✿Baca Entry Yang Lepas✿

Friday, October 28, 2011

Jalan-jalan cari makan

Jalan-jalan cari makan: Rabu 11:12 malam

Malam biasa . Bangun pagi gosok gigi cuci muka dan mandi ..
tBangun mengejut sebab dapat panggilan dari 'tunang orang' or cJannah al mardi ..
Hari ni hangout lagi. Tetamu yang hadir, cJan , Julie , aku dan Aspa .. Destinasi hari ini ialah ......
Pasar ikan kk . Pasar yang amat busuk .. Suda nama dia pun pasar.. mana ada pasar wangi.. kalo ada pasar wangi, kasi tau aku .. aku mo tengok .. kalo ada .. tapi konfemmm mana ada di dunia pasar wangi-wangi ..
tujuan ke pasar kk tadi p beli udang kering + labu dan nda tau apa lagi tu.. lupa suda. Tau la orang masih mamai.. Baru bangun tidur .. Masi 'blur' ... tapi bukan blur macam perangai aspa.. Ohh tidak !! hahahaha ..
Sorry aspa.. mengutuk ko dalam blog sekejap .. ko nda marah ba kn.. kita kn bff.. kan..kan..kan..

Lepas tu,
Lepas ja dari pasar besar kk,
direct beli rumah di Malawa . Bermulalah sesi masak memasak.. tapi bukan aku yang memasak la.. aku hanya sekadar membantu apa yang patut.. tukang masak kami cJannah al Mardi dan cJulie al cRoy .. Aku hanya mampu masak nadi seja tapi Ohhh tidak.. Licakk sikit .. ini la susa kalo nda pandai memasak ni. Nda buli kawin awal kalo macam ni. nanti bakal laki aku makan nasi campur kicap ja. kesian dia . karang tawar hati, dia pegi cari ppuan lain, naaaa susa la kalo gitu, sensara dunia ku ..

Hahahaha . Event yang pasti disukai ramai. Makan bersama-sama macam dulu-dulu punya style .
Aku + Aspa + Julie + Jannah makan bersama-sama dengan penuh kelaparan . Apa nda breakfast pun belum kan masing-masing..
Thanks a lot to Cik Jannah kita yang menyuport semua itu. Muahahahah .. Next time lagi ok .
HaHaHaHaHaHa ..

Sesudah makan, Aspa direct balik .. ( oii pok makan ja ka? ) Hahahaha.. Main-main ja ba...
Aku pula stay di depan tV + on9 sementara menunggu cJan siap mencuci-cuci dan mjemur-jemur kain-kainnya .. Aku ? santai depan tV ..

Petang tu,
Lepas semua sudah beres, kami pegi la mhantar makanan ke Poli kk untuk adikknya cIka . Haha .. Best oO jadi adik cJan .. kena hantarkan makanan .. Hahahahaha ..mo jadi adik angkat cJan la lepas ni tapi aku lagi tua dari dia.. Ohh No ...Kalo jadi kaka angkat, susa pula sebab aku yang tpaksa hantar makanan untuk dia..
Ehh merepek seja ..

Lepas hantar makanan, Plan mo pegi cuci kreta di carwash Lintas tapi tutup suda . Petang ba suda masa tu, magrib2 ..
Jadi kunun mo balik la ni tapi tnampak pasar malam di area tu.. Apa lagi.. Singah menyinggah kami. Nampak keropok lekor terus mRembat tapi nda sadap. Nda panas . kalo panas, ok tu...

Sesudah itu, masa untuk hantar aku balik ruma..
Tapi ...
ditengah jalan plan berubah secara mendadak dan kreta pun ikut juga kearah plan baru ..
Diorang cJan dan Julie mo pegi cari ikan di Pasar ikan di kk . sebab di sana kalo waktu-waktu macam tadi Fresh dan murah-murah lagi..
tapi jangan KERACUNAN MAKANAN lagi suda lah macam hari tu.. Nda pasal-pasal kena suntik 2x . Ishhhhhhh ..
Sepanjang di Pasar Kk tadi, macam-macam bau ada.. asap pun banyak oO .. abis baju bau ..
Ikan sana murah-murah ... Apa-apa ja la yg berada di sana memang murah-murah .. tu la ramai dan berAsak-asak ..

Lepas ja mereka shoping-shoping di pasar kk , kami singgah di Kg Air .. cJulie mengidam Jus . Dia cakap jusa sana sedap ? boleh pecaya ka?? kita tunggu dan lihat...
Bila suda rasa, GILAKKKK sedap siot .. Next time singgah lagi ok ..

Ok ..
Masa untuk balik ......
Mata pun kalat-kalat .. Badan pun lemah longlai .. Kepala pun suda pening-pening ..
Thanks hantar aku baik rumah . Luv u Kamu ..

Sok ? Apa plan?
tidur di ruma la sbb mereka FULL .. Belajar rajin-rajin ahh kamu.. 4.00 ba sem ni..
Hahaha .. Muahhhhxxx kamu semua !!



No comments:

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com