✿Baca Entry Yang Lepas✿

Friday, October 28, 2011

Cuti CUti Cinta

Cuti CUti Cinta:

JUMAAT, 22 Oktober 2010 ..

Julie ada kol aku yang dia sekarang di KK.. Dan katanya dia tengah boring then bawa cApis jalan2 malam tu .. Kalo aku, aku ok ja sebab aku kalu pasal Jalan-Jalan ni memang jadi kegemaran aku terutama Jalan-Jalan dengan BFF aku.. So aku excited la kol cApis ni..

Tut Tut.. Tut Tut.. Tut Tut.. Tut Tut..
Aik? Tkejut aku call aku kena REJECT..
ooh mungkin dia tgh busy ni.. PADAHAL rupanya cApis bagitau yang masa aku call dia tu, dia tengah sembahyang Jumaat. Astagfirullah.. Yang lucunya, yang dia nda SILENT fon apa kes? Aku nda tau la macammana keadaan dia masa fon tu berbunyi masa aku call tu.. Entah2 Imam pun terdengar sampai nda kusyuk solat.. Aku rasa cApis laaaaaaaaagi la nda kusyuk terus.. Mesti tertanya2 sapa la call masa orang sembahyang Jumaat tu.. Hahahahahaha... Kesian dey lo.. tu la.. Pengajaran tu..

Nda lama kemudian baru dia SMS..
So bincang punya bincang kami decide untuk HangOut Malam tu bersama Julie tapi Julie last minute cansel sebab ada hal dengan abahnya ..

So kami teruskan dengan perancangan kami.. Aku, Apis, Udin dan Along ja. Ok apa..

1. Tengok Wayang ..

Punya la tension bila aku bawa kawan2 lelaki aku ni tengok wayang Cuti Cuti Cinta diorang membantah .
Behhhh .. Best apa cerita melayu.. Jiwang2 lagi.. Romantik.. Lawak .. Sweet2 lagi pelakon dia..
Banyak komen betul cUdin tu.. Tapi last2 Cuti Cuti Cinta juga jadi pilihan KAMI semua.. Hahaha.. Thanks Guys.. Alaaaaaaa bukan selalu ba.. hehehe ..

Tiket suda dibeli.. Wayang Cuti-Cuti Cinta main jam 7:40 pm..

Ni sinopsis cerita tu..



Filem ini berkisarkan Eava Ealiana (lakonan Nora Danish) yang merupakan seorang pengarah di sebuah syarikat kepunyaan bapanya, Tan Sri Zaini (lakonan Zaibo). Sebagai anak tunggal kesayangan, Eava dilimpahi dengan penuh kasih sayang dan kemewahan.

Apabila dewasa, Eava yang berkelulusan luar negeri bekerja di syarikat ayahnya. Eava merupakan seorang yang terlalu cerewet tentang segala-galanya, sombong dan suka membangga diri. Dia juga sering membebel jika tidak puas hati dan sangat tegas.

Pekerja-pekerjanya (lakonan ahli The Fabulous Cats) lebih takutkan Eava berbanding ayahnya. Tan Sri Zaini mempunyai seorang kawan rapat, Datuk Hamzah yang mempunyai seorang anak lelaki, Remy (Zed Zaidi).

Remy seorang playboy yang cuma tahu menghabiskan harta ayahnya sahaja. Remy dan Eava disatukan atas tujuan perniagaan dan niat Datuk Hamzah adalah untuk membolot harta Tan Sri Zaini.

Yang lain tu, tengok la ceritanya sendiri.. Mahal tiket kami beli.. rugilah kalo cerita dari A-Z ..

Komen pasal cerita tu..

Udin + Along + Apis cakap cerita tu BEST..
Tapi aku??
Nda berapa best cerita tu.. jalan cerita nda berapa best.. nda berkembang ..


2. Lepak Getaran

Macam biasa seperti masa2 dulu.. Nda lain nda bukan mesti leak di Restoran Getaran Jiwa .. Lepak2 sambil minum2. Sambil tu bercerita la panjang lepar.. cerita tentang ceritang yang nda penting.. Cerita kosong ba..
Dalam cerita punya cerita, bila cApis menoleh sana menoleh sini, dia ada nampak satu awek ni.. Awek tu maybe budak UMS.. kawan dia tu, cQayum tu aku kenal.. nda la kenal mana.. Kenal dalam Fb sebab dulu pernah juga berCHAT dengan dia.. Maybe masa Terserempak dengan dia semalam, Maybe dia nda perasan aku.. Maybe dia perasan tapi dia malu mo tegur .. Takut salah orang.. Maybe la.. Yang mo dijadikan cerita ni ialah, Awek UMS yang bertudung tapi hisap Shisha geng .. Macam mana la dia bole terpikat dengan awek tu.. Cantik tu, nda juga cantik.. Ok la.. ehe.. Tapi bagi apis, Cantik kunu ppuan tu.. Nda apa. Whatever Friend... Sukati Lu...Aku sebagai kawan sokong juga la.. And cApis ni mo minta tolong dapatkan nofon dia.. Ahhh lupa suda aku.. Maybe la nofon.. Tapi yang aku dapat cuba Fb awek shisha tu.. Hehehe.. Ohh nama ppuan tu ATIKAH.. Apa pun selamat mencuba .

Jam 10lebih malam baru balik.. Awal ka lambat? Bagi aku awal la tu.. Udin Along ada main futsal kan.. So awal la balik..

So macam biasa cApis a.k.a ABANG MYVI ni hantar kami balik macam biasa..

No comments:

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com