✿Baca Entry Yang Lepas✿

Sunday, May 6, 2012

Trip to Sarawak-Brunei Episod II

Hai Assalamualaikum
fuh sangat letih tapi aku mo update pasal my trip yang bermula pada Jumaat 04 May 2012 selama 3hari2malam. X lama sangat la sebab my kazen kerja kn.



...............kisah bermula disini...............

Imigresen ke Lawas, Sarawak




My permit masuk ;p




Singgah solat di Surau Darul Ukhwah berhampiran Imigresen yang memisahkan Sarawak & Brunei



Bila dah masuk Brunei, tepon automatik jadi line cam tu.. BRU b-mobile



Sampai rumah, wowoo telan Nasi Katok.
Nasi Katok is nasi yang sangat famous di Brunei.



Newspaper Brunei Darussalam



Hampir kesemua papan tanda, nama kedai mesti ada tulisan Jawi
suka tengok !! Negara Islam kan.. Hehe






Singgah beli kain di Nazmi The Textile





















Bas mini yang ada di Brunei. Macam ni la bas mini nya.. Only 1kaler . Jenis bas pun sama ja.






Chocolatos!! coklat yang paling sedap yang everytime my kazen p Brunei konfem beli ni.
Sedap. Dah tapau untuk my boyfie 1 kotak !





My Fav chocolate! only $2.95 . Murah kan. tapi darab rm2.45 duit Malaysia.Hehehee



Singgah bersama Magnum Almod. Sangat Sedap !!



Kedai yang jual Nasi Katok.



no flat yang besar !! dari jauh pon nampak. Hehehe





Time to back home..



Bas biru tu bas dari KK-Brunei







part ni di Limbang, Sarawak












Bila sampai limbang memang kena dengar Pelangi.Fm . Hehehe.
Radio brunei. Area limbang pun ada line jugak







nyum..nyum..nyum..




Feri yang menghubungan Brunei and Sarawak.
luas sungai tu mana ada besar pon.. dalam 1km ja.
tapi aku pon heran kenapa x buat jambatan ja.









ini part minta puji..



































Sampai Sipitang.. Singgah makan KFC



Episod II kali ni, x berapa enjoy sebab x jalan-jalan pon. lebih banyak masa di rumah.
well, tQ to my lovely cousin sebab ajak p Brunei tuk kali ke-2

ok next trip, is next week on 12.May.2012
my flight p KL yeahhhh ;D

ok. bye!! mo cau beb !! Hehe

No comments:

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com