Tutorial Letak Lagu di Blog


Kepada roomate ku tersayang ( konon la kan) (^.- )
sorry x reply sms sebab xda kdit..
sekarang ada kdit suda tapi jawapan untuk soalan ko sangat panjang macam sejarah SPM..

ok..
ko tnya kan macam mana mo letak muzik di blog ..

Mula-mula ko pegi ke link ni http://www.fullmusik.co.cc/

Lepas tu ko pilih la lagu mana-mana yang ko suka


bila ko suda klik lagu tu,
dia akan keluar macam di bawah ni ( klik gambar utk tgk dgn lbih jelas)

                          
Lepas ko copy link lagu yang ko pilih tadi.
ko pegi blog ko (Home)

cari perkataan DESIGN di sebelah atas bahagian kanan
berhampiran dengan SIGN OUT.
ko masuk DESIGN then dia akan keluar macam ni kan..


ko masuk Add a Gadjet macam yang dalam kotak merah tu ..
pilih di mana-mana pun boleh..
lepas ko masuk dia akan keluar macam ni ..


haa ko cari HTML/JavaSricpt



Lepas tu ko PASTE balik link lagu yang ko COPY tadi di ruangan CONTENT
yang rung besar di atas tu..
TITTLE tu ko letak la apa tittle yg ko mo letak
Pastu ko save la ^.^

Haaaaa macam tu la..
jelas x Princess Purple??
kalo x jelas, sila fahami.. sebab bahasa melayu ni aku guna ;p

Ombak Rindu - Adira & Hafiz


Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku

Tuhan aku tahu banyak dosaku
Hanya ingat Kamu kala dukaku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya ‘tuk cintaku


Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dariku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mataku
Yang mengalir membasuh lukaku
Agar dia tahu ku tersiksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku

apaapajala


kau minta "perpisahan" ini walau aku nda rela
kau mulakan "perpisahan" ini walau aku x sangka

Ko dah buat keputusan yang ko rasa terbaik untuk ko..
ok aku no komen la pasal hal ni..
ko yang mintak..

kalo ini jalan terbaik--------------------------------------> R.E.D.H.A


+.+



Tetap TERTAWA walau sekarang aku ingin MENANGIS
Tetap TERSENYUM walau sebenarnya aku KECEWA
Tetap KUAT walau sebenarnya aku sudah tidak tahan
Tetap SEMANGAT walau aku tertekan oleh MASALAH
Paling penting tetap SABAR dan memandang segalanya indah-indah
walaupun
sebenarnya hatiku LEMAH dan TERLUKA

=.=

B.R.O.K.E.N.H.E.A.R.T

Akan Bersambung....


FINAL EXAM ??
3 hari lagi.
Rasa Dup Da Dup Dap perasaan aku.

Orang sibuk dah study,
Aku baru mula mo study..
Ni la susah kalo jenis yang study last-last minit kan..
Pening kepala di buatnya.

Sempena mo dekat-dekat xm ni,
aku mo bercuti dari update blog.
mo memberi spnuh tumpuan pada 8 subjek final nanti..
belum masuk MUET lagi tu.
Alahaiiiii otak ni full suda..

okokokok
entry ringkas-ringkas ja ni.
x ble panjang-panjang..

U all doakan semoga aku di permudahkan segala urusan ok
Salam.

*Roger n Out*

Salam Aidil Adha

First at all,

سْــــــــــــــــــمِ-اﷲِالرَّحْمَنِ-اارَّحِيم
اَلسَّلَامُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَا تُهُ


Salam Aidil Adha
aku ucapkan terutama sekali pada Bapa tercinta yang maybe tengah meriah sambut dengan isteri dia.
then pada adik beradik aku yang ada di rumah ni.. Kami makan rendang beli ja hari ni ^.-
Memandangkan kami x merayakan RayaHaji ni..
dan pada keluraga di Bongawan,Kinarut,Langkawi,Melaka n Brunei Darussalam.

Tidak lupa juga pada Insan Tersayang,
Encik Boyfriend yang tengah bergembira sambut Raya Haji hari ni
Spt yg kita tau, Kelantan ialah  negeri yang paling meriah di Malaysia kalo bab2 sambut RajaHaji ni.
Sampai Excited pulang rumah tu..
tapi sayang
aku membuatkan Encik Boyfriend moody malam raya..
arrrrrggggghhh..
sorry sayang ..

&
yang paling penting pada kawan-kawan
Semoga hari ni u all dapat merayakan RayaHaji..
Kalo korang balik kampung mesti meriah kan..^.^

Minta Maaf jika terkasar bahasa ^.^

Roger n Out