✿Baca Entry Yang Lepas✿

Friday, October 28, 2011

Aku & BFF

Aku & BFF: Assalamualaikum W.b.t

Hari ni ialah hari Selasa 17.08.2010 .. Hari ke-7 seluruh umat islam menunaikah ibadah puasa.. Aku belum berkesempatan untuk mengucapkan Salam Ramadhan untuk semua kawan2 aku.. Terutamanya, Nur Jannah, Norantieartika, Aizuddin & Azfar dalan kwn2 aku yg lain ..


rindunya sama mereka <--------- .. Ntah bila lagi dapat jumpa diorang ni.. Ini la kawan2 yg selalu ada dgn aku.. tiap rasa kejatuhan, tiap rasa kemenangan pasti bsama mereka.. Saat perkenalan sejak 2 tahun lalu memberi aku pengalaman baru, kawan baru .. Bila bsama mereka ni, macam2 perasaan ada.. yang paling best, aku merasa kebahgian bila bersama mereka. Mereka ialah kawan yg paaaaling baik.. Tidak pernah akan ku lupa mereka..

Persahabatan? Ya..!! ini lah persahabatan yg sebenar. Kami selalu bersama.. Dalam kelas, luar kelas, p makan, study sama2, gembira sama2, jalan2 bsama, sedih sama2, gaduh sama2, malahan pernah ari tu, kami semua kena keracunan makanan sama2 di sebabkan makan ikan tulai.. hehe.. Masa tu kami study diruma untk ready utk Final exam.. Bila t/hari tu, semua dah lapar so aku masak la .. aku x tau pula ikan yg aku masak tu Xpired .. hehe.. masa tu orang yg dapat kesan kena kracunan makanan ialah Along. muka dia merah.. aku yg perasan.. merah padam.. x lama mcm tu.. aku rasa telinga aku panas2.. rasa lain macam badan aku ni.. Then Jannah tegur yang muka aku dah merah padam... lepas tu baru baru jannah, udin & aspa yg kena..rupanya seluruh badan kami merah2.. So dgn rasa takut2, kami direct p Hospital Likas.. bila masuk hospital, badan kami mgigil sbb tkena aircon .. Kami di masukan di Wad kecemasan.. semua skali kna inject.. haaaaaaaaaaaaaaa TIDAK..!! sakit gila kena inject .. 2X lagi tu.. then kami ber5 rest di wad then baru balik.. Lpas balik tu kami kna bagi ubat dan bila sampai rumah kami trus makan.. lpas makan ubat, semua terlena... dan bila bangun, semuanya dah Normal.. malam tu kami sambung study balik.. Hahahaha.. Ya itu la kami.. kami ialah kawan.. Kawan akan tetap menjadi kawan... Tidak lbih dari itu .. Mungkin kalo orang lain tgk kami selalu bsama, mungkin ramai yg beranggapan yg kami ni ada affair.. tp jawapannya TIDAK... kami semua ada pasangan masing2.. So persahabatan itu akan kekal sampai bila2 pun..

Hmm.. AKu dapat tahu konvo kami akan blangsung bulan 4 tahun depan.. Aku harap, masa tu akan jadi hari bahgia utk kami semua.. Aku harap dapat bjumpa dgn mereka.. Aku akan mnantikan saat itu..

Aku rindu kamu semua..

No comments:

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com