01/giveway-january-cash-rm500-by-emas-putih.html
  183. http://fififizahresepi.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  184. http://nurnajah24.blogspot.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  185. http://mimie-mimot.blogspot.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  186. http://umikasum.blogspot.com/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  187. http://ridoaritoka.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  188. http://lienliedot.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  189. http://blogfiefi.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  190. http://solslum.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
  191. http://messarah.blogspot.my/2016/01/giveaway-cash-rm500-jan-2016-by-emas.html
*ada yang uzu buang list sebab error dan blog pula private. So sesiapa yang join tapi takde dalam list penyetraan sila komen di ruangan ini ok? :)

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com