✿Baca Entry Yang Lepas✿

Sunday, July 29, 2012

CITA-CITA vs CINTA


"geng..mo tanya pendapat ni. Mana 1 penting. cinta atau cita2?"

"bulan puasa ni. x perlu cinta..cinta dengan tuhan dulu.Bulan puasa setahun sekali..Rugi kalau kita xdapat jumpa tahun depan" kata-kata BFF aku c Aizuddin ni.

Kan dah kena shoot! Hehe Tp x ambik kisah pon dia kata apa. Teguran yang baik InsyaAllah akan diterima.

CITA-CITA
Pendapat aku, cita-cita penting sangat untuk kehidupan masa depan kita akan datang. Untuk kebahgiaan jangka panjang. Aku ulangi, untuk JANGKA PANJANG!!

CINTA
Bingung dengan cinta..?  Sekiranya cinta itu boleh memupuk kita untuk teruskan kejar cita-cita , apa salahnya kan? Tapi jika cinta yang menyebabkan kita terbantut terhadap cita-cita, just leave her/him.

Tolak CITA-CITA demi CINTA?
Ada.! Pengalaman my BFF sendiri, Permata Hati  .
Dapat tawaran Ijazah Sarjana Muda tapi dia tolak sebab xmau level education dia lebih tinggi dari pakwe dia.
Tapi Alhamdulillah diorang dah jadi suami isteri sekarang ni ^__^

Tolak CINTA demi CITA-CITA?
Hehehe belum ada aku jumpa orang camni. ^^

Kisah kita bukan semua yang sweet-sweet kan? So..Beringat dan kena fikir dalam mengambil keputusan ^__^

Salam.

4 comments:

Eca Dwinky Asha said...

'dia' cakap...kejar lah dulu cita-cita sebelum mengejar cinta....sebab cita-cita takkan menunggu kita,tapi cinta sejati akan setia dgn kita.

insyaallah =)

Emas Putih said...

hehehe wahhh betul jugak kan ca?

Sal said...

Biar cita-cita dan cinta bergerak seiring. =)
Jangan lepaskan kedua-duanya. Jangan lupakan cita-cita hanya kerana cinta. Kerana cinta sesama manusia ini tiada yang kekal melainkan cinta kepadaNya.

Emas Putih said...

Hehehehe bergerak seiring tu kadang2 susa jugak kak.. ^^ bukan smua llki yg faham.

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com