✿Baca Entry Yang Lepas✿

Tuesday, August 14, 2012

16 Fakta Tentang Apa Yang Wanita Suka

Kaum wanita dan hawa sememangnya kuat sifat derianya, dari  hujung kaki ke hujung rambut :) Tu sebab kaum hawa akan mengambil masa yang lama untuk bersiap.. Betul tak?

Dan oleh sebab itu komplesiti dan sensitiviti wanita, mereka snagat sukakan benda-benda macam ni :

1. Bau-bauan yang wangi dan menyegarkan.

2. Warna-warna terang dan menyegarkan seperti bunga ros.

3.  Objek atau benda yang comel seperti teddy bear atau patung-patung kecil.

4. Pakaian yang penuh dengan ketelitian dan kehalusan seperti renda pada pergelangan tangan atau berlabuci/manik pada baju.

5. Barang kemas yang rekabentuknya menarik yang tampak bergaya dan elegan.

6. Makanan yang sedap, enak dan rasa unik, dibandingkan dengan lelaki yang belasah je.

7. Barangan bayi, kerana sifat keibuan yang merupakan sifat fitrah semulajadi wanita.

8. Puisi dan sajak merupakan yang menonjolkan kasih sayang dan rasa cinta.

9. Cerita, drama dan movie kisah romantik yang mengasyikkan.

10. Lagu-lagu jiwang kerana liriknya yang menceritakan hati kaum hawa.

11. Mendengar kata-kata manis dari diri lelaki untuk wanita supaya diri kaum hawa supaya rasa dihargai dan disayangi.

12. Dimanjakan dan dijaga dengan oenuh kasih sayang.

13. Gosip dan artis kerana mahu mengetahui trend terkini dan selalunya dijadikan idola.

14. Shopping ! Mereka suka menyimpan koleksi supaya dapat kelihatan berbeza sentiasa.

15. Alat solek dan penjagaan kulit supaya kelihatan anggun dan berseri menjadi daya tarik pemikat kepada lelaki..

16. Kejutan ! bukan kejutan elektrik tapi suprise dalam bentuk hadiah, sambutan hari jadi atau sambung ulang tahun perkahwinan.

P/s : sekadar berkongsi :)


19 comments:

Mr. Firdaus Windey said...

nice.. but i think missing something.. :0

Emas Putih said...

apa dia? hehe

Muhammad Refa'i said...

Wah kenalan dulu ah :D
perkenalkan sob nama saya Muhammad Refai

mempunyai blog dengan nama Copast Master Web Indonesia

Informasi yang menarik.. izin baca-baca ya

saya harab sobat mau barkomentar dan berkunjung balik ke blog saya trimakasi :D

~MiZz Atie ZieYa~ said...

saya setuju!!!

C'Jai said...

akak suka no 12 ngn 16 tu..selalu dapat suprise..:)

Emas Putih said...

okay :)

Emas Putih said...

hehe :)

teha (cik teah rusli) said...

setuju dgn yg nombor 11 tu..
:)

Emas Putih said...

wah untungnye :)

Emas Putih said...

heheh wow :)

shidaR said...

uzu..shida bsiap cepat jerhh hahaaa ^_^

Miss BaNu said...

setuju2x hehe

buatbest said...

try pancing awek jap ngn tips kt ats nie..

hehehe~

.::: Princess MOMOY :::. said...

betul la tu kot
tapi gosip2 ni momoy x suka

Emas Putih said...

hehehe xsemua ppuan cam ni :) hehe

Emas Putih said...

bgus2

Emas Putih said...

hee try2

Emas Putih said...

heehe :)

suraya said...

salam . nak copy entry nieh boleh ?
harap benarkan ya ;)

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com