✿Baca Entry Yang Lepas✿

Friday, October 28, 2011

Aku Bakal Disoal Siasat

Aku Bakal Disoal Siasat:
Salam 1 blogger =)
Hai!
uzu with smile here
tapi mood tengah bergoyang-goyang hari ni.
banyak perkara yang aku terasa hari ni.
aku tau semua tu disebabkan emosi terganggu. tanda-tanda mo ABC(Allah Bagi Cuti)



Moody ni confirm ada setaip bulan.
yang perlu aku buat just kawal dan tahan emosi.
tapi kadang-kadang terlepas jugak..
tidak sanggup lepas dengan kawan, orang tersayang jadi mangsa.
Arggghhh sungguh aku x suka benda tu jadi tapi emosi aku betul-betul x dapat dikawal.
Mengalahkan emosi perempuan tengah mengandung ;p
kadang-kadang emosi perempuan yang tidak dapat dikawal merupakan faktor utama pergaduhan ala-ala manja berlaku.
Well lumrah la kan gaduh-gaduh manja ^.^

hari ni tangan rasa mo update entry tapi xda idea.
Iyaa la bak kata Encik Boyfriend, dia lagi suka aku update blog hari-hari.
Sebab dia jadi silent reader yang tetap suda tu.
HaHaHaHaHaHa.

Idea kering,
so, aku cerita apa yang jadi hari ni.

Dalam kelas tadi,
Lect perlukan bantuan 3orang student untuk bantu dia.
Dia mo pelajar sukarela.



Dia dah jarang masuk kelas, so ketinggalan banyak topik mo di ajar.
Assignment + Quiz + Test blambak belum jawab.
So pelajar sukarela ni diminta untuk jawab semua apa benda-benda yang sepatutnya suda dijawab.
Memandangkan ada spot cek lecturer nanti.
Benda ni tidak mempengaruhi markah PB pun even markah final xm.
So yang jadi volunteer ni, AKU salah seorang nya dan 2 orang lagi kawan lelaki.

Mula-mula, Lect cakap, hanya pelajar yang tidak menyimpan dendam sahaja boleh jadi volunteer.
So mula-mula aku memang tidak terniat untuk tolong lect tu sebab aku x berapa suka.
Sebab lect ni dikategorikan sbg lect malas.
Jarang datang kelas, mgajar pandai lompat2.
tidak tentu arah dibuatnya.

so kembar Ani bgtau tadi
"x bagus berdendam dengan pensyarah. nanti tidak berkat. susah mo jawab xm"

aku pun terdiam la kan. berpikir juga banyak kali. ada juga kebenarannya.
dari Pendendam menjadi sebaliknya la pulak kn.
x juga bagus macam tu. bila aku angkat tangan tadi, lect tu senyum ja.
Ada juga yg sudi bantu dia kan.
rupa-rupanya baru aku tau yang sebenarnya dia ada tugas yang penting yang dia wajib buat so thah y selalu batalkan kelas.
Sekarang aku ok ja dengan lect ni. dia layan kami 3 baik gila tadi.
so aku berubah pendirian la juga la tadi.

so sekarang dengan ikhlas hati bantu lect.
Memang busy habis la aku ni. Demi selamatkan prestasi Lect tu.
Kena siapkan Fail Pelajar untuk semua subjek.
dan
bakal disoal siasat.
Jeng..Jeng..Jeng..

No comments:

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com