Friday, January 20, 2017

Minyak Kelapa Dara EVERLYNN ( Supplemen Untuk Penyelesaian Pelbagai Jenis Masalah Kulit)

Minyak Kelapa Dara EVERLYNN ( Supplemen Untuk Penyelesaian Pelbagai Jenis Masalah Kulit) | Salam.. sejak balik langkawi seminggu ni, tu diaa kuliy muka dan leher uzu terus rasa bersisik.. Tak taw lah kan tetiba je jadi macam git.. Adakah kat Langkawi ter-sangat panas sampai kulit jadi kering? Tak tau nak buat apa.. kalau pakai mekap kan, muka macam nampak bertampal habis lah..Nampak sangat kulit tengah mengulupass.. Ish ! Merisaukan.. 

Tapi kan nasib baik kebetulan uzu ada review minyak ajaib ni haaa.. Minyak Kelapa Dara lah jenama EVERLYNN ni.. Baru je uzu buka parcel ni haa. Maaf kak sebab review lambat sangat. Hehehe. Maklumlah kan p bercuti ngan family, parcel pulak sampai kat ofis. Ngehh maaf lambat review :D

So nak cerita lah ni kejap lagi uzu nak try Minyak Kelapa Dara Everlynn ni kat muka uzu yang kering bersisik ni. Uzu percaya minyak ni memang best sebab dulu pun pernah review juga minyak kelapa dara juga.. Yang tu pun best.. Cepat je hilang uzu punya bekas jerawat.. Samalah fungsi macam VCO Everlynn ni haa.. Tapi uzu rasa VCO Everlynn ni lagi best sebab boleh guna untuk ibu mengandung, baby baru lahir dan macam-macam lagi jenis masalah kulit..

Minyak Kelapa Dara Everlynn ialaj sejenis makanan tambahan yang paling menyihatkan didunia!. para ibu tak perlu risau kerana tiada kesan sampingan. Proses penghasilan tanpa haba & 100% tanpa sebarang bahan kimia dan diproses dengan teliti bagi memastikan kandungan zat2 terjamin.. Oleh tu mommies hamil, mommies berpantang sangat digalakkan untuk mengambil minyak kelapa dara EVERLYNN..
Minyak Kelapa Dara Everlynn
MINYAK KELAPA DARA EVERLYNN adalah 100% organik dan diperolehi daripada pohon kelapa yang hidup secara semulajadi. Menggunakan kelapa matang berkualiti, tanpa menggunakan haba dan tidak diproses secara kimia. MINYAK KELAPA DARA mengandungi nutrien seperti vitamin E yang terkandung didalam MINYAK KELAPA DARA.

Minyak kelapa dara kaya dengan asid laurik yang membantu mencegah jangkitan kuman seperti virus, bakteria dan protozoa di dalam tubuh kita. Ia mempunyai banyak manfaat seperti untuk rawatan rambut dan kulit, meningkatkan sistem imun tubuh, mengawal kolesterol, membantu sistem pencernaan dan metabolisma badan serta banyak lagi khasiat penting untuk membantu kesihatan tubuh kita.

Mudah dimakan, ditelan dan di bawa ke mana-mana. Ianya amat berguna untuk kesihatan bayi, kanak-kanak, dewasa samada lelaki mahupun wanita.

  • Minyak Kelapa Dara 100% asli
  • Dihasilkan dari 100% Kelapa Organik Tulin.
  • Tanpa Kolestrol dan bahan asing.
  • Diproses secara Bioteknologi tanpa menggunakan suhu/haba yang tinggi.
  • Semakin popular sebagai penjagaan kesihatan dan rawatan bagi pelbagai penyakit.
  • Softgel Minyak Kelapa Dara Everlynn dirumus khas dari Minyak Kelapa Dara yang melalui proses Bioteknologi tanpa suhu tinggi dan bahan kimia/

Pengambilan VCO sesuai untuk :

  • Wanita/ Lelaki
  • Mommies Hamil
  • Mommies Berpantang 
  • Mommies Menyusukan Bayi
  • Bayi dan Kanak Kanak

Kesan sampingan VCO ?
Jangan risau, Vco tiada kesan sampingan sbb ianya bukan ubat-ubatan. It's simply a great supplement. So event ibu ibu mengandung pun takde masa lah ye semua. Dont worry.

Cara Pengambilan Yang Berkesan:
2 biji atau 2 sudu besar setiap pagi selepas makan , Jarakkan 2-3 jam jika mengambil ubat-ubatan lain, banyakkan minum air masak..

Cara penggunaan VCO EVERLYNN ada 2 cara :

1) utk telan / consume atleast 2 kapsul softgel per day. 2-3 bh sehari. Waktu pengambilan selepas breakfast atau sebelum tidur.

2) softgel tu jgk blh di pecahkan tak kisah la guna jarum or wat so ever hehe, dah pecahkan tu blh di sapu dkt tempat bermasalah terutama pd bayi yg ada eczema, utk perut ibu mengandung nak elak stretch mark dan jgk blh guna utk sapu kat rambut , dkt face utk parut2

Setiap softgel mengandungi 500mg Minyak Kelapa Dara. Gelatin yang di gunakan sebagai penyalut softgel ialah gelatin yang diiktiraf HALAL oleh JAKIM.

Macam Mana Minyak Kelapa Dara Everlynn Membantu Ibu-Ibu Mengandung?


  • Membantu mengekalkan tenaga pada mommies yang sibuk bekerja
  • Membantu mengatasi alahan teruk 
  • Memberi keseimbangan nutrisi kepada mommy dan baby
  • Membantu menaikkan bacaan HB rendah kpd bacaan yang ideal.
  • Membantu masalah sembelit 
  • Membantu menaikkan semula kedudukan uri.
  • Membantu mudah bersalin
  • Menyembuhkan luka selepas bersalin
  • Menambahkan produksi mommies milk
Awal Kehamilan:
  • Mengurangkan masalah mual dan loya
  • Membekalkan keperluan tenaga harian dan meningkatkan metabolisma bagi menaikkan selera makan
  • Mencantikkan kulit bayi sejak dalam kandungan ibu
Pertengahan Kehamilan:
  • Digunakan sebagai minyak sapuan bagi mengurangkan stretch mark pada perut ibu
  • Mengurangkan risiko bayi dari terkena jaundice/ kuning
  • Menaikkan HB ibu semasa hamil
  • Menstabilkan paras gula dlm darah bagi ibu yang ada diebetes
Hujung Kehamilan:
  • Memberi tenaga bagi persediaan bersalin 
  • Sebagai pelincir untuk memudahkan proses bersalin
  • Melembutkan kawasan perineum apabila disapu dikawasan tersebut bagi memudahkan proses 'pushing' dan mengurangkan risiko koyak
Ketika Bersalin:
  • Dengan izin Allah dapat mengurangkan kesakitan lama dan memudahkan proses bersalin (sekiranya mengamalkan pemakanan VCO dari peringkat awal kehamilan)
  • Laluan rahim yang licin bagi memudahkan lagi proses bersalin
  • Mengurangkan kesan koyakan & tidak perlu digunting/(episiotomy)
Semasa Berpantang:
  • Membekalkan tenaga selepas bersalin 
  • Membantu dalam proses pemulihan tubuh badan
  • Mengatasi masalah sembelit selepas bersalin
  • Milk Booster / Memperbanyakkan pengeluaran susu ibu
  • Mengekalkan berat badan ideal serta boleh menurunkan berat badan
  • Menggurangkan keguguran rambut ibu

Macam Mana Minyak Kelapa Dara Everlynn Membantu Para-Para Wanita?

  • VCO EVERLYNN adalah 100% Minyak Kelapa Dara Asli dan 
  • Organik.
  • Boleh dijadikan serum dan mask muka.
  • Boleh dijadikan sebagai Make Up Remover yang tiada bahan 
  • kimia.
  • Digunakan untuk mengekalkan rambut hitam , sihat , berkilat, tidak bercabang dan melebatkan rmbut.
  • Mengecutkan jrwt & mengurangkan tompok.
  • Mengurangkan EYEBAG dan DARK CIRCLE
  • Rahsia awet muda 10 tahun dengan VCO EVERLYNN
  • Sesuai untuk kulit kering, sensitif dan eczema.
  • Sesuai digunakan untuk bayi anda kerana ini adalah produk organik.
  • Sesuai untuk kulit kaki merekah / tumit kaki pecah
  • Mengurangkan STRECHMARK selepas bersaalin.
Macam Mana Minyak Kelapa Dara Everlynn Membantu Bayi (Kanak-Kanak)?

  • Sapu VCO sebagai "massage oil" urutan badan bayi anda. 
  • Sapu VCO untuk merawat ruam susu di pipi bayi anda.
  • Sapu VCO dapat untuk merawat ruam lampin bayi anda. 
  • Sapu VCO untuk melegakannya bayi selesema. Sifat minyak kelapa yang anti-bakteria mampu mengurangkan gejala selsema bayi anda.
  • VCO juga boleh digunakan sebagai ubat gigi bayi.
  • Sapu VCO selepas mandi sebagai pelembab rambut untuk bayi anda.
  • Sapu VCO untuk menghilangkan ‘kerak kepala (cradle cap) biarkan minyak kelapa menyerap ke dalam kulit kepala .
  • Sapu VCO kepada bayi yang mempunyai eczema kerana ia dapat mengatasi masalah kulit bayi sensitif.
  • Sapu VCO untuk melembutkan bibir bayi dan anda yang kekeringan.
  • Boleh juga disapukan pada mainan anak untuk melegakan gusi bagi bayi yang suka menggigit mainan lembut.
  • Sapu VCO untuk melebatkan rambut bayi anda. Kesannya rambut yang lebat dan tebal.
  • Sapu VCO untuk mengurangkan rasa gatal di tempat bekas gigitan nyamuk atau serangga pada bayi anda. 
  • Sapu VCO di muka bayi yang mempunyai jerawat bayi (baby acne). Biasanya bayi baru lahir mempunyai baby acne.
  • Sapukan VCO di dada dan di ‘tailbone’ bayi bagi melegakan batuk, selsema dan kesejukan (flu) pada bayi.
  • Sapu VCO diperut boleh mengelakkan kembung perut bayi.
FAQ/SOALAN LAZIM YANG SELALU DITANYA OLEH PELANGGAN VCO EVERLYNN

1. JIKA SAYA MENGANDUNG BOLEH AMALKAN KE? ADA KESAN SAMPINGAN PADA KANDUNGAN?
VCO EVERLYNN ni boleh diamalkan dari awal kehamilan lagi. VCO ini tiada kesan sampingan pada kandungan atau ibu, kerana minyak ni di proses 100% semulajadi tanpa haba dan bahan kimia.

2. BOLEHKAH DIAMALKAN SEMASA PANTANG?
Iya, VCO sangat sesuai digunakan semasa dalam pantang. 

3. DARI BILA IBU HAMIL BOLEH AMALKAN VCO?
VCO EVERLYNN boleh diamalkan dari seawal bula pertama hamil.

4. BAGAIMANA CARA GUNA VCO?
Softgel - 2 biji pagi dan 2 biji malam ( minimum 2 biji sehari)
Liquid - 2 sudu pagi atau malam

5. SELAIN DARI IBU HAMIL, GOLONGAN MANA YG SESUAI AMALKAN VCO?
VCO EVERLYNN bukan sahaja khusus untuk ibu hamil sahaja, tetapi orang lelaki dan wanita yang tidak hamil, remaja juga boleh amalkan supplement VCO ini.

Wahhhh teruja kejap sebab banyak sangat info yang uzu dapat bila review Minyak Kelapa Dara Everlynn ni. Bukan je untuk masalah kulit wanita, lelaki pun boleh guna.. Ibu mengandung sangat digalakkan ambik supplemen ni... Boleh juga dijadikan bahan sapuan terus kat kulit.. Kalau nak cepat menyerap, gunalah jarum ( suh nurse cucuk ).. Hahaha macam tu sekali best giler kan VCO Everlynn ni kan? Tu belum lagi baca macam-maca testimoni lagi.. Hehehe.. Jom lah baca beberapa testimoni beberapa orang dari pengguna VCO EVERLYNN.

Testimoni Minyak Kelapa Dara Everlynn

"Masuk kali nie pregnant anak yang ke 3, sepanjang ketiga tiga kehamilan saya masih setia bersama VCO EVERLYNN. Alhamdulillah, kali ni bersalin, dah tak kena gunting lagi & kesan koyakan pun takde..Baby pun tak kena jaundice & Baby kuar dengan sihat molek.Saya amalkan sejak dari awal pregnant lagi. " - Pn. Anum

"Mmg best amalkn VCO EVERLYNN .. Dengan izin Allah, saya bersalin twin secara normal dengan mudah.mungkin VCO nie bertindak sbg agen pelincir..& Lepas bersalin dah tak takut utk proses membuang sebab tiada masalah sembelit dgn amalkan VCO EVERLYNN." - Pn.Lina

"Sejak amalkan Minyak Kelapa Dara Everlynn setiap hari, masalah HB Low Elin semakin baik.Pening kepala & alahan pun dah tak ada lagi: - Pn. Elin

Wahhhh baca testimoni membuatkan uzu tak sabar nak pakai minyak kelapa dara ni kejap lagi.. Nak sapu kat kulit bersisik tu. InsyaAllah kalau berkesan uzu bagitau lagi eh kat IG..So pada yang berminat untuk try VCO ni, boleh lah ke info kat bawah untuk pertanyaan lanjut.

"Saya memang amalkan VCO 4 Tahun lepas semasa mengandungkan Sofea,, masa tu makan VCO berbentuk cecair,, tetapi sejak dah ada anak kecil memang asyik terlupa untuk consume,, jadi terima kasih pada VCO EVERLYNN kerana kini VCO sudah ada dlm berbentuk softgel dan mudah utk saya bawa ke mana mana sahaja dan boleh consume setiap hari. Dgn amalkan VCO EVERLYNN kini  kulit saya makin anjal walau dah masuk 3 angka danmemberi tenaga yg baik sepanjang hari utk businesswoman seperti saya. " - Pn Diana

” Masa mengandung ni macam macam perubahan saya rasa. Cepat letih dan selalu alahan.Sejak amalkan VCO EVERLYNN, Alhamdulillah badan kembali cergas, serta kulit wajah pun nampak lembap dan tidak kusam lagi..” - Pn. Bee Ramza

"Saya ada masalah hormon..Period xregular. Susah preg. Baru2 ni muka asyik kuar jerawat je…Terjumpa pasal vco. Tu yg try tu. Sy mkn 2biji tetiap pg. Mlm plak sapu kt muka tiap2 mlm. Jerawat kering dan muka dh kurang berminyak..Membuang plak licin mcm ada minyak…He3 " - Pn. Ellin

Harga: RM40

Untuk Pertanyaan Lanjut
Contact : WhatsApp <VCOE> ke 012 999 1901
.

Spa Mawar Putih ( Keajaiban Spa Berkonsep Bali)


Spa Mawar Putih ( Keajaiban Spa Berkonsep Bali) | Salam. Wuuu maaf lah lama tak update blog.. Bercuti punya pasal dengan family , seminggu juga lah tak buka laptop.. Keluar pagi balik malam. Tak sempat nak buat kerja. Tergendala.. Maafkan uzu kak zita. Hihi. Lambar review spa hakak.


Entry kali sekali lagi uzu review mengenai spa mawar putih.. Dulu uzu pernah p spa mawar putih ni kat puchong. Memang best ah spa ni urut..Lagi best kalauu kak zita yang urut tapi tangan kak zita tak berapa sihat dahh so dia suh pekerja dia urut.. Tapi masih okay ape urutan atas ajaran kak zita letopp ni.. Sedap je kan sampai tertidur uzu waktu tuu.. Hihi. Btw koranggggg.. uzu nak kenlkan dulu pasa spa mawar putih dan siapakah owner spa yang letoppp sampai dah banyak kali keluar kat tv, keluar kat majalah dan keluar kat newspaper, wuuu kemain ehhh semua media tak kita media apa pun kak zita dah rempat .. Famous gituuu lohh.. hehe meh meh uzu kenal kan......owner spa mawar putih

Owner Spa Mawar Putih : Puan Ruzita Jamaluddin
Memetik dari petikan di akhbar HMetro , kak zita dulu sebelum jadi usahawan spa,masa hidup susah, dia dulu kerja bawak van sekolah je, pastu jadi tukang masak kat hotel, pastu jual produk online, lepas tu mengurut orang lepas bersalin, perghhhhh banyak kak zita ni buat sampai hampir 24 jam juga lah dia bekerja setiap hari  tuk mencari sesuap nasi untuk anak-anak dia. 

Sekarang? Alhamdulillah hasil usaha dan kesabaran kak zita, sekarang dah jadi guru ilmu bisnes. Tu haa yang masuk Hrian Metro hari tu, story pasal kejayaan kak zita skrg.. Wahhh tahniah kak keluar newspaper lagi..! Jom baca petikan yang uzu ambik kat harian metro ni.. Menurut kak zita :

“Saya mempunyai kemahiran mengurut diwarisi daripada arwah nenek yang juga seorang bidan kampung terkenal suatu ketika dulu. Kemahiran inilah saya gunakan sebaik mungkin untuk terus berjaya.

“Saya memilih bidang ini atas faktor ingin membantu ramai individu menjadi lebih sihat cergas serta dapat memberi manfaat kepada individu memerlukan,” katanya.

Ruzita berkata, walaupun sudah mempunyai kemahiran, dia tidak pernah berpuas hati dan terus menambah ilmu dalam bidang terbabit.

“Syukur, saya sudah memiliki sijil tahap satu, dua dan tiga yang diiktiraf bagi membolehkan melebarkan sayap perniagaan dalam bidang diceburi ini.

“Saya juga amat gembira kerana spa yang beroperasi di Bandar Bukit Puchong menerima sambutan memberangsangkan sejak penubuhannya,” ujarnya.

Spa Mawar Putih
Spa Mawar Putih bertempat di Puchong, spa ini yang uniknya berkonsepkan Bali.. Tak perlu jauh-jauh ke Bali, datang je spa mawar putih lepas tu boleh dapat feel macam kita memang ada kat Bali! Gituewwww..hahaha Nak g Bali pun bapak mahal harganya kan? So thats why lah tak payah korang susah-susah nak g Bali, datang je Spa Mawar Putih kat puchong. Uzu memang dah pernah pergi spa mawar putih ni, alhamdulillah memang betuiiii sesangat spa tu feel feel macam kat Bali..Rasa macam nak datang lagi tapi memikirkan takde transport, duk diam-diam je kat rumah lah :D

Kejayaan Spa Mawar Putih
Wahhh tak sangka dah lebih 100 lebih orang pelajar yang belajar mengenai mobile spa mawar putih.. Mobile spa ni, servis spa dari rumah ke rumah.. Customer tak payah datang ke spa, just call then mobile spa akan ke rumah korang. Tu namanya mobile spa, spa bergerak.. Jimat duit jimat masa, jimat tenaga lagi-lagi yang baru bersalin tu kan.. Tak boleh bergerak sangat.. So thats why lahhh ramai sekarang nak belajar mobile spa..nak menjana pendapatan.. Betui tak kak zita? Hihi.

“Perkhidmatan ini untuk memberi peluang kepada pelbagai lapisan masyarakat di negara ini mempelajari pelbagai kemahiran serta rawatan yang ditawarkan untuk sesebuah spa.

“Saya juga memberi tunjuk ajar kepada ibu tunggal secara percuma mengenai kaedah membaiki kehidupan terutama untuk menjana sumber ekonomi diri dan keluarga,” katanya.

Ruzita berkata, dia juga aktif membuka kelas pemasaran dalam talian untuk membantu lebih ramai peniaga yang mahu menjana jualan perniagaan.

“Semua ini bukan saja untuk membantu namun saya lakukan bagi memastikan ilmu yang saya ada dapat dikongsi dengan lebih ramai individu. Syukur, anak didik saya sudah ramai yang berjaya dan dapat membuka spa sendiri selain pelbagai pencapaian membanggakan yang lain,” ujarnya.

Katanya, dia turut membantu dengan mengadakan kelas secara peribadi mengenai penggunaan media sosial untuk memasarkan sesuatu jenama.

“Saya gembira apabila ramai anak tempatan terutama generasi muda yang maju dalam bidang perniagaan tidak kira dalam apa juga cabang perniagaan. Saya lakukan semua ini hanya dengan tujuan membantu serta meluaskan ilmu dan kemahiran yang saya ada,” katanya.

“Pelbagai dugaan pernah saya lalui hingga pernah jatuh sakit dek hasad dengki namun tetap kuatkan hati serta fokus dengan niat saya.

“Saya juga perlu kuat untuk mengubah persepsi masyarakat terhadap tukang urut dan mahu berusaha menaikkan martabat tukang urut di negara ini,” katanya.

Ruzita berkata, harapannya dalam bidang diceburi adalah untuk melihat lebih ramai generasi pelapis yang menceburkan diri dalam bidang spa.

“Selain menjana pendapatan, bidang ini dapat membantu ramai individu terutama untuk kekal cantik dan sihat menggunakan teknik rawatan yang betul.

“Saya juga dalam perancangan membuka sebuah pusat kemahiran kecantikan dan ingin terus berkongsi segala ilmu serta kemahiran yang ada,” ujarnya sambil menambah, pada masa sama dia berhasrat membuka cawangan kedua spa miliknya di Melaka suatu hari nanti.

Ok dah baca petikan akhbar di harian metro? Haaa tak kan baca je kan? Kena lah usha pakej-pakej servis spa yang ditawarkan di Spa Mawar Putih ni..

Servis-Servis Spa Mawar Putih
Ada 8 jenis servis yang ditawarkan di Spa Mawar Putih boleh tengok kat bawah.. Banyak nya uzu berkenan pakej-pakej ni.. Ada juga uzu tak sangka pakej macam tu wujud, contohnya pakej untuk tutup pantang, haaa memang tak terfikir pun nanti kawin kena mengurut tutup pantang. baguss lah pakej-pakej yang ada ni kan? Hehehhe.. Jom lah tengok pakej-pakej ni manatahu berkenan^^v

1) Pakej Seri
2) Pakej Body
3) Pakej Facial
4) Pakej Pengantin
5) Pakej Ibu Mengandung
6) Pakej Berpantang
7) Pakej Tutup Pantang
8) Pakej Jimat
Tudiaaa dah pakej yang meletop-letop ditawarkan di spa mawar putih.. Siapa yang berminat nak p, boleh lah whatsapp kak zita dulu ye, kot-kot spa tutup ke, spa ramai orang ke, apa-pa hal korang boleh contact info kat bawah ni ye :)

Untuk Pertanyaan Lanjut
Tel : 03-80524798
Whatsappp : 012-6724798

Alamat :
No13 Jalan BP2,
Bandar Bukit Puchong,
47100 Puchong,
Selangor Darul Ehsan 
(Landmark Berhadapan 7 Eleven)

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com