✿Baca Entry Yang Lepas✿

Wednesday, September 5, 2012

My Lovely Cuzzy Majlis Malam Berinai 01 Sept 2012




Salam ^____^
Masih dalam mood nak update pasal wedding mu cuzzy. Hari ni part Malam Berinai.
Yang hari tu dah update pasal Akad Nikah. If terlepas baca tekan SINI .

Korang perasan tak Malam Berinai ni ada pengantin lelaki?
Haaa tu yang nak explain. Ada yang tanya2 aku pasal hal ni. Kenapa pengantin lelaki tak buat malam berinai kat rumah sendiri? 

Majlis malam berinai ni digabungkan kedua2 pengantin sebab keluarga pengantin lelaki asal dari Brunei Darussalam. So, memandangkan tempat tinggal jauh, kedua2 pengantin di gabungkan dan disatukan dalam satu majlis. Itu la jawapan jujur ikhlas tulus dari aku. Hehehe




Muka I konfem wajib ada :)

 My cuzzy dengan pengapit perempuan, Bibi

 Pengantin lelaki dan pengapit lelaki, Kuri







 Sibuk ja aku tu? korang persan x? hehehe tukang bagi sourvenier tuk orang2 merenjis.





Lepas majlis selesai. gambar dengan semua kazen.


Yang ni part gedik ni. Hohoho. Apa boleh buat. dah tuan punya blog suka bergambar :)






 Yang ni konfem wajib ada setiap kali ada majlis perkahwinan. Untuk bangsa macam kami ni, BRUNEI memang ada kot. Ia di panggil "Guling Tangan".

Gambus. Gambus memang wajib jugak ada di kampung aku ni. Kalo x gambus, majlis nda meriah.
Serius gila aku cakap. Aku membesar di bandar tapi jiwa kampung. Gambus bertambah meriah sebab ada orang menari-nari joget, zapin, sumazau dan banyak lagi :)

 Alhamdulillah majlis pun berjalan dengan lancar. Kira meriah jugak la malam tu. Malam tu sempat lagi aku menari dengan sepupu and pakcik :) Yang penari tu mostly dapat hamper. Aku x dapat sebab kira Tuan Rumah. Hehehehe :)


k tu ja tu la. Esok esok bila free mo update pasal Majlis Bersanding :)
Its time to me jadi PENGAPIT siottttt :)

tunggu ya. Salam.

9 comments:

Ira said...

Bestnya bila ada ramai kazen perempuan.. hehe..

Eca Dwinky Asha said...

kmpg ko dimana kan ne?

Emas Putih said...

Bongawan ca.

Emas Putih said...

hehehe mmg best :) rapat pulak tu :)

Gugu Suseno said...

syok mjlis kumpul spupu sepapat ramai2 :D

Emas Putih said...

mmg best pun :)

Nurul Hidayah said...

punya sandi aku yg gmbr . gmbr gambus tu . haha ! dkt atas zink baa

Eekin Mutalib said...

ape bende diorang ltak kat dahi pengantin tu eh? huhu..sori tanye..sbb xpnah tengok..

Emas Putih said...

bedak.. x ingat bedak apa.

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com