✿Baca Entry Yang Lepas✿

Friday, October 28, 2011

Shoping Round The World

Shoping Round The World:
h

Mo bkongsi crita tentang apa yang terjadi hari Sabtu & hari Ahad ..

ni cerita pasal aku & itay jalan2 Round the World p shoping2 raya ni.. Turun ja kami dari bas yg blabuh di terminal yg berhadapan dgn Wawasan Plaza .. 1st place kami round is Plaza Wawasan atau Bm dia, Wawasan Plaza..

Wawasan Plaza

haha .. sama jak pun .. Masuk la kami ni.. jalan punya jalan, nampak kedai Body Shop .. bah nampak lagi Diskaun , masuk terus .. aku pun pegi la tempat perfume ni .. Aku memang mo jugak beli perfume yg aku suka tu.. Ngam lagi ada Sales tym tu.. Sambar jak la.. Then kedai tu ada promosi Member Card.. Aku apply la.. Sebab selalunya, member card tu cuma utk belian rm200 keatas x silap... So, apply ja la tp memandangkan member card tu Out of Stock, aku belum dapat lagi kad tu.. Promoter Said , nnt durang kol kalo suda ada tp sampai skrg belum ada ni.. Apa kes ??

Lepas tu c Itay masuk la kedai accesorries wanita ni.. mcari 'Sangkam" .. hehe.. bahasa sabah baku .. ada lam 5-7 minit la kami dalam kedai tu .. Kedai pinK lagi tu.. Like iT tapi xda jenama la.. hehe..  Lepas tu kami masuk Parkson di atas tingkat 1.. di sana kami tinguk2 cuci mata.. tapi xda yang berkenan di hati.. So kami pun turun la.. Aku niat mo p bank islam.. p cucuk $$ .. wahhh!!! punya banyak orang berbaris.. terpaksa la aku pun berbaris.. c iTay di belakang aku jugak bbaris.. dia pun sama mo cucuk $$ .. Kakitangan kerajaan baru gaji la katakan.. hehe ..

Shopping Mall ke-2 , Centre Point ..

Centre Point, Kota Kinabalu, Sabah
Centre Point merupakan Shoping mall yang betul2 berada di pusat kota kinabalu.. itu la pasal nama dia Centre Point . kihkihkihkih.. Tempat ni ramai orang terutama pada hari Sabtu dan Ahad.. lagi2 sesak sekarang ni sebab nda lama lagi kan Hari Raya.. hampir semua kedai ada Sales & Discount .."bulau mata kami" .. bermula la pengembaraan kami.. dari satu tingkat ke satu tingkat.. dari kiri ke kanan ..

ini la gambar2 kami ...




















Jauh perjalanan.. luas pemandangan.. banyak jalan.. huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhh .. kaki sakit .. benda yang di cari semua ada tinggal mo cari kasut raya lagi .. Ada ba aku nampak kasut tu cantik di kedai Swez Qi tapi malangnya saiz aku abis suda.. punya kecewa... Ada saiz tapi kaler lain .. nda apa.. nnt aku p sana balik... cari tu kasut .. aku mau jugak.. c itay la ni punya sala.. hehehe ..

lepas kami round2 CP tu, kami decide mo cari kasut di KK Plaza.. berjalan kaki lagi kami ni.. limpas la Sinsuran .. banyak baju cantik2 ni.. tudung lagi lawa2 .. myinggah kami p beli tudung di kedai pakistan tu .. Lama la jugak ... sampai mnunggu suda adik aku.. aik?? tiba2 masuk adik aku? apa kes?? hehe.. gini .. Masa aku di Kk tu, dia sms, dia bgtau yg dia di kk .. bjumpa la kami ni.. Mcm biasa la kalo weekend dia p dating dgn gf dia.. Mgikut la durang ni kami jalan tp Gf dia nda.. gf dia balik.. So kami 3 org jak la.. huhhhhh.. penat kaki aku merentas desa mo p Kk plaza .. beg lagi berat .. bawa lagi barang kiri kanan.. ish3.. gilakkk ..
Jalan punya jalan.. mo 25 minit juga kalo jalan kaki.. nda juga jauh tapi banyak melencong p kedai lain ..

Shoping Mall ke-3 :

Kk Plaza
Sampai jugak akhirnya.. kami ni ada gilak2 sikit.. Kami p Servay, niat di hati untuk simpan barang ja ba.. lepas tu p jalan2 Roung the Shoping Mall tp myinggah kunun kami.. Aku apa lagi.. Beli baju d sana .. dalam 30 minit maybe kami di sana.. nda jugak lama.. aku bukan jenis yg lama memilih .. Baju yg aku belu tu, aku tanya pendapat adik aku & cItay.. haaaaaaaaa malas mo pkir panjang.. trus p kaunter.. byr ..!!

Jalan2 cari kasut ... 





Di kedai kasut pun sempat lagi posing2 .. kerja sot ni .. haha .. love iT ..

Jam di enpon suda mnunjukkan Jam5 .. Mo balik kami.. Ada temujanji dengan kawan2 mo p buka sungkai sama2.. kena jalan awal .. takut jalan sesak .. lambat nanti kami sungkai.. Masa bulan puasa ni.. Ya Allah.. dugaan betul la.. Kena jalan kaki dari Kk Plaza - Terminal.. what?? jauhnya.. Gara2 nda mau tunggu bas lama2. Mo naik teksi?? ishhhhh mbazir !! mula la perjalanan Merentas desa kami... Ini la aksinya.. :)






Masa ni punya la penat .. kesian diorang ni tgh puasa tpaksa jalan jauh .. 2-2 ni mana ada Sahur .. Aku uzur.. mana puasa tp tetap mcm org puasa sebab aku bangun pagi, aku cuma minum air ja.. lepas tu jalan .. punya le penat bjalan sampai kaki betul2 sakit .. Sampai ja di terminal, masuk bas.. nda juga lama mnunggu, bas tu jalan suda.. waaaaaaaaahhh siok tul badan bpeluh kena angin .. hohoho .. Kami naik bas menuju ke Putatan.. dalam 20-30 minit la rasanya,baru kami sampai.. Sesudah tu, kami bhenti di depan tempat kerja kawan kami c Junainah @ Jun.. hehe  .. lepas dia balik kerja, kami terus p Warung Saji.. restoran dalam rumah yg UNIK.. Sedap pulak tu..  Aku suda tau warung ni mmg sedap.. dari aku Zaman budak2 lagi.. Mulanya mereka bniaga secara kecil2an dan sekarang dah ada restoran sndiri yg di namakan Warung Saji.. Harga pun berpatutan.. 
Duduk punya duduk.. tgh menunggu ada lagi sorang kawan kami, c Norfarahin & fara .. dalam 10 minit kami duduk sana, aru la dia datang.. Jeng3.. dia tetap cantik dari dulu sampai skrg.. kihkihkih..

Sementara mnunggu Azan bkumandang yg akan menandakan Waktu Buka Puasa, haaaaaaa Capture mengambil peranan... hahahaha.. betul2 gila gambar... ini la aksi2nya :

Erkkkk... Alhamdulillah.. sesudah sungkai kami rehat sekejap.. Lepas tu kami decide untuk round p Vunfa Fashion.. hehe.. aku beli sluar Jeans & baju di sana.. 2-2 bukan pilihan aku.. cFara yg tolong pilih.. aku tym tu suda sakit kaki.. nda tahan suda.. huwaaaaaaaah.. sedih jo.. Lepas tu naik lagi p atas.. p keda CNF .. cuci mata .. 
Lepas tu? apa jadi? Tym to back home.. Cansel mo round Servay Putatan.. penat ba. Pulang la kami ni Naik bas.. 

Aku & iTy mmg da plan mo stay ruma Jun.. So bila da sampai ruma Jun, kami disambut oleh mama & bapa dia.. hehehe ..  Lama nda jumpa diorang .. Dulu aku selalu stay ruma Jun.. zaman2 skola dulu.. Malas mo balik awal kan dulu..
Sesi rehatkan badan & diri.. aku mandi.. lepas mandi tertidur ZzzzZZZzzzz sampai nda sedar 2orang kawan aku ni tidur di ruang tamu. redha ja la.. hehe . Suda la aku ni penakut.. dengar lagi yg macam2 .. punya Sandi!! sampai aku nda dapat tdur ba.. sampai la keesokkan harinya........

Sakit mata!! sakit kaki!! :(
Jam8 kami bsiap2 suda.. cJun bsiap utk p kerja.. aku & itay bsiap2 utk pulang..





 sebelum pulang..... kami singgah destinasi terakhir, 1 Borneo :



aWal kami sampai .. jam10.. buka suda tapi banyak kedai yang belum buka.. sementara tunggu kedai buka, kami apa lagi...



Merehatkan diri.. Mesin urut Gintel..
Bersama Doktor Pakar Saraf





hehehheh.. mo bcrita pasal apa yg pertemuan dengan Doktor pakar saraf .. Free Check up.. apa lagi.. isi borang & tunggu giliran..

bila giliran aku.. aku duduk la ni dengan mulut yg tsenyum pjg.. malu kn .. Cek punya cek.. itu Dr cakap aku ada masalah mata & Kerongkong .. huhhh?? betul ka x ni ? ishhhhh .. Nauzubillah.. c iTay lagi sandi .. ada byk masalah .. yg mengerunkan, ada masalah Jantung? what??????! how come ahh..  kesia cItay.. risau dia.. Dup dap dup dap kali .. Tay, Better ko p buat medical check up la di Hospital kerajaan.. Jgn ko p klinik swasta .. bukan bagus tu buat d klinik.. xda2 ni diorang cek ..hmmm

Last skali, aku singgah p McD .. hoho .. aku kan belum makan so p beli mcD .. masa tgh order tu, ada ka cashier tu p tanya " mo makan sini ka take away ?" .. behhhhh dalam ati aku, ko gila ka makan sini.. mati aku kna tangkap Muis. Agak2 la cashier tu.. Nda faham lagi knun skrg bulan puasa.. suda la dia ppuan btudung, mustahil la dia nda tau.. ish3 .. dia ni mcm myindir aku jak.. Lain mcm ini org.. 

Balik... masa utk balik.. aku & itay naik bas City Bus yg sama sbb jalan pun arah yg sama.. Naaaaaa bagus la tu.. Teeettttttttt ... aku tekan lonceng .. sampai suda ruma.. Ini la kisah pjalanan aku kununnya p shoping .. sampai ruma, rupanya 2-2 kami aku mbiru .. patut la sakit btul.. ni la org jarang bjalan.. haha.. Sot ..

The End .. 





No comments:

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com