✿Baca Entry Yang Lepas✿

Saturday, June 16, 2012

Al-Fatihah Buat Kedua Keluarga....


Assalamualaikum.

malas mo bermukadimah. aku straight to the point ja lah.. ok

khamis lalu ( 14.06.12 ) , bongsudin aku (adik bongsun bapak aku) memberi khabar yang jauh disana,
di Brunei Darussalam yang atok meninggal. Inalillahwainnalillahirojiun..
Meninggal pada jam 1pagi dan dikuburkan pada 4:30 petang..
Aku x kenal atok ni. menurut cerita, atok ni ialah pakcik kepada bapak aku.
so aku panggol atok la kan.

takziah pada keluarga arwah atok ni.


Kemarin pulak, Jumaat ( 15.06.12 ), dengar khabar dari abg aku yang jiran berpuluh2 tahun masa tinggal dirumah lama meninggal dunia.....
dulu... masa tinggal di rumah lama (Putatan) , berjiran dengan arwah sekerluaga.
Memang rapat lah.. berpuluh2 tahun duduk bersebehan rumah kan..
so faham sendiri la keakraban tu.
Arwah meninggal kemarin x silap aku lah..
masa on the way p kerja, diorang berempat dalam kereta kancil terlanggar lori simen.
dalam kereta tu, 2 orang meninggal dan 2 orang lagi sedang koma..

aku x pecaya cerita ni so aku direct call adik arwah and ternyata berita tu betul..
hari ni ingat mo menjenguk rumah mereka tapi xda transpot pulak.
apa boleh buat.. mau naik bas pun, susah sangat lah.

so,kepada kedua2 keluarga,
dari kejauhan , Takziah untuk dua2 keluarga
so,
Aku sudahi entry ni dengan Al-fatihah...

13 comments:

deno said...

salam takziah..

Sh Hily said...

Salam takziah..al fatihah..

Wanie said...

takziah . .

Emas Putih said...

terima kasih semua =)

mariatul_m0hamadiah said...

takziah!

Natasha said...

takziah.

Emas Putih said...

tQ =)

Yasmin Aris said...

salam takziah okey . Chill !

Emas Putih said...

terima kasih Yasmin :)

Nor Nadia Syakila Jamal said...

moga mereka tergolong di kalangan orang yang beriman :)

Emas Putih said...

Nor Nadia : InsyaAllah.. Amin..

msredcheesecake said...

Takziah untuk keluarga.... Peringatan untuk kita...

Emas Putih said...

Msred : terima kasih .. InsyaAllah perintan tuk sy jugak

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com