✿Baca Entry Yang Lepas✿

Friday, October 28, 2011

Dah 5 tahun x Merentas Desa ...

Dah 5 tahun x Merentas Desa ...:

Phewitttt baik punyerrr !!
As Salam .
Hari ni berkesempatan jugak m'Update blog .
Hari ni aku mo kongsi perjalanan aku merentas desa tadi.

Seingat aku dah 5tahun x merentas desa
sejak aku form 4 dulu dan seingat aku itulah first time aku merentas desa,
lepas tu aku dah escape merentas desa.
penat sangat .
dan hari ni hari ke-2 aku merentas desa
mula-mula memang malas mo join tpi tengok semangat kental kawan aku c Kembar,
aku pun join la kan..

Awal pagi aku dikejutkan dengan panggilan telefon..
tapi aku dah agak.. Mesti Encik Boyfriend yang call.. Mana ada orang lain yang selalku kol aku pagi-pagi buta kan.. Macam biasa la mesti mo kejutkan bangun subuh dan tadi untuk ready p Merentas Desa =)
5.59 am aku membuka mata dan bsiap . Muka baru bangun tidur tuuu tadi ..





Punya semangat kami p merentas desa.
banyak-banyak orang yang berkumpul dia sana, kami ja 6orang yang sudi mewakilkan diri untuk Blok F
semua blok wakil hampir 20 orang setiap blok.. ada yang lebih dari itu..
behh semangat ba jo !!

Sebelum lari tadi,
ada senaman erobik ...
pusing sana pusing sini
lenggok sana lenggok sini
angkat sana angkat sini
best pula senaman berirama. Siap lagu koreaa lagi ..
mana mo cari ?

Apa pun, bila dengar bunyi hon tadi " tetttttttttttttt "
Aku + Ani + Ayu semangat lari ..
chewahhhhhhhhh ..

Tapi sayangnya.. hanya bertahan dalam 5-8 minit ja lari ..
Lepas tu....
Jalan kaki... nda btenaga suda . Haha
Panas terik sampai hitam muka kami ..


masa tgh ambil gambar2 ni,
Ada aksi orang jmo adi superwoman tadi ..
hehehe ..
Malas mo cerita panjang nanti sakit pula perut aku ketawa.
kesian c kawan biru-biru lutut .. tangan luka.
Kemarin, muka aku kena bola tym main futsal..
gara-gara team roomate ku kurang orang .. Jadi aku+Ayu jadi calon terpaksa..
first time main futsal. Selama ni suka tgk orang main ja ..
x apa.. pengalaman kan..
Hari ni, c kawan meniarap di jalan raya..
Lusa? Nauzubillah.. Elakkan kami daripada trkena bala .
Amin44 ..



Jalan punya jalan... langkah demi langkah..
Kami jalan sambil mengeluh bila la sampai ke "Check Point" yang ke -5
rasa nda sabarrr ja.. Penat gila .
dah la tidak dibekalkan air .. Air pun dapat lepas check point yg terakhir..
Last-last sampai suda
Alhamdulillah =)


perghhhh ..
Pengalaman hari ni ada lucu+sakit hati+happy pun ada la ^.^
kalo bukan sebab mo dapat sijil, rasanya aku dah tidur di bilik sambil berdengkur-dengkur .
Opsssss !!
Rasanya sukan untuk next sem? rasanya aku x akan munculkan diri dalam merentas desa ni..
mo try yang lain pula ..
InsyaAllah la kalo next sem dalam kamsis kan =)
Arap-arap dapatlah.

Ok sekian entry hari ni ..
kita jumpa di Next entry .. tidak tau la bila,,





No comments:

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com