Street Churros Memperkenalkan Outlet Terbaru Di Empire Shopping Subang Jaya

Street Churros Memperkenalkan Outlet Terbaru Di Empire Shopping Subang Jaya | Salam. Dua minggu lalu uzu berkesempatan ke Street Churros cawangan terbaru yang keenam ! Tahniah diucapkan :)

Secara sejujurnya , ni first time uzu kenal nama Street Churros so tak sangka Street Churros rupanya well known churros yang ada di Malaysiaa. Dengar denar ceritaa, Street Churros merupakan cawangan terbesar di Malaysia.. Wahhhh rasa bangga dapat bekerjasama dengan Street Churros.

Btw sebenarnya Street Churros datangnya dari South Korea dan kelazatan Street Churros di bawak ke Malaysia. Memang kat Malaysia dah lama ada churros tapi adakah churros kat tempat lain setanding dengan Street Churros? Semestinya tidak :) Street Churros ada kehebatan yang tidak dapat ditandingi :)
Apa yang uzu suka dengan Street Churros ialah menu churros fresh made dengan high quality bahan-bahan dari Korea.. Resepi Street Churros diambik dari resepi asli tradisi Spanish dan kegubah dengan cita rasa Malaysia .Agak agak sedap tak? Hihi

Eh sebelum terlupa, nak selit selit sikit .. Masa uzu datang tu, kebetulan ada pertandingan makan Churros. Sapa paling banyak makan churros, dia lahh menang... Memang best layan team team yang bertanding.. Meriah Street Churros cawangan Subang Jaya :) Pertandingan setiap minggu ada di berlainan outlet. Minggu ni kat Cheras.. Yang kuat makan boleh lahh join contest tu :)

Hmm ok sambung balik cerita, uzu first tima kan street churros. Memang sedap beb...Macam-macam jnis churros dan perisa yang ada, tak sangka churros kat Street Churros ni palinggg sedap yang uzu pernah rasa.. Ingatkan churros je kena jual, rupanya macam-macam juga menu , semua uzu dah pernah rasa.. Perhhhhh yang paling uzu suka Fries perisa seawedd.. Ya Allahhhh sedapnyaa !! Hihi jom uzu nak share gambar menu-menu baru di Street Churros Empire Shopping Subang Jaya

Menu : Street Churros | Price : RM5.90 
Flavours : Cinnamon , Chocolate , Cheese
Dipping : RM1.90 ( Chololate , Cream Cheese , Butterscocth , Blueberry )
Menu : Filling Churros | Price : RM7.90
Flavours : Cinnamon , Chocolate , Cheese
flavour untuk filling churros (Blackberry , Chocolates, Cinamon, Cheese)
 Menu : Churro Fries | Price : RM7.90
Flavours : Seaweed , Tomato , Sour cream & Onion .
Menu : Churros Stick | Price : RM7.90
Flavours : Seaweed , Tomato , Cream Cheese
Menu : Achu Ais Krim Churros | RM7.90
Flavours : Choco choco, choco berry , manggo
Menu : Fruite Ade | RM7.90
Flavour : Passionfruit, Korean Citron, Lemon
Menu : Latte Macchiato , Spanish :atte , Non Coffee | RM7.90 - RM9.90
Flavours :Caramel Macchiato, Chocolate, Green Tea Latte dan Milk Tea.
Banyak sebenarnya menu yang lain tapi tak sempat pulak nak ambik ambar.. Korang kalau nak tahu menu yang ada, boleh datang dan rasa sendiri kesedapam menu-menu di Street Churros ni. Yang nak datang tapi tak tau kat mana outlet terdekat dengan korang , boleh rujuk info dibawah :

Street Churros Outlets in Malaysia

One Utama Mall
Lot LG319A Lower Ground Floor, 
1 Utama Shopping Centre 1,
Lebuh Bandar Utama, 
Bandar Utama City Centre, 
Bandar Utama, 
47800 PJ
Contact : 03-89592110

IOI City Mall
LG-66A Lower Ground Floor IOI City Mall, 
62500 IOI Resort City, 
Putrajaya. 
Contact : 03-76810710

Sky Avenue
Lot No. T2-12, Level T2, Sky Avenue, 
Genting Highland Resorts, 
69000 Genting Highland, 
Pahang Darul Makmur. 
Contact : 03-61013110

Berjaya Times Square
Lot LG-36, Lower Ground Floor,
Berjaya Times Square, 
No. 1 Jalan Imbi, 
55100 Kuala Lumpur. 
Contact : 03-21106210

MyTown
Lot No. B1.046, Basement 1 Floor,
MyTown Shopping Centre 6,
Jalan Cochrane, Seksyen 90,
Taman Maluri, Cheras, 
55100 Kuala Lumpur. 
Contact : 03-92011099

Untuk Matlumat Lanjut
Instagram : @StreetChurrosMY
#StreetChurrosMY #JomChurros

SIMPLE GIVEAWAY TO WIN 20% DISCOUNT VOUCHER

Uzu ada 10 keping baucer diskaun.. Siapa nak? Haaa siapa nak kena jawab soalam simple ni je.. Soalannya adalah seperti dibawah .. Jawapan just jawap kat ruangan komen entry ini :) Pemenang uzu akan pm sorang sorang eh nanti . k lah salam :)

Soalan : "Berapakah jumlah outlet Street Churros kat Malaysia ni?"

Pameran Artifak Asli Rasullulah S.A.W Dan Para Sahabat Yang Sangat Menghibakan


Pameran Artifak Asli Rasullulah S.A.W Dan Para Sahabat Yang Sangat Menghibakan | Salam. Alhamdulillah beberapa minggu lalu berkesempatan ke Masjid  Negeri Selangor Shah Alam untuk ke Pameran Artifak Asli Rasulullah dan Para Sahabat... Rasa teruja sangat2 sebab ini bukanlah replika semata-mata tetiba betul-betul artifak asli.. Memang excited nak masukkk :)

Bila masuk, ada suatu perasaan hiba, sedih dan rasa sayang kat Rasul . Banyak cerita cerita disebalik artifak tersebut . Setiaap artifak ada sejarah tersendiri dan yang bestnya tentan Pameran Artifak ni sebab sejarah tu ringkas dan senang faham. Budak pun akan cepat faham :)

Beras Tertulis Kalam Allah - Jar Air Zam Zam
 Cantik ta?
 Jam Matarai Mesir Kuno
 Rampasan Perang Saidina Hamza R.A
 Kunci Ka'abah
 Dilarang sntuh :D
 Kain penutup ka'abah
 Cop Mohor Nabi Muhammad
 Kunci Makan Ashabul Kasfi
 NI apa eh ? Tak ingat lah :D
 Dulu kain kaabah tu pernah berwarna merah
 :)


















Sebenarnya takde kata-kata mampu explain perasaan hiba so uzu belanja gambar je k? Sebab kalau nak explain satu satu memang panjang lah :) Yang pasti artifak ni bukan replika, betul-betul tulen. Uzu pun memang nak p lagi sekali bawak familyy. Banyak pahala yg kita dapat InsyaAllah kalau kita p.. Ada cabutan bertuah pula tu.. Sesiapa yg bertuah akan dapat p Pakej Umrah untuk sorg .. 

Pameran Artifak Rasulullah S.A.W dan Para Sahabat R.A memberi peluang kepada anda untuk melihat sendiri khazanah peninggalan daripada Baginda S.A.W.

Semua artifak ini dibawakan dari segenap pelusuk dunia ke Malaysia agar kita semua dapat menghayati perjuangan Baginda S.A.W dan para Sahabat R.A.

Harga:
Dewasa :RM20.00 seorang
Pelajar : RM10.00 seorang
Warga Emas : RM10.00 seorang
OKU : RM10.00 seorang
Kanak Kanak 6 tahun keatas : RM10.00 seorang
Kanak-kanak bawah 6 tahun : Percuma

Tarikh:
10 Julai 2017 – 23 Ogos 2017
Waktu pameran :
Isnin – Ahad (9 pagi – 10 malam)
Tempat : 
Pameran Artifak Rasulullah, 16-2B, 
Jalan Boling Padang G 13/G, Seksyen 13, Shah Alam
Contact : 03 5523 6092


AXILAS ANTI PERSPIRANT Penyelesaian Kepada Yang Ada Masalah Ketiak Hitam !

AXILAS ANTI PERSPIRANT Penyelesaian Kepada Yang Ada Masalah Ketiak Hitam !| Salam. Tidak dinafikan masalah ketiak hitam adalah masalah yang sangat seriuss dikalangan wanita. Huhuhu kalau lelaki ketiak hitam , takpee .. Ni kalau perempuan yang ketiak hitam, tak boleh jadi ni.. Perempuan kalau nak laki sayangg mesti jaga luaran dan dalaman takot takott tetiba laki p karoeko pula ! Hehehehehe eh ! gurau je k..

Uzu salah sorang yang ada masalah tiak hitam.. Tapi tak serius lah .. Ada sikit sikit je sebab dulu pernah pakai satu brand ni.. Memangg ramai perasan bila pakai dedoran dari brand N ni , ketiak jadi hitam. Uzu salah sorang mangsa tapi sekarang dah ok .. Hari ni pula uzu nak try pakai dedorant dari AXILAS GLAMO HEALTH , bukan je tuk memutihkan ketiak, yang ada masalah ketiak berpeluh pun boleh try guna.. btw sebelum uzu nak melanjutkan cerita meh lah kita berkenalan dengan AXILAS ANTI PERSPIRANT :)
Apa Itu Axilas Anti Perspirant?
Syarikat Glamohealth telah melancarkan produk baru yang dicipta khas untuk pengguna yang mempunyai masalah “ketiak”. Ketiak atau lebih sopan dipanggil bahagian bawah lengan adalah kawasan yang sensetif kerana ketiak adalah salah satu tempat yang menghasilkan bau badan. Oleh itu, produk ini dirumus khas untuk membantu pengguna yang mempunyai masalah ketiak seperti, ketiak berbau, ketiak berair/berpeluh, ketiak hitam dan lain-lain lagi.

Axilas adalah produk seperti deodorant, untuk membantu anda semua mengurangkan masalah peluh berlebihan dibahagian ketiak dan mengurangkan masalah badan berbau, selain itu ia juga membantu dan dapat merawat liang pori ketiak anda daripada pengeluaran peluh yang berlebihan kerana ia dapat menutup liang pori ketiak anda. Disamping itu, ia juga dapat membantu masalah tangan dan kaki berpeluh.
Kebaikan Axilas Anti Perspirant :

  • Memutihkan ketiak
  • Hilangkan masalah bau badan dan ketiak dengan pantas.
  • Badan akan merasa segar, kering dan bebas bau sepanjang hari
  • Lebih Yakin berhadapan dengan kawan kawan atau orang sekeliling.
  • Tiada lagi perasaan malu kerana anda telah bebas dari masalah bau badan dank etiak
  • Ketiak tidak rasa melekit lagi walaupun dalam situasi cuaca panas.
  • Tiada lagi masalah baju di ketiak kekuningan.
  • Hubungan suami isteri tiada lagi masalah bau badan.
  • Mendapat pujian dari suami atau isteri anda.
  • Stress akan hilang kerana bau pada ketiak anda hilang serta merta.

Untuk yang ragu ragu nak pakai dedorant ni, jangan risau tentang bahan-bahan yang ada di dalam Axilas  Anti Perspirant sebab bahan yg ada adalah seperti :
  • Ethanol Denat
  • Aluminium Lactate
  • Alimunium Choloride
  • Cyclopentasiloxane
  • Glyceryl Strearate
  • Cetyl Palmitate
  • Hydrogenated Microcrystalline Wax
  • Hydrogenated Castor Oil

Cara-Cara Penggunaan Axilas ANti Perspirant

1) Kulit mestilah kering dan tidak rosak (luka atau melecet)
Pernukaan kulit mestilah kering (tidak lembab) dan tidak rosak (luka atau melecet) sebelum menggunakan Axilas antiperspirant. Permukaan kulit yg lembab atau rosak tidak dibenarkan untuk menggunakan Axilas antiperspirant.

2) Menggunakan Axilas antiperspirant pada waktu malam sebelum tidur.
Apabila badan sedang berehat kelenjar di bawah ketiak tidak aktif. Oleh itu, digalakkan untuk menggunakan Axilas pada waktu malas sebelum tidur. ( Sapu nipis pada permukaan kulit ketiak sebanyak 2 kali atas dan bawah) . pastikan permukaan kulit ketiak kering selepas menggunakan Axilas anteperspirant. Menggunakan Axilas terlalu banyak dipermukaan kulit ketiak akan menyebabkan kulit lambat bertindak balas dan rosak.

3)Basuh permukaan kulit ketiak di waktu pagi dengan menggunakan sabun dan air.
Perlindungan Axilas antiperspirant tetap ada di permukaan kulit (menyerap didalam kulit). boleh menggunakan deodorant atau minyak wangi lain di permukaan kulit ketiak.

Untuk kesan yang cepat dan perlindungan daripada Axilas antiperspirant, digalakkan menggunakan 2-3 malam dalam masa seminggudan selepas mencabut/mencukur bulu ketiak.

Sebab-Sebab Kenapa Ketiak Berpeluh
  • Pemakanan yang tidak terjaga.
  • Perubahan pada hormon.
  • Merokok.
  • Minum minuman alkohol.
  • Kurang menjaga kesihatan tubuh badan.
  • Jarang mandi.
  • Berat badan
  • Faktor usia.
So yang selalu buat hal tak mandi ke, tak minum air ke, makan sembarangan ke, korang kena jaga dan jauhi faktor faktor yang boleh buat ketiak hitam, berpeluh dan sebagainya.. Yang terlanjur hitam ketiak dia tu takpeee korang try guna dedorant ni k ?

Harga
Whatsapp : www.wasap.my/60136991275

Tips Backpaker Dan 30 Tempat Menarik Di Seoul Korea by Tips Jimat Melancong

Salam.. Ada sesiapa tak yang bakal melancong p Seoul Korea tak? Ada yang nak p Seoul Korea secara backpacker? Ada yang nak p Seoul Korea tapi tak konfident nak travel tanpa travel agent? Ada yang nak p Korea tapi tak tau kat mana tempat menarik di Seoul Korea? Ada yang nak travel tapi takut sesat? Haa ini berita baik untuk korang ..  Uzu nak share benda baik tuk korang sebab benda ni memang bakal membantu korang bila nak travel di Seoul Korea..

Sebelum tu, uzu nak cerita pengalaman uzu waktu travel p Busan Korea secara sendiri. Tak menggunakan travel agent..Masa tu memang first time p Korea.. Tapi tak p Seoul lah... P Busan je.. Busan ni kalau kat Malaysia, macam Kota Kinabalu. Seoul pulak macam KL.. gitu lah cerita.. Nak dijadikan cerita, kami ni bongok sikit sebab tak beli data internet.. Berharap kepada tenet di hotel dan free wifi sebab yang bestnya korea ni memang wifi tu free kat mana-mana.. Tapi bila bergerak, memang putus lah tenet kan? Tak dapat lah check tenet, check apps train.. Tu yang kami sesat tu.. Leceh kan? Haaa bab tempat menarik.. Memang kami berjaya p tempat-tempat menarik di Busan lebih daripada 10 tempat.. Tempat laiin tu tak sempat sebab waktu puasa kan.. Tak banyak tempat yang boleh p tapii sebenarnyaaaaaa kami pun tak taw nak p mana. Buntu dah haha..

Waktu sesat tu, haa meman susah nak tanya orang tunjuk jalan.. Sebab kita sesat tu sebab nama jalan dalam korea.. Damn.. BI takde.. Damn rasa.. Haha so bila nak tanya kat or Korea, dioran pulak tak faham bahasa BI.. grrrrr. Dugaan .. 

Haha so bila terkenang balik uzu travel busan tu, macam taubat nak p sendiri.. Kalau guna travel agent kan senang! Tapi tak semua mampu nak bayar pakej memahal sebab p sendiri lebih byk murah.. Tu sebab uzu kemunkinan p Seoul sendiri dengan kakak. Op kos berdua je.. Dah biasa travel memang berani.. Hihihi sebab Korea ni antara negara yang selamat tuk travel..

Kali ni uzu just berpandukan NARACARDS.COM .. Travel Independently - Seoul Travel guide. Tak yah susah-susah upah travel guide. Bila dengan NARACARDS ni uzu sangat yakin nak travel sendiri .. Haaa kenapa yakin sangat tu ? :p memperkenalkan..
Naracards adalah koleksi kad-kad informasi mengenai tempat-tempat pelancongan menarik di sesebuah negara. Informasi dipersembahkan dalam bentuk 'Business Card' dan mempunyai informasi-informasi penting tentang destinasi pelancongan mengikut ciri-ciri kesesuaiaan negara tersebut..

Adakah anda mengalami masalah dibawah ketika ingin bercuti ✔ Tiada masa planning itinerary untuk holiday?

✔ Tidak confident untuk travel sendiri?
✔ Bimbang masalah komunikasi?
✔ Budget terhad untuk hire travel agent?
✔ Bimbang di scam travel agency?
✔ Ingin travel bebas sendirian?
✔ Perlukan suggestion tempat-tempat menarik untuk dilawati?

Dengan NARACARDS ni perjalanan uzu dijamin 100% berjalan lancar.. Memang info info ni pendek dibuat bersaiz namecard, yang sangat mudah di bawa dan semestinya tapi info sangat penting.. Haa meh tengok kat bawah ni.. Dalam bentuk illustation :D Comel kad ni :D

Jom tengok kad-kad ni.. Ada lebih 30 destinasi dan info penting ketika travel di Seoul :)
 Slide lah ke atas kad kad ni..  
 Kat Seoul ada 9 jenis subway line.. Masing-masing ada kaler memasing.. Di seoul jua ada 7 jenis train. Kalau nak faham boleh baca explaination.. Boleh tgk note dan contoh..
 Nak elakan tersesat, download apps ni..
 Jom tengok kad ni dari 01. - Transporation. Kalau nak  Seoul Station kena naik KTX, sama ad aline 1 atau 4.. macam itu lah kot hehe.. 
 NARACARDS ni ada highlight tempat menarik, contoh kad ni tuk nak p Themepark boleh p Lotte World. Camna nak naik? Naik train 2 atau 8. Exit 3 .
 Kalau korang tersesat, nak tanya org kat situ, boleh tunjuk tulisan korea kat kad ni.. Nanti diorang akan tunjuk jalan. Yang best kad ni sebab ada bahasa korea , BI, no fon, nak naik train mana...

Amboii scroll je lah.. Harap korang faham apa yang uzu nak sampaikan tadi betapa osomnya  Seoul Travel guide by NARACARDS ni.. Hehehe ada 30+ tempat menarik.. Tak payah pening-pening nak google.. Kekadang gugel pon, bukan disediakan camna nak ke situ.. Memang susah nak cari. kalau ada pun, 10 tempat je.. Haaa dlm kad ni ada 30 lokasi k.. banyak tu hihihi..

Setiap kad ni ada QR CODE . Bukan suka suka atau perhiasan eh QR Code tu.. Fungsi Qr Code tu, bila korang scan guna qr code scanner, dia akan direct ke google maps. So nanti fungsinya tuk tunjuk jalan.. just klik "direction" .. Contohnya kan.. Bila travel, uzu akan cari masjid.. Sebab apa? Sebab disekeliling masjid selalunya ada banyak makanan halal..

Eh sebelum tu nak explain.. No fon disetiap kan adalah untuk iin case korang lost kan.. Nak p tempat dituju tapi tak tau nak explain kat pakci taxi, haa just bagi no fon kat kad ini , then nanti pakcik taxi tu akan p ke tempat yg korang nak p menggunakan no fon yang tempat yg korang nak p tuuu .. 

Ini masjid di Seoul. 
 So uzu nak cari masjid. Ambik "qr code scanner" just scan code then direct dia bai direction
Passstu piliih lah nak buka guna maps. Pastuuu then go.. hihi. Senang tak? Bila scan automatically die akan tunjuk 2 point. 1 point (warna biru) kedudukan sekarang dan lagi 1 point (warna merah) kedudukan destinasi yg kite nak pergi tu..
  

Untuk yang sewa sendiri kereta kat Seoul, korang memang wajib dapatkan kad ni tuk mengelakkan koran tersesattt ! jangan pula ada kes salah taip nama tempat, hihi kan? salah waze itu lah..


So best tak Seoul Travel guide bye NARACARDS ni? Besttt giler kan... Uzu sangat terujaa ada kad macam ni.. Memula tengok, "Wahhhhhhhhhhhhhhhh" muka happy :D Ada sesiapa nak tak kad ni? Boleh tengok info kat bawah :) 
Facebook : https://www.facebook.com/jimatmelancong/
Email : jimatmelancong@gmail.com
Contact : +6019 398 7689 , +6019 398 7690