✿Baca Entry Yang Lepas✿

Sunday, July 8, 2012

Trip To Manukan Island With BFF's (Part 1)


Assalamualaikum =)

Hari ni mo share benda paling berharga ni.
Harganya kalah emas 999, kalah emas putih, kalah permata, kalah mutiara..

Setelah bertahun-tahun plan,  tapii asyik x menjadi
ada ja benda yang menghalang plan kami ni..

Serius itu yang berlaku bertahun-tahun 
Ia bermula 3 tahun lalu agaknya..

So hari ni kena pegi jugak walau apa pun jadi.
Kami berkumpul di JesseltonPoint pada jam9Pagi

Meh skodeng dulu gambar Jesselton Point ni







Tiket p Pulau RM20 1 kepala untuk pergi dan balik
Pastu kami sewa Life Jacket RM10 + Mask Snorkel RM10
Student card aku still available so ada diskaun sikit.. Hehe






Snap-snap dulu muka 5 orang sebelum gerak di Pulau Manukan
Kami semua suka bergambar. Itu la yang menserasikan diri kami bersama =)




Konon-konon "candid" la gambar bawah ni =)




Ni muka gedik aku bila dalam bot =)









Perjalanan ke Pulau manukan ambik masa 10-15 minit ja =)
Meh tengok gambar Pulau Manukan ni pulak. Sumber by Abang Google





















Sampai ja terus makan =) Lepas makan terus bertukar jadi transformer




The part that I really love =) of course conduct by me =)








Erk? Kami memamg snorkel di tempat yang cetek dahulu.
Mencari ikan yang cantik first =)


Agak lama juga kami bersnokerlling sampai x sempat mo berjalan-jalan keliling pulau..
Berendam punya pasal sampai x sedar masa dah kol 2:30 Petang..
Bergegas salin baju sebab bot dah datang..




...Time to back home...




Snap Snap sebelum balik
Bila balik, Style tudung bertukar =)









OMG!! Aku agak hitam sedikit di sini.. Maklumlah .. Pakai sunblock 10inci still jadi macam ni.
Baik x payah pakai





























Hehehe. Maaf yaa if banyak gambar aku. Maklumlah gambar ni semua dari Cik Vivaz & Cik Blackberry aku =) Biasa la if muka aku banyak =) Wueekkk ada la tu orang cemburu. Hahaha :D


Ok Alhamdulillah kami pergi dan balik dengan selamat
Aku memang sangat enjoy hari ni..
I Love All My BFF

Sahabat Dulu Kini Dan Selamanya
Sahabat Berpuluh-puluh tahun lamanya =)


Ini gambar Part 1.. Jumpa gambar Part 2 (Camera form cik Galaxy)
See ya !!

Salam =)

2 comments:

Sal said...

Bestnya pigi pulau. kakak nda pernah pigi. Mama kakak nda bagi huhu... tunggu bersuami la kot br dapat pigi haha...

Natasha said...

wah.. seronoknye! cantik sgt view kt sne.. nk pgi gak la nti..

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com