✿Baca Entry Yang Lepas✿

Friday, October 28, 2011

Bila aku HADIR myEx Wedding.....

Bila aku HADIR myEx Wedding.....:

Haaaa gempak tajuk aku hari ni..
Suda lama x update blog..
maklumalah hidup pun semakin busy dengan assigment..
Kelas pun FULL ..
masa terluang pun sikit ja..

Hari ni xda kelas petang
Niat hati ingin tidur sepanjang petang..
diri dah haus dan lapar masa posa pertama ni..
kalo tidur ni mesti best ..
tapi the problem is...............
malas mo tidur .. nda pasal2 aku berpuasa dengan sia-sia
makruh posa tidur2 ni ..

So memandangkan xda apa mo buat,
aku pun mengUpdate la blog ni..
kesian blog aku lapuk .

Opsss berbalik kepada tajuk di atas..
aku mo cerita ttg suasana mhadiri my ExBF wedding ..
kalo korang la.. korang pegi x kalo ExBf korang kawin ??
Ramai org say NO to attend his wedding..
ya la.. dah namanya EX kan.. x kejut ka jantung ??

Mula-mula aku dengar dia kawin mmg sedih la juga kan..
tapi x la sedih sgt sebab ada perkara lebih teruk dan sedih yang jadi dgn hidup aku
so aku sedih siiiiiiikit ja sbb org tu pernah bahagiakan aku selama 3tahun ..
perpisahan kami pun dari diri aku sndiri jugak .. bukan dari dia ..
so benda tu x la aku sedih bagai nak rak..

5day before dia AKAD tu, aku ada juga call him ..
Just want to know khabar dia ja..
Masa call tu kebetulan bini dia ada di sana..
Aku ok jugak la ... x cemburu la.. buat macam biasa ..
So aku cakap la Tahniah n cerita2.. tnya itu dan ini ..
kami ok la on the phone 3 org malam tu..
ada jugak gurau senda nya ..
dan aku pun dijemput datang..
mak aiiii ... baru mo jemput..?? Mak n adik bradik dia da jemput aku awal..
So aku mmg excited la mo pegi kan..

So Sabtu hari tu..
Aku n kengKAWAN pegi la rumah pengntin dan dijemput pula dgn Mak dia.
dari jauh aku tengok mak dia nangis bila tengok aku...
Ya Allah .. what going on??
Bila aku hampiri mak dia, aku salam la n kena peluk erat ..
so aku cakap la jangan la nangis..
aku tau mak dia mesti sedih tengok aku ..
Aku yang OK ni jadi sebak dada tgk mak dia nangis..


So lepas tu kena la suru makan2 kan..
memandangkan kami pun lapar, kami ngapp ja la..
ramai pakcik-pakcik dia, makcik-makcik dia senyum ja tengok aku.
ada yang cakap " datang juga ko ah.. ingatkan x datang"
Aku pun balas dengan senyuman ..

Masa kami makan tu, ada pakcik dia ni yang kerja sbg DeeJay radio tempatan ..
Aku memang pernah juga reQuest lagu dari pakcik dia tu..
Pakcik dia tu, masa wedding tu, dia jadi DJ org kawin ..
masa dia nampak aku duduk tgh makan,
2X dia sebut EMAS PUTIH ..
weayy malu gila.. dia ckap lagi, aku pendengar setia stesen radio mereka..
Huauahuahuahua .. Bangga la sikit ..

banyak jugak la saudara dia yang aku kenal..
masa aku tgh hangat bcinta dgn dia tu, aku kenak seua famili dia....
so sampai sekarang ok juga la aku dgn mereka..

itu cerita hari siang..cerita pada Malam sabtu a.k.a malam berinai..
aku datang lagi dgn kengkawan..
Malam tu ,
Mmg ramai juga la orang datang wedding dia tu..
Dan aku salah seorang dari mreka..

I dont why ramai sgt yg tengok dekat aku..
ada yg cakap "sabar Zu ko akan dapat yg lebih baik dari itu" ..
ada juga makcik2 dia yg cakap " ko lagii cantik dari pgantin perempuan"
Aku bukan mo bangga dir tapi itu yg mereka cakap..
Aku cuma senyum ja..
dan ramai yg perasan muka aku sedih gila padahal aku x la sedih kan...

Masa da selesai majlis berInai, acarabgambar2 pula..
Aku jadi camera women di sana..
ada orang suru aku tolong ambik kan gambar.. Aku pun ok ja la ..
masa aku ambik gambar dorang tu, dia langsung x pandang aku..
aku ok ja ..
dan aku berani kan diri bergambar dgn meraka..
wahh!!!
tkjut org tgk..
sampak kawan aku ada dengar
" Yang baju purple tu **aku la maksudnya** , dia tu bekas awek pengantin lelaki tu ... datang juga dia ah .. kalo aku mana aku datang tu ""
ituuuuuuuuuuuu suara sumbang org kampung yg kawan aku dgr ..
Sbnarnya aku datang tu pun sbb Family dia jak..
Family dia rapat dgn aku sampai skrg ni..
and I still call his mom , "MAMA" ok..
Look!! family dia rapat dgn aku ..
Aku pun suka sangat n xmo lupakan mereka ..
Aku sayang mereka mcm family aku sndiri ..











Gempak x pegi wedding Ex bf ??
hahahahahahahaa...
kawan aku cakap" ko mmg tabah zu"
padahall..... aku mmg ok pun ...

Itu la kisahnya .. hanya 50% cerita ja aku boleh cerita..
yang lain biar aku ja yang tau apa yang jadi..
Aku harap meraka bahgia hingga ke anak cucu..
Amin.




1 comment:

aEvOeCaEdOe said...

waahh....tabah nya.. btw, respek laa... boleh gak g mjlis kawen ex-bf.. agk ny bini dy jeles x??

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com