✿Baca Entry Yang Lepas✿

Tuesday, September 18, 2012

First Time Jejak Ke Miri, Sarawak :)


Salam readers yang membaca :)
Ada yang jeles tak dengan Tajuk aku di atas. Hehehehe :)
Siapa yang sedia maklum, Sabtu lalu aku p Brunei Darussalam tuk kali ke-3 .
Ahad pulak, memandangkan Brunei and Miri x lah jauh sangat kan, so Jejalan sekaligus lah ke Miri yang ambik masa 1Jam lebih :)


It's start here, gambar ni bermula di Imigresen Sungai Tujuh Miri :)




Yang kat ni ada Tol. Ingat kat semenanjung je ada tol. Terkejut beruk aku kat sanaTol masuk rm10. 


 Kami singgah di Pekan Miri maybe. aku x tau apa tempatnya tu :)



Ada apa dengan Ikan ni? 





 Yeah finally I got it. Benda kipas2 tu baru jumpa kat Miri. Colourfull gitu.
dah rembat 2biji kipas cam tu.



 Serius gila muka aku kan. Apa lagi kalo tengah update FB :)


Unik x nama jalan kat situ? Jalan Jepun . Menarik perhatian tol nama jalan tu.


Yang ni dalam bangunan GIANT. Serius besar bangunan tu. Besar dia tu macam Tesco kat semenanjung.
Nama ja Tesco tapi macam2 dalam tu. Macam Giant kat miri ni lah, bangunan nama Giant tapi dalam tu macam2 ada. Besar pulak tu.


Terserempak dengan galeri gambar. Bila tengok punya tengok, mostly lukisan ni dilukis oleh budak2 darjah 6 and budak2 form.. Tabik aku budak kat sana berbakat melukis.





 Yang ni kes boring main naik turun tangga ;p



Singgah kedai kasut seketika. 











Secret Recipe !!  

Yang ni  lah rombongan kami ke Miri,Sarawak. Guna 2 kereta yang memuatkan kami 8orang termasuk tukang gambar :)

Kami x banyak singgah sangat kat Miri. And gambar pun xde la banyak sangat sebab Camera pulak habis betri. Kah kah kah. :D

Lepas selesai ja urusan Miri, kami pun balik ke Brunei malam tu jugak.
Sampai Brunei kami terus direct ke Jerudong Park!
Tempat ala-ala Sunway Lagooon :)

Nanti update pasal tu. Wihuuuuuuuuuuuuuuuuuu :)

ok lastly, A big Thanks to Kak Yah, Abg Mek, Kak Sita, Abg Bigo, Maksu , Kapik and Alaii Zarqa 4 the best memories even sehari ja. Enjoy jugak tengok tempat orang. Lagi-lagi first time kan :)

ok tu ja tuk hari ni. Salam semua ^____^

26 comments:

Cik Honney said...

cantek...dh pernah pergi kuching blm??sna lg byk tmpt menarik..

awk..nk minta tlg vote sye d sini jap blh x??thanks dear
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=344618788964349&set=a.339445172815044.80309.162295880529975&type=3

Rizky adi pranata said...

Waduh seru ni, comant back y jgn lpa follow.a

Nurul Iman said...

tak pnh sampai Miri...beznya...

miss fluffy said...

bestnya...tak pernah smp lg kt sana..huhu

Ahlam Miera Amirul Shafie said...

bestnya dapt p jalan2...

Michelle Hopell said...

sy duduk sarawak pun belom sampai miri lagi. hehe~~ bestnye awak :)

BeLLa said...

bstnye kalo dpt jalan2

Emas Putih said...

Kuching blm pernah jejak lagi :)
anyway dah like pic awk :)

Emas Putih said...

ok :)

Emas Putih said...

Hehehe :) p le Miri skali skala :)

Emas Putih said...

hehe best2 :)

Emas Putih said...

jalan2 mmg best :) kih3

Emas Putih said...

Hehehe ya ka ? laa blm smpai ka? p la miri . best2

Emas Putih said...

mmg best pun awak :) ngee hehehe

keli menari said...

wahh best !!!

Emas Putih said...

Thankss :)

shidaR said...

syokknye uzu bjalan2 ade ole2 x tuk shida heheee ^_^

Ismi Iman said...

iman teringan g sne d gak angan2 nak blaja sne tapi xd rezeki

Emas Putih said...

hehehe :) Inbox2 :)

Emas Putih said...

hehe yeke? xpe InsyaAllah 1 hari nnt ada la tu rezeki k :)

C'Jai said...

Seronoknye makan angin...tahun lepas nyaris2 da nak g seghawak...tapi entah macamana boleh tak jadi..hehe..

Emas Putih said...

Hehehe yeke? xpe la lomn ada reezki kot :)

Outbound di malang said...

Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

Emas Putih said...

Thankasssss :)

Isabel Diaz said...

wah, dh sampai tmpt kelahiran sya rupanya.. dtg lh lg law da rezeki. jgn lupa singgah kt sibu :)

Emas Putih said...

hehehe I/Allah kalo ada rezeki :)hehhe

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com