✿Baca Entry Yang Lepas✿

Friday, December 16, 2011

Alhamdulillah Lulus Jugak Aku Exam Kali Ni !!


Salam :)

Huhhh lega rasa diri beta ini..
Selepas beta final exam hari tuuu , 3minggu lalu.. Beta rasa diri beta ni tidak sedap tidur
perasaan beta tidak tentu arah mengenangkan exam beta hari tu
adohaiii ..

bayangkanlah ada 1 subek yang amat beta risau
sebab beta langsung tidak dapat study pasal subjek tu ..
hal ini kerana, beta punya otak tidak dapat terima langsung pasal subjek tu
malahan, untuk menghafal beberapa ayat pun amat sukar bagi beta
serius beta katakan.. itulah yang terjadi pada diri beta pada ketika itu

Ketika ituu, hari terakhir beta untuk jawab exam
hari tu jugak beta dan pahlawan2 sekalian ada dua subjek pada masa yg sama
masalah beta pada hari itu ialah, bila beta hanya tumpukan kepada 1 subjek sahaja
dan subjek 1 lagi, beta tidak dapat study.. arghh tension beta pada waktu itu
dan beta ambil keputusan kol bapak beta
minta restu dan bagitau masalah beta
tidak sangka bapa beta memberikan nasihat yang buat beta tersenyum

"kalau kau nda buli belajar, ko rileks dulu.. tidur sekejap lepas tu kau bangun balik.. buat solat hajat .."

ini buat pertama kalinya beta mengadu masalah beta dengan bapa beta
sebab beta tidak mau melukakan perasaan bapa beta yang mengharap tinggi beta dapat 4flate untuk sem ni
Hehehe

Lepas exam, beta dan pahlawan-pahlawan sekalian risau pasal result
tapi syukur alhamdulillah

lepas dah settle result beta yang tergendala,
beta pun pun membuat laporan kepada sang encik.. 
Sang encik adalah orang pertama yang tahu tentang result beta yang tidak seberapa itu
sebab beta sungguh excited tidak sabar mau tau result beta
Adakah beta gagal?? Adakah pointer beta dibawah 3 ??
sungguh mendebarkan

menurut laporan sang encik
Alhamdulillah beta lulus semua :) Yeahhhh sugguh tidak sangka beta lulus subjek yang beta kurang study tu
itu pun nyawa-nyawa ikan
tapi lulus jugak

lepas tu sang encik sebut pointer beta
sungguh mengecewakan sebab beta punya target biarlah dapat dekan kan
tapi beta dapat di bawah itu.
Pointer beta 3 keatas ..
beta sedikit kecewa
tetapi sang encik cakap "Tahniah.."
siap topup aku rm30 masa ituuuuu.. Hahaha... geli hati aku terus ..
padahal aku bukan dapat dekan pun kan..
x apa.. rezeki jangan di tolak
sang encik sangat baik hari itu ;p
patutlah beta sayang dia lebih3 gila saat ituu 
Hahaha **gurau ja syg..**

Lepas tu beta call bapa beta
beta bagitau lah result beta

"Pa.. keluar suda result aku.."

"jadi berapa ko dapat ??"

"huhhh.. gagal aku.. 3 aku gagal.. hehehehehe" niat bergurau...

"kenapa begitu??"

"Nda ba Pa.. lulus ba aku semua..."

lepas tu bapak beta marah .. "Kau tau ka ucapan itu doa?? bla..bla..bla... "

" behhh orang main-main ja pun.. 3.#0 ja aku dapat"

"3.#0 ja?? jadi subjek law ko apa cerita?? "

"Lulus law aku.. 2-2 lulus"

 "oo ba bagus lah.. bla..bla..bla "

Hahahahaha.. Apa la bapak beta ni.. beta niat mo gurau-gurau pun salah
sebenanrnya bapa beta adalah seorang yang serius dan jaaaaarang sekali bergurau
sangat garang sebenarnya
kadang-kadang kalau ada berita gembira baru lah dia bergurau senda

Then aku text mama sang encik
seperti yang dijanjikan, bila dah keluar result, mama dia mo tau result aku
so aku text la
and mama sang encik reply

"Alhamdulillah.. semoga terus berjaya..Amin"

hehe
result dah lulus
so boleh suda tunggang tebalik di rumah
tiada apa yang di risaukan

Hahahahahahahahahahaha .. **ketawa senang hati***

No comments:

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com