✿Baca Entry Yang Lepas✿

Friday, October 28, 2011

Pejalanan di tanah Brunei.

Pejalanan di tanah Brunei.:
Hai there.
alhamdulillah aku selamat pergi dan selamat sampai dari bumi Brunei Darulsalam.

Kami bertolak dari jam 2petang dari Kg.
kami (Aku, adik sepupu, kakak sepupu dan tunangnya) 4 orang ja menaiki kereta Exora milik my cuzzzy
perjalanan kami mengambil masa yg panjang disebabkan banyak persinggahan.
hehehehe
Sampai brunei jam8.30..
pastu direct p hospital
jenguk bakal mama mertua my cuzzy.
boleh tahan hosp sana.
canggih siot bukan mcm hosp kk.
jauh panggang dari api
ya la..
maklumlah negara kaya kan..
kaya dengan minyak, lepas tu negara kecikk sgt de.
Aku kagum dengan pembangunan yg ada.
rumah bukan main besar lagi sepanjang jalan..
lampu jalan pun sentiasa mengiringi jalan yang suram
setiap simpang pun ada papan tanda.
rajin bebeno
tapi
shopping mall x kelihatan langsung
ada tapi kecik ja.
ramai orang cakap, diorang suka shoping di 1borneo sebab murah kan
kalo boleh, 1 Borneo tu tukar la nama p 1Brunei..
negera kaya x kan x bina shoping mall yang besar ..
kan..kan..kan..

ok.
Second day, kami mnuju ke Seria
pegi tengok Replika2 kecik2..
cantik sangat diorang bina.
kagum sgt de .
pastu p One Brillionth Barrel Monument
cantik tempat tu..

Pada malam hari kami sempat ke Jerudong Park
tapi kejap ja.
masa kami ke sana, 30minit lagi mo tutup ..
tkejar2 dalam tu gara2 mo ambik gambar ja.. Hahahaha..
sempat la juga Snap..Snap..

Masa kami masuk tu, tkejut gila ada budak lepak bgaduh..
aku ingat Brunei ni bersih dgn budak lepak tapi sebenanrnya ada budak lepak
siap gaduh2 di sana lagi.
padan muka patah kaki.. Siap ada Pak Polisi lagi..

Hari ke-3
hari untuk siap-siap untuk balik.
tidur sangat panjang masa ni..
hehehe
sebab xda plan mo jalan2 p mana2 kan..
sampai Kampung dalam Jam10 lebih..
Enjoy juga
Maaf tiada gambar diUpload dalam entry ni sebab Saiz gambar besar sgt .
lambat loading..

Next time aku edit entry ni..
ok
Salam



No comments:

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com