Mango Cheese Cake By Adams Food Service Palingggggggggg Sedap Di Abad Ini

Mango Cheese Cake By Adams Food Service Palingggggggggg Sedap Di Abad Ini | Salam.. Sebelum berangkat ke Jepun last week, sempat juga merasa makanan sedap sebelum kebulur kat Japan 4 hari. Harharhar terima kasih kepada Adams Food Service sebab bersusah payah deliver mango cheese cake kat opis ni haaa.. Maaf sesangat sebab masa nak hantar MCC terpaksa dua kali hantar sebab first time hantar tu handphone uzu nazak.. Kesian lak rasa kat Adam ni ha.. Datang lagi sekali malam tu kat opis. Nasib baik lah muda.. Kalau owner tua, bersalah juga kita ni hehehe. Sorry je Adam ye.. hihi..

Sampai-sampai je Adam bagi 4 set Manggo Cheese Cake.. Uzu memang suka makan mangga. Uzu juga suka makan cheese. Bayangkan kalau dua-dua bergabung? Haaa sedap serius sedap. Uzu first time rasa gabuungan manggo dan cheese. Serius lah  tak pernah uzu rasa gabungan macam ni.. Kalau Adams Food Service tak bagi uzu rasa dia punya Manggo Cheese sampai bila bila tak merasa . Serius sedap nauzubillah MCC dia ni ha.. Siap bagi member ofis makan. Bagi hosmet makan.. Semua cakap sedap!
Manggo Cheese Cake by Adams Food Service ni rasa dia tak manis sangat. Rasa dia cun cun . Memang selera uzu. Kalau makan banyak kali pun tak muak.. Cheese dia pun sama. Tak manis.. Tak muak. Tak best lah pulak kan kalau cake tu dia terlalu manis? Cepat muak weii.. So uzu rasa MCC ni sangat berkenan tekak uzu. Memang cun cun je rasa dia. Serius uzu memang nak order lagi tapi memandangkan dia kat Seremban tu ha, memang susah lah kan nak order. Area kat Seremban boleh lah senang nak delivery..
Sebelum tu, uzu nak cerita seba sedikit mengenai Mango Cheese Cake ni..MCC dah establish pada tahun 2015 lagi..Wooo dah 2 tahun macam tu.. Mangga yang digunakan adalah 100% pure mangga. Tiada perisa tiruan yang digunakan.. Wahh patut lah sedap dia lain macam. Memang terasa mangga dia tu ha bila makan.. MCC ni dia boleh tahan dalam freezer sebulan.. Kalau kat luar boleh tahan 7 hari sebab mangga dia akan rosak..


Sekarang ni Manggo Cheese Cake (MCC) by Adams Food Service tengah cari agen di sekitar Johor dan Melaka, so sesiapa yang berminat nak jadi agen, kena beli dulu, rasa dulu MCC ni, kalau tak sedap, boleh bagitau uzu.. Uzu akan sampaikan kat Adams Food Service untuk tujuan penambahbaikan tapi kan mustahil MCC ni orang kata tak sedap. Sebab uzu yakin dan pasti memang sedap gile giler. Bukan sebab ini review berbayar semata-mata, uzu memang serius sedap. Uzu sukaaaa awrrr tu sebab letak titlle Manggo Cheese Cake terbaik di abad ini. Haaa kau hade? Hehehe.


Oh lupa , yang area kl ke, area cheras ke, klang , seremban, nilai, bandar baru bangi, negeri sembilan, senawang, serdang ada agen. So uzu yang kat Cheras ni tak perlu risau lah kan, just contact agen. Yeahh ! Btw sesiapa yang nak try order, RM10 je wakk.. Memang murah sesangat.. Mampu tuk semua orang merasa. Hehehe. So yang berminat nak order tu boleh contact info kat bawah ye.

Untuk Pertanyaan & Pembelian
Contact : +60176930194

Penyelesaian Kepada Orang Yang Buta Warna - Contact Lens For Colorblind Only At USJ Optometrist

Penyelesaian Kepada Orang Yang Buta Warna - Contact Lens For Colorblind Only At USJ Optometrist | Salam..Kekadang kan, kesian kan yang sesiapa ada masalah buta warna ni? Yelahh nampak je memang normal tapi actually diorang ni mesti tertekan sebab tak ada yang tak dapat bezakan warna merah, ada yang tak pernah bezakan warna kuning atau pun tak boleh bezakan kaler hijau.. Uzu ada member blogger, dia tak dapat bezakan warna hitam dengan warna merah. Dia nampak merah itu adalah hitam.. Haa so selama ni memang tak pernah nampak kaler merah lah kekdahnya kan? Rasa macam hiba je rasa, kesian pun ada.. 

Buta warna ada 4 jenis, Normal, Deuteranomalia, Protanopia, Tritanopia dan Buta Sepenuhnya..Mungkin kalau korang tengok gambar ni, korang faham kot macam mana diorang tengok sesuatu benda tu :D Nasib baik orang-orang yang buta warna ni ada ujian khas untuk ujian buta warna jpj..Kalau tak... memang tak memandu lah kan.. Tapi terfikir juga kan, macam mana org buta warna drive? Macam mana diorang tengok trafic light? Macam ni gamaknya lah kot kan..
Faktor buta warna ni actually dari genetik, turun temurun dari family , penyakit, umur, bahan kimia dan effect ubat. Ini merupakan beberapa faktor. So better korang berhati-hati dari lah elakkan dari terjebaknya faktor-faktor buta warna ni..

So ini berita baik kepada korang yang ada alamai masalah buta warna. USJ Optometrist ada penyelesaian kepada masalah buta warna korang. USJ Optometrist adalah klinik yang ada menyediakan contact lens untuk buta warna, so sesiapa yang nak nampak normal, boleh lah beli contact lens dengan USJ Optometrist . Bukan tu je, kalau nak buat spek khas untuk buta warna pon boleh tapi mahal sikit lah sebab harga dalam RM3000+ gitu..Sapa kaya boleh lah  beli kan? Sapa yang tak mampu buat spek tu, boleh beli colorblind lens. Dengan adanya lens ni, Ishihara test dan Farnsworth D-15 test boleh lepas dengan senang.. 

Kalau kat luar negara, memang lagi mahal harga lens ni tapi kat USJ Optometrist, diorang dah ada ready stock kat USJ Optometrist so kalau nak tengok-tengok bolehlah datang ke USJ Optometrist. Semua info yang terkini pun boleh didapati dengan di situ. Siapa yang tak kenal dengan USJ Optometrist, memang famous di kalangan klinik swasta mahupun hospital kerajaan disebabkan skill dan produk yang mereka jual.

Di USJ Optometrist , bukan sahaja ada penyelesaian buta warna, ada macma-macam jenis rawatan berkenaan mata boleh didapati di klinik mereka.
Kepada yang ada masalah-masalah seperti di atas bolehlah datang ke klinik untuk membuat appoitment, untuk tempahan, boleh contact atau datang sendiri ke klinik mereka di info kat bawah. Sila call dulu tau tuk buat appoitment..Harap-harap sesiapa ada masalah buta warna ni, boleh dapat dibantu serba sedikit . Btw jangan lupa sebarkan kepada kengkawan atau saudara mara, family ke ape ke yng ad abuta warna, mohon baca entry ini. Sama-sama kita bantu mereka. OK? SO..Good luck korang ! Salam.
Untuk Pertanyaan Lanjut
Usj Optometrist,
28, jalan usj 10/1E, taipan, subang jaya, selangor, Malaysia
Tel: 03-80119038
Email: usjoptometrist@yahoo.com
Business hours: 11am to 9pm

Make Up By Teyn Athirah (Photoshoot Profile Blogger 2017)

Make Up By Teyn Athirah (Photoshoot Profile Blogger 2017) | Salam.. Ohmaigad teringat pulak shoot hari tu. Shoot kat studio Kaio Studio Shah Alam .. Lawa pulak mekap dari MUA hebat tanah air, Teyn Athirah ni.. Ramai yang puji... Dalam banyak-banyak mua yang pernah mekap uzu, sejujurnya mekap dari Teyn Athirah ni lah yang terbaik, yang banyakkkkkk orang puji. Puji kat pesbuk, puji kat komen ig, puji face to face, haaaa ni review baik punya.. Bukan puji semata-mata sebab nak review tapi memang betul lah cantik sangattttt mekap dia haa.. 

Mula-mula je tak kompiden sebab waktu tengah mekap, ada yang kata macam hantu lah, macam juon lah, macam mak limah lah, semua benda lah kan kena kutuk , ksian Teyn Athirah ni haa baca komen korang, rasa bersalah tetiba tapi biasalah tu mekap ni mula-mula je macam mak jemah tapi bila mekap dah sebati kat kulit, haaa makin cantik makin berpeluh makin berseri-seri. Itu lah hebatnya hasil mekap daripada MUA Teyn Athirah.

Masa tengah mekap tu, sempatlah juga uzu record live kat facebook dan itu first time uzu live kat fb. tak sangkat video tu sekrang 1.6k view. Alaaa sikitnya sebenarnya, tak macam Teyn Athirah, sekali live kat page dia berpuluh-puluh ribu, beratus ribu yang view. Hebat tak Teyn Athirah? Gilerrr tak hebat. Muka dia je terpampang kat ads facebook. Macam-macam produk guna muka Teyn Athirah. Biasa lah bukan takat MUA je malah boleh jadi Model juga. Kerlas tak? Hehehehe.
Jom tengok gambar sebelum uzu mekap. Ini lah muka uzu sebenar tanpa mekap. Memang huduh beb. Hahahahaha selama ni lawa tu sebab cover mekap je.. Tak pernah lupa diri ini huduh..Memang sedar diri  ni huduh. Bukan macam ada orang tu. Perasan cantek. Eh !
Lepas mekap mekap, dalam sejam lebih juga uzu bermekap bagai, akhirnyaaa siap juga mekap uzu ni. Mekap ni mekap express sebab kelam kabut Teyn Athirah nak g mekap customer petang tu. Hihihi.. Walaupun mekap express tapi hasil tetap meletopppp beb !
Gambar kat atas ni uzu pakai camera vivo v5 plus yang terbaru.. Latest fon dari Vivo. Memang lagi cantik dari oppo.. Clear gila ambik selfie guna vivo ni. Makin meletop hasil mekap kebabom ni. Uhuk. Uzu ada juga ambik guna iphone 6s plus uzu..
Cantik juga lah mekap ni guna iphone. Time ni cahaya tak berapa ok sangat sebab matahari dah naik atas bangunan... Apa pun uzu sangat puas hati dengan mekap Teyn Athirah. Harap dapat bekerjasama lagi dengan MUA famous di Malaysia ni :p

Btw wei, sesiapa nak dapatkan servis MUA tak kira untuk event ke, photoshoot ke, dinner ke, tunang ke, nikah ke, sanding , dan macam-macam pun boleh, class mekap sama ada personal call mahupun group mekap class, boleh contact Teyn Athirah di info-info kat bawah ye :) Salam.
Untuk Pertanyaan Lanjut
Contact : 0135986962

Pelancaran Paste By Puan Sri Nisa Bakri & Pre Mix & Cakes By Chef Siti Mastura Di monspacemall.com

Pelancaran Produk Baru Paste Ready To Cook Puan Sri Nisa Bakri di Raul's Cafe by Nisa Bakri | Salam. Petang tadi uzu terpilih untuk ke majlis pelancaran produk baru keluaran Puan Sri Nisa Bakri yang mana Puan Sri merupakan owner kepada Raul's Cafe by Nisa Bakri yang bertempat di Uptown 5 Damansara. Pelancaran paste segera tadi dilancarkan dengan membuat demokrasi live memasak asam pedas dan demo tersebut bersama tetamu terhormat yang dibawa khas dari Singapore iaitu Chef Siti Mastura.. 
Siapa tak kenal Chef Siti Mastura yang famous di Singapore dengan yang berbakat dalam membaking, kuih mahupun pastry..Chef Siti Mastura merupakan founder Siti's Delight, berpengalaman lebih dari 15 tahun dalam dunia pastry.. Juga ada buat kelas membaking di Malaysia mahupun Singapore.. Woww terbaiklah chef siti mastura..Beliau juga ada program memasak yang bersiaran di Tv, malah menerima pelbagai jemputan rancangan tv di Singapore mahupun Malaysia..
Chef Siti Mastura akan melancarkan pre mixed cakes dan Puan Sri Nisa Bakri pulak akan melancarkan produk ready to cook. Antara produk Puan Sri ialah paste ..Demostrasi tadi Puan Sri menggunakan produknya iaitu paste segera yang dimasak dengan ikan mahupun seafood. Uzu dah rasa masakan asak pedas puan sri tadi, memang sedap sangat-sangat! Puan Sri memang suka masakak, tapi puan sri bukanlah chef. That's why lah Puan Sri keluarkan buku resepinya tersendirirrrrr ..
Gandingan Puan Sri Nisa bakri dan Chef Siti Mastura memang hebat! Sorang buat pastry, sorang buat lauk asam pedas. Masing-masing ada kehebatan sendiri..Masing-masing ada produk sendiri..
Puan Sri Nisa Bakri telah dibantu boleh Miss Malaysia, woww terbaik ah miss malaysia boleh potong-potong.. Selalu orang cantik ni jarang pandai masak. Uhukkk memang serba boleh mereka semua ni. Lawa-lawa dan berbakat memasak..Puan Sri tengah masak asam pedas.. Uhukk tak sabar nak rasa..
Udang yang diimport dari Sabah.. Uzu orang Sabah so uzu faham lah macam mana fresh seafood-seafood kat Sabah ni.. Fresh dari laut.. Bukan udang diperlihara okeh :p Hihihi.. Udang yang fresh lagi menyedapkan lagi paste asam pedas itu sendiri..
Ini lah paste segera ready to cook dari Puan Sri Nisa Bakri .. Produk baru dengan packaging yang sangat berkualiti. Harga RM15.50 je wei. Murah tak? Standart lah paste harga macam ni.. Tak perlu letak garam tak perlu letak gula, semuaa dah ada di dalam paste ni..Yang penting tahan lama..
Chef Siti Mastura pula tengah buat brownies cake, cookies dan cheese cake.. Sedap wei kek-kek ni semua. Memang setaraf dengan kek-kek kat resort-resort high class..Uzu selalu review resrt dan hotel so uzu tahu lah kan makanan kat hotel mahal macam mana.. Sama sedap :p Tak sangka dapat merasa air tangan Puan Sri dan Chef Siti Mastura..
Akhirnya siap juga salah satu kek yang uzu suka. Gambungan cheese dan coklat dan diletak mulberi/strawberry diatasnya. Perghhh mavelesss rasanya ..
Yang ni pulak hasil air tangan daripada Puan Sri Bakri menggunakan pastenya, alahaii sedapnya asam pedas ni.. Uzu yang jenis tak suka asam pedan tiba-tiba rasa nak masak asam pedas pulak esok.. Lupa pulak nak nak beli  paste ni tadi sebab sibuk habiskan makanan yang tersedia di Raul's Cafe milik Puas Sri NIsa Bakri..Next time uzu nak ke Damansara, nak p cafe Puas Sri ni. Nak singgah makan dan op kos lah nak beli paste asam pedas ni.. Murah je pon kan RM15.50 je.. Murah sangat..
Btw nak bagitau, pre mix & cakes dari chef siti ni dan paste by puan sri akan berada di http://monspacemall.com.my/ . So sesiapa nak beli premix & cakes dan paste ready to cook ni boleh ke laman web monspacemall tau.. Ini bukan mall tau.. Yang ni just website macam  mall. Sebab jual macam-macam produk dalam tu..

So korang, sesiapa nak ikut class memasak bersama chef siti mastura, nanti uzu bagi details kat mana nak cari contact, uzu juga akan bagi alamat dan contact rauls cafe by nisa bakri . Nak belajar masak kat singapore ke, malaysia ke, nak beli paste ke, nak lepak makan kat cafe ke, nak beli premix & cakes semua kat info bawah nii yee korang.. Bye Saalam :)
Untuk Pertanyaan & Pembelian & Booking

Rauls Cafe by Nisa Bakri
Damansara Uptown , Menara TH 3, Petaling Jaya
Contact : 0123147094

Chef Siti Mastura
Email : sitisdelights@singnet.com.sg
Contact : +065 62956138

Sekitar Majlis Pertunangan Uzu & Faizal (19.11.16)

Sekitar Majlis Pertunangan Uzu & Faizal (19.11.16) | Salam..Lama uzu tunggu offical photographer ni tapi lambat bebeno lah kan baru uzu dapat gambar , nasib baik member sendiri..Hahaha..Nasib baik juga dia bagi diskaun so takleh complain lah kekdahnya.. hihi..

Sebelum ni uzu dah update pasal majlis tunang ni tapi update pasal makeup dan pelamin & dulang.Siapa yang nak sewa dulang di area kota kinabalu boleh tengok kat sini, dan sapa cari mua yang cantik area kota kinablu boleh tekan link ni.. Kali ni uzu nak update gambar sekitar majlis pertunangan uzu.. Kira macam behind the scene lah .. Hahaha gituewww. Macam retiss.. uhukk...Jom lah layan gambar beserta short captions..

Pelamin uzu. Abaikan langsir kat tepi kanan tu..
 bff i yang tersayang. Semua ni mak mak dah ni kecuali yang belah kanan..
 Nenek dan abang-abang
 gambar disebalik tiang.. Waktu tengah tunggu majlis mula..
 waktu ni uzu kat bilik tengah bersiap..
majlis dah nak start dahh...
 Pihak lelaki dah sampai.. Ni wakil pihak lelaki dan perempuan..
 penyerahan duit apa ntah tuk ketua kampung.. tuk cakap cakap gitu..
 pihak lelaki diwakili oleh abang kedua bakal tunang tengah merisik bagai..
 aaaa gosip apa tu eh? hahaha
perbincangan hantaran dan tempoh pertunangan, adat dan sebaginya..
 tak pasti benda apa dibicangkan lagi.. I tengah nebes dalam bilik haha..
 Beliau tengah bincang itu ini semua..
 lamanya korang bincang. Senakk perut i.. Tak ramai pun datang.. Biasa je..
 Ok dah habis lah kot kan bincang-bincang? Asal bakal tunang uzu hensem time tu eh? Hahaha..
 tak lama gitu uzu dipanggil keluar dari bilik.. Tak nebes pun.. Cuma malu je org perhati..
 bakal mak bertua kepada bakal tunang dah sampai pelamin ha. Time ni kelam kabut baru nak fikir tunangan tangan kiri ke kanan? 
aaa nak bagi tangan mana ni dulu? Sempat lagi bingung 3 saat
 hentam je lah bukan org tau. hahahhaa
 ambik lah tangan kanan dulu .... uhuk uhukk
 sesambil sarung cincin ni, "dengan ini sahlah suda zu menjadi tunangan faizal" .. mk ff kate.. Gituew kaww .. Tak terharu pun sebab tak macam tak caya je dalam hati.. Betul kah? acah-acah gitu... haha
asal je tunang mesti duk nak tengok cincin.. Alaa cincin uzu biasa je. mak mertua tanya nak ada batu ke tak cincin ni? Lepas tu salah jawab, tak nak ada batu.. Walhal uzu suka ada batu... Redha je la sapa suruh salah sebut.. Cincin ada 2. Merisik dan bertunang..
ambik gambar dengan kakak yang paling sulung dan beliau serta bakal bertua. Eh 
 sempat lagi jeling cermin.. haha.. at least uzu tak kaku atas pelamin.. Malu doh..
 bacaan doa selepas habis majlis..ketua kampung pesan bertunangan jangan lelama..
 Bacaan doa ... 
 bapak uzu mesti tengah fikirkan anak kesayangan dia nak kahwin. hahaha.
 terus kaku di atas pelamin. Dalam hati bila lah habis ni.. Malu lah orang duk ambik gambar, duk pandang-pandang hahaha..
 Yeahhh dah setel. Time to ambik gambar dengan childhood..
 dah habis majlis tu, ambik gambar dengan family faizal yang datang...
 yang ni kakak-kakak ipar faizal..
 waktu dah balik tu boleh lak lupa nak sarung cincin kat lelaki.. Yang ni uzu tak pernah tengok..
 suka bapak uzu waktu ni. Tengok happy je dia haa... Senyum girangg
 Beliau bini dan mak faizal.. Muka faizal sebiji macam mak dia.. Anak mak katakan..
 Belah kiri , mak pak uzu, belah lelaki mak pak faizal..
 Bakal pengantin berserta parents..
 bang, jangan hairan abang ipar i kaki selfie. Siap dia pegi live update di fb..haha
 Dia tunang saya :p
 Bersama dayang-dayang bridemaids dunia akhirat. BFF i tersayang..
 dioang memang kaki gambar..
 aksi serius?
 Time ni tunang dah balik.. Sambung gambar jadi ultraman
 photographer suruh buat pose gitu, ikut je haha
 motip? haha
 bersama sepupu dan anak-anak buah tersayang. I love u kak..
Alhamdulillah dah setel majlis tunang uzu dengan jaya walaupun pelbagai dugaan dan rintangan yang jadi seblum majlis tunang ni. Allah je tau macam mana sedihnya seorang uzu bila banyak sangat macam-macam pelbagai perkara ketika ini sampai tak nak tunang.. Sampai mcm tu sekali kan? Haaa walaupun dah tunang dalam nak 3 bulan ni, rasa macam dah lama, berharap cepat lah masa berlalu, cepat lah kahwin kan...Tapi bila kahwin tu memang tak berharap bila dan malas nak tanya.. Biarlah kan pihak lelaki yang memutuskan dengan secara sukarela. Kalau ada jodoh, adalah.. kalau takde? Alhamdulillah juga sebab mungkin takde jodoh, semua tu ditangan tuhan. Uzu tak mengharap 100% . Cuma ada 5% je ni.. Takut kalau terlalu yakin dia jodoh kau tu pun susah juga nanti frust menonggeng. Apa pun uzu cuba berdoa yang baik-baik je.Sama ada Allah nak makbulkan doa uzu tu, Allhualam.. Hanya Allah sebaik-baik perancang..Hhmm ok tu je. Hehehehehe...

ok btwww, siapa nak tengok dulang, pelamin dah muka boleh klik link kat bawah.. AKhir sekali uzu nak ucap thank youuu kepada photographer Pen Merah Photography atas gambar yang gojes ni. Ni semua gambar candid ok?...Kira ok lah daripada takde langsung kan? Hihi.. Uzu dah book pendi ni 6 7 8 bulan sebelum tunang. Lama tak? Gila tak lama..

Uzu kenal pendi dah lama waktu 2012 waktu zaman uzu photoshoot outdoor dengan dia. Kira macam jadi model/talent di sabah waktu tu.. Dari situ lah uzu tengok perkembangan hasil kerja Pen Merah ni sampai lahh bersimpan hasrat kalau nak tunang ke, nak kahwin memang panggil dia. tak nak orang lain.. Gituew. Hasil kerja semua wow. Sipa yang area Bongawan, Kota Kinabalu atau area sabah lah paling jauh pun kan, nak photographer cun cun boleh tengok hasil kerja pendi di Facebook : (Mohd Affandi Abd Latip) atau instagram : https://www.instagram.com/affandi_a.l/ .  OK bye.. Uzu tak sihat ni.. Nak kemas barang lak nak ke Japan esok. Salam..