✿Baca Entry Yang Lepas✿

Friday, October 28, 2011

perlu ka merajuk lama2 ??

perlu ka merajuk lama2 ??:

Hurm…bagi pendapat aku la kan, nda payah la kita mo merajuk lama-lama. Bukannya kita dapat apa-apa pun nanti. Lagi bertambah sedih dan nda happy ada la. :( Even kalau kita merajuk lama-lama pun, nda takut ka nanti kalau si buah hati kita tu fed-up dan pergi kepada orang lain? Nanti kita juga yang rugi tau…

aku cakap macam ni pun bukannya mo cakap nda boleh langsung kalau mo merajuk. Tetapi, biarlah berpada-pada. Cuba kita buangkan sedikit sikap ego kita itu. :wink: Cuba berikan sedikit ruang dalam hati kita untuk memaafkan kesilapan si dia. Cuba berikan sedikit hati kita untuk menerima kata-kata maaf dari si dia. Lagi pun, mungkin kesilapan yang dilakukan bukan disengajakan ataupun si dia hanya bermain2 saja.

Tetapi, bagaimana untuk berhenti merajuk? Ha…itu terpulang kepada diri masing-masing. :-) Ada sesetengah orang, dia merajuk mengada-ngada. Yang merajuk mengada-ngada macam ni yang aku nda suka ni. Sikit-sikit mo merajuk. Sikit-sikit mo merajuk. Even kesilapan yang simple pun mo merajuk. :x Sebagai contoh, terlupa kejutkan dia dari tidur. Padahal, bukanlah lambat mana pun. Just terlewat kejut 15 minit je. Tu pun boleh jadi point. Kalau merajuk mengada-ngada macam ini selalunya diri sendiri yang akan rugi dan diri sendiri juga yang terpaksa pujuk sendiri. :roll:

Kalau yang merajuk disebabkan memang patut merajuk tu, memang patut la si dia pujuk. Tetapi jangan la merajuk berlebih-lebihan. Bila si dia sudah pujuk tu, cepat-cepat la happy semula, bagi ceria-ceria sikit… :oops: Jangan la cuba menyeksa si dia pula ya.nanti nda pasal-pasal terpaksa pula orang tu turun dari utara ke selatan dan balik semula ke utara dalam masa satu hari hanya untuk pergi pujuk orang yang merajuk. Disebabkan sayang, sanggup tu naik bas ulang-alik utara-selatan. Perkara ni pernah saya dengar dalam Hot FM. Kesian aku rasa pada lelaki tu. Tetapi dalam masa yang sama, terkejut juga sebab wujud orang macam dia. :lol:

Dan kalau anda sekarang ni sedang merajuk, henti-hentikan lah… Buat apa kita mo merajuk lama-lama? Nanti kita sendiri juga yang penat nanti. suDah la penat merajuk, rindu pada si dia lagi. nda ke rugi tu…? Cuba hentikan merajuk kita dan be happy. Orang kata, smile always… :halo: Kalau nak tahu comel ke tidak kita semasa merajuk, cuba pandang ke cermin dan cuba buat muka merajuk yang semerajuk yang boleh. Confirm muncung tu panjang siap boleh sangkut hanger lagi.. ::-*:

No comments:

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com