✿Baca Entry Yang Lepas✿

Friday, October 28, 2011

Kawan Susah Senang.

Kawan Susah Senang.:

Assalamualaikum.

Tangan bergerak menaip setiap perkataan.
Ingin menceritakan pengalaman "Susah senang bersama kawan"
chewaaaah ayat skema gila.

Hari tu,
Aku kurang sihat.
Maklumlah jarang sakit tu.
Entah tiba-tiba pulak sakit kan. Bukan aku sorang ja, siap c kembar Ani yang sakit sekali.
Mengikut kajian , "ceh kajian la konon" ,
maybe kami salah makan. Keracunan makanan gitu lo.

Hari tu aku lepas makan di Gerai aku dah rasa lain macam.
maybe aku ingat aku ikat rambut ketat sangat that y rasa pening2.
Aku buat derrkkk ja la.
Petang tu, kami kengkawan mo p makan Nasi Mbak di Likas.
Lama x makan di situ, tu yang kami nekad mo makan sana.
Encik Boyfriend la larang jalan sebab aku da mengadu x sihat badan.
Tapi dah janji dengan kawan kan.. Xmo menghampakan perasaan kawan.
tapi menghampakan perasaan Encik Boyfriend boleh pulak kan.
Bukan selalu sayang. Padan muka diri sendiri aku kena marah oleh Encik Boyfriend.
siap marah dekat Facebook lagi tu.
Hahaha :D
ok ok buat derkkk ja ;p

Lepas makan tu, sampai ja bilik terus "Bueeeeekkkkkk"
muntah !!
Sakit rasanya muntah ni.
habis singki dalam tandas tersumbat oleh muntah aku tu..
tapi dengan rasa penuh tanggungjawab sebagai senior di Blok ni,
kena bersihkan lah muntah-muntah tu..
Lepas bersihkan,
"Buuuuuuueeeekkkk .. Bueeekkk .. Buekkkkk "
Muntah lagi ..
Betapa siksanya membersihkan muntah dengan tangan sendiri.
Ish geli siottt..

Yang aku terharu,
sepanjang aku sakit,
Encik Boyfriend teman aku borak walaupun aku x larat mo bcakap.
dia jaga aku via phone ;p
sedar diri x larat tapi masih lagi mo on call.
rindu ok. lepas rindu tym sakit-sakit ni best.
manja-manja gitu lo .
ngee..
ee minta puji suda ;p

and yang penting kawan memainkan peranan penting dalam hal ni.
TQ untuk Tini yang sudi belikan susu, makanan di Cafe malan-malam.
siap x mo aku teman dia p bawah.
dia yg mo p sendiri.
ee tersenyum gitu..

Ani + Ayu pun apa kurangnya.
diorang pun take care sepanjang aku sakit.
eee manja-manja dengan kawan masa sakit.
best gitu.

Kawan-kawan susah di cari saat kita sakit
tapi ada jugak yang sanggup berkorban masa dan tenaga.
Aku rasa ama bangga punya kawan yang macam tu.

so kesimpulan dari cerita benar belaka aku ni,
"Hargailah kawan yang ada disisi,Jangan sia-siakan mereka"

Sekian.

1 comment:

anahwan said...

yup stuju!!kwan itu pntng
kwn yg sntiasa bersma kita susah di cri..
jom joint segmen tag..sy dh tag awk..:)
link disini..
http://anahwan1008.blogspot.com/2011/11/masa-untuk-membalas-tag.html

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com