✿Baca Entry Yang Lepas✿

Monday, November 28, 2011

Tutorial Letak Lagu di Blog


Kepada roomate ku tersayang ( konon la kan) (^.- )
sorry x reply sms sebab xda kdit..
sekarang ada kdit suda tapi jawapan untuk soalan ko sangat panjang macam sejarah SPM..

ok..
ko tnya kan macam mana mo letak muzik di blog ..

Mula-mula ko pegi ke link ni http://www.fullmusik.co.cc/

Lepas tu ko pilih la lagu mana-mana yang ko suka


bila ko suda klik lagu tu,
dia akan keluar macam di bawah ni ( klik gambar utk tgk dgn lbih jelas)

                          
Lepas ko copy link lagu yang ko pilih tadi.
ko pegi blog ko (Home)

cari perkataan DESIGN di sebelah atas bahagian kanan
berhampiran dengan SIGN OUT.
ko masuk DESIGN then dia akan keluar macam ni kan..


ko masuk Add a Gadjet macam yang dalam kotak merah tu ..
pilih di mana-mana pun boleh..
lepas ko masuk dia akan keluar macam ni ..


haa ko cari HTML/JavaSricpt



Lepas tu ko PASTE balik link lagu yang ko COPY tadi di ruangan CONTENT
yang rung besar di atas tu..
TITTLE tu ko letak la apa tittle yg ko mo letak
Pastu ko save la ^.^

Haaaaa macam tu la..
jelas x Princess Purple??
kalo x jelas, sila fahami.. sebab bahasa melayu ni aku guna ;p

1 comment:

ciNta FasHillah said...

gagaaggagaaa.....ok kak emas putih yg tersayang...hehehehe...pndai da...owh ya g satu,,pa mc 2 ya mau publish blog sy...spya org follow bha...hahhahahahaaa

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com