✿Baca Entry Yang Lepas✿

Wednesday, August 8, 2012

Isu Emas Putih Kutuk Mengutuk??


Assalamualaikum.


Isu aku kutuk-kutuk?? Meh tengok orang tinggal message kat chatbox aku


Tetiba ja manusia ni komen camtu. Apa kes?? Adakah ini berkaitan dengan orang yang sabotaj aku semalam??

Semalam ada la mamat ni sabotaj aku. Aku x tau la apa niat dia. Nak sedarkan ka apa.. tapi nak sedarkan agak-agak sikit. siap printscreen edit status aku. TANPA KEBENARAN okay !!
nak tengok apa mamat tu buat? Dia ambik status aku, EDIT & SHARE !


Kenapa jadi macam ni? Sebab nya, kelmarin aku share2 gambar yang hina sabah tu.
Sapa jugak tahan kan tengok orang hina sabah.
tetiba ada mamat ni EDIT & SHARE status aku di atas.. Haishhh aku memang bengang la dengan mamat ni.
Aku share2 gambar dia tu, tuju tuk budak yang hina sabah tu. Yang mamat sorang ni terasa pulak.

Apa niat dia nak edit-edit macam tu?
Dia kata aku sebar FITNAH! wowww FITNAH? aku tertanya-tanya..

ok. If aku sebar fitnah tu, aku minta maaf. Aku ulangi. AKU MINTA MAAF..
Tapi fikir la.. Kalau aku tahu benda tu fitnah, aku x sebar okay.. Aku tau la aku bukannya budak baik pun. Agama xlah tingggi sangat kan. Tapi aku tau dosa sebar fitnah. Ingat aku banggang sangat ka?

Yang mamat yang edit ni, dia kata aku sebar fitnah.. Okay TAPI kenapa dia x tegur aku?
xda pulak dia tegur aku pasal isu tu FITNAH.. Dia mainsuka hati dia ja EDIT status aku n sebar.
BENGANGnya aku !

If isu aku kutuk mengutuk ni berkaitan dengan GAMBAR EDIT semalam,
okay semua tu tipu.. Semua tu edit..!! Untuk selanjutnya sila baca entry Wan Hazel ni.

Dalam entry korang nilai sendiri lah, betul ka aku kutuk mengutuk ni.
Nilai la sendiri kebenarannya :)

lupa pulak. Meh usha komen2 mamat yang edit status aku tu..


Dia nak sampaikan apa?? Nak jatuhkan air muka aku? ok fine ! Sampai bila-bila aku x maaf mamat ni!!
tapi
If mana-mana pihak yang terasa pasal status yang kena edit semalam.
okay sorry. Dan sorry la untuk sapa2 yang terasa benda yang aku share tu..

terima kasih yang menjatuhkan air muka aku.
terima kasih sangat.
Xkan aku maaf sampai bila-bila.

Salam.

#Pegi bawak diri. Kbye!#




32 comments:

Hafizzi Aziz said...

lex luuu.

Emas Putih said...

Panas2..

~Sweet Honesty~ said...

kesian..sabar jak la..

Nono Lu said...

panas2 ! 2ari lepas isue budak nilai hina sabah.. nie ada pulak orang yg bodoh bangang mnjatuhkn maruah org lain.. pa cer !!!

Emas Putih said...

thanks..

Emas Putih said...

ntah la .. sabar ja la..

Miez Elya said...

Wau.. Saba2.. ssh jugak kan...
Tapi apa2 pun dlm bulan puasa ni byk dugaan..
Kene byk kn bersabar ye..
To be strong.. n
Heppy selalu :)

Emas Putih said...

Dugaan.. xpa xpa.. Jatuhkan air muka orang tu x dosa kot bagi dia...

Nono Lu said...

sgt `pahala` bg dia

Emas Putih said...

hurmm biarkan lah dia.. biar dia ketawa puas jatuhkan air muka org

DaiahXsite said...

Ya allahhhh ! Na'u'zubilahhminzalimm !

Emas Putih said...

huhu :(

shida'R said...

dorg edit ke?? kuang jaqqq depaa nih!!

Iman Faruq said...

banyak bersabar Cik Emas Putih, kebenaran pasti akan terbukti...jangan sedih2...istighfar banyak2 ye :)

Emas Putih said...

sabo je

Emas Putih said...

terima kasih..... InsyaAllah..

nazha anua said...

Wah, kalau Cik sabar dan cool, Cik dapat banyak pahala free2 nih cik..Semua dok kutuk-kutuk cik konfirm dah sedekah pahala kat cik dah..bulan puasa lagi , memang ganda2 la pahala cik..

Emas Putih said...

xpa.. biarkan ja

MRie RNie said...

As Salam, saya rasa bukan awak sorang jer yang kena. sebab semalam ada lagi sorang pompuan kena pasal isu memburuk2kan Sabah. Saya rasa tu fake akaun fb tu. Tak pun photoshop. la ni macam2 orang boleh buat untuk menganiaya orang lain. Hope awak banyakkan bersabar. sesungguhnya orang yg dianiaya di Bulan Ramadan ni akan dilindungi oleh tuhan.

Emas Putih said...

InsyaAllah thanks..

super d0uble F :) said...

ohh.ada terbaca gak pasal nih dekat blog wan hazel smlm.sabar yea.dugaan bulan puasa nih.
ada jugak org yg nk buat mcm tuh ek..

Emas Putih said...

ye.. nak kata lbih2 pun x guna.. biarkan ja snang lpas jatuhkan air muka sy

Niesa said...

saba ye cik Emas putih..dugaan bulan puasa..doakan je la Allah bg dia hidayah spaya dia berubah..biasa la tu..

btw niesa sarawakain.. =)

Lida Rahim said...

alahai macam2 kan?? sabar jer lah ye

p/s : ooo skang dah dpt keje ke??

Zyra Roxx said...

sabar je, untung tak jadi mangsa fitnah dlm himpunan awek melayu :)


*dah takut nak bersosial T_T

Isabel Diaz said...

akak sabar lh k:)

Emas Putih said...

hehehe tgh sabar la ni..

Emas Putih said...

sabar2 la ni

Emas Putih said...

betul.. nsib baik page tu dah kita report rmai2.. pihak FB dah delete

Emas Putih said...

thanks dik :)

ASYRAF said...

woowwww...ko mas putih nk ckp apa ni psl aku???knape xbgtau smua ni???ko crita da lari tjuk ni......agakla weiii

ASYRAF said...

NAH KORG TGK APA SBNR YG AKU POST...BUKAN AKU NK JATUHKN MARUAH DIA PUN......KO NI XBRUBAH2 LG DGN PANGAI DEGIL N RASA KO JA BTUL KAN CIK SITI AMINAH MERANGKAP EX AKU PLG TEGAR....CE KORG KLIK SINI TGK YG SBNR AKU POST!!!!!!!!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=427870180584942&set=a.427860657252561.93834.100000858905886&type=3&theater

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com