✿Baca Entry Yang Lepas✿

Friday, August 3, 2012

Orang-Orang Yang Menghina Sabah Meminta Maaf(!)

Terima kasih la ye yang telah menghina Sabah ni.
Kesian ja kat korang. Belajar tingi-tinggi kat UMS tu tapi hotakkkk ke laut


Memang banyak lah komen -ve pasal hal ni. Ni kan Isu Sensitif.
Memang ko kena tembak lah..

mengikut matlumat, orang-orang yang menghina Sabah ni ialah pelajar UMS
bayangkan? UMS kot.. Di Sabah tu..

Tapi setelah aku selidik selidik sendiri dan masuk ke dalam group UMS ni,
nampak la mamat2 di atas ni MEMINTA MAAF :)

nasib baik minta maaf. if tidak, ko memang femes lah 1Malaysia

ni yang aku sempat print screen



Memandangkan bulan ni bulan Ramadhan yang mulia,
kita maafkan ja lah mamat ni :)
lagi pun dia kata bukan niat dia .. HEHEHEHe ^___^

P/s : nak mengina biar berpada-pada :)

28 comments:

Eca Dwinky Asha said...

nasib la suda minta maaf

Mohd Billy said...

len kali klu iapun nak perli..biarla bg org fhm ..komen tu mmg nampak menghina.. len kali letak kat bab last yg tu cuma komen 'perli'.. nama ja student U tapi benda mcm ni pun xblh fikir.. yg hina sabah tu plak..dialu-alukan dtg ke sabah. tgk sdiri kehidupan kami disini.

Emas Putih said...

hehehe betul tu ca :)

Emas Putih said...

hehehehe :) Semangat....

Natasha said...

hurm.. maafkan je la diorg wpun sepatutnye diorg plajar UMS patotnye boleh fikir bende2 mcm tu sah2 boleh bwk isu sensitif.. xpe lah, BUKAN NIAT KANNN.. =) bende satu je yg sy boleh respect, nasib baik diorg mntak maaf. sstgh org bile da buat salah terus myorok.. alhmdlillah..

Jenn Syafiqa said...

manusia ni semua sama je di sisi Allah. saye org sarawak. bila org tanya soalan yg sama mcm ni pun boleh bikin panas hati. tp, biaselah... kat tv tunjuk tmpt yg mundur2 je.. sbb tu la yg x penah pegi borneo sume pikir mcm tu. apepun, orang dah mtk maaf kan. mengapa pilih sengketa?

salam ramadhan sis =) singgah sini and follow

Anonymous said...

Panas jak baca komen2 diorang. Nama jak student u tapi pemikiran cetek, dah tau isu2 mcm ni sensitif bukan main lagi berbalas2 komen. Ingat sabah ni mundur sngt ka sampai baldi pun xde jual ntah apa2... komen mcm budak2. bukan niat tapi dalam komen siap gelak2. Ni kalo orang yang xpernah datang sabah mesti dah fikir -ve pasal sabah. Dun wori kepada yg xpernah dtg sabah tu. Sabah ni negeri paling aman. Ble hidup dengan selesa, tanpa ada isu perkauman. Cuma bezanya negeri sabah tiada bangunan pencakar langit. 4 tahun duduk KL apa yg saya nampak setiap negeri di malaysia sebenarnya sama saja. kedai-kedai di sinsuran & segama tu umpama Jalan TAR di KL sana. Nak Mid Valley? Tu 1B dah mcm Mid dah. Kalo orang semenanjung datang sabah garu kepala bila tgk harga makanan mahal. Tapi kami org sabah mahal-mahal pun mampu juga bayar. Rumah atas pokok? Kepada yang xpernah dtg sabah, jgn la risau, anda xkan menginap di atas pokok. Rumah-rumah di sabah ni sama juga macam rumah2 yg ada disemenanjung sana. Rumah atas pokok tu kitorang buat untuk main pondok2 aje. xde maknanya nak tinggal atas pokok. Pendek kata negeri2 yg ada dalam Malaysia ni sama saja.
p/s kalo nak bergurau2 senda pun jgn sesekali libatkan isu2 sensitif, kerana kami orang sabah sangat sensitif bila negeri kamu diperkata sebegitu rupa. dan anda pun akan rasa begitu juga bila negeri anda dipersenda. Peace!=)-kak sal-

Emas Putih said...

Alhamdulillah.. syukur jugak dioarang ni tampil ke depan mminta maaf :)

Emas Putih said...

hehe a'ah kat TV selalu tunjuk tmpat2 tpencil.. hehe :)
thanks follow.. salam ramadhan :)

Emas Putih said...

sabar kak.. hehehe :)

Anonymous said...

kalo ada org yg lurus bendul baca komen diorang, mesti diorang takut mau dtg sabah..ish3.. mc student ums ka diorg ni? -kak sal-

dayteenlea said...

anda di perhatikan
haha

ayut said...

its a good way..bila bt slh mtk maaf ye..dan jgn ulang lagi mcm tu :)

piko pink said...

mujor minta maaf..klu x mnyesal kemudian hari.hehe

Emas Putih said...

Hehehehe Ramai jugak org lurus bendul pkir cam tu

Emas Putih said...

Hehehehe anda diperhatikan :)

Emas Putih said...

hehe nasib baik minta maaf kan :)

Emas Putih said...

haaaa jgn myesal kmudian hari..hehe

Qaleshya Umairah said...

: ini lah golongan " TALK BEFORE THINKING ! "
Ngeehh.. sebagai pgajaran bsama .. sila lah amalkn " THINK FIRST BFORE YOU TALK, bebeh ! "
hohoho

Emas Putih said...

hehehe betul tu :)

Anonymous said...

Org sabah bersatu bila isu negara d utarakan...jd..hati2keluarkan kenyataan ek...

ribenna berry said...

nah itulah fikir dl lah sebeum ko becakap bah,, ko ingat apa yang sudah korang post itu lucu kah,, sy mmg panas o pas tengok commnet yg korang post tu,,,

Anonymous said...

.....tak apalah negeri kita di hina oleh mereka..... tpi skg cuba pula bndingkan antara Borneo Dan semenanjung mna yg bnyak brlaku kes jenayah...at least Borneo jauh lebi....

Emas Putih said...

hee ok

Emas Putih said...

rilekss

Emas Putih said...

hehehe.. tu la

Anonymous said...

tidak boleh dimaafkan...!!!! ini la menteliti fikiran orang semenanjung...!!! fikir orang kat borneo ni masih tinggal kat hutan...!!! just wait la... their comes a day that sabah and sarawak get they last laugh....!!!

Emas Putih said...

sabar2...

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com