✿Baca Entry Yang Lepas✿

Sunday, October 7, 2012

Kerana CINTA, Sanggup Derma Jantung Kat GF :(



Salam. 

Agak sedih title entry aku hari ini. Agak-agak u all minat dengar tak pasal cerita-cerita macam ni?

Sejak kebelakangan ni, ada beberapa orang yang mengadu ngan aku pasal masalah cinta.
Aku tak menolak untuk melayan setiap cerita. Bukan sebab aku penyibuk. Tapi sifat ingin tahu.
permasalahan yang dihadapi menjadikan ia sebagai pengajaran dan rujukan tuk aku.

mula dah ayat skema persis macam drama AdamHawa

hari ini pulak, keluh kesah seorang blogger(identiti dirahsiakan) yang mana berkongsi masalah dia dengan aku. Sepantas kilat aku menjadi pendengar yang baik seperti sebelum ini.

kali ini, cerita tentang lelaki dan perempuan yang saling loving each other sejak sekolah lagi.
Perempuan ni sanggup masuk Form6 gara-gara nak cari lelaki tadi. Tapi sayang... lelaki tu pulak menolak untuk masuk Form6 even dah dapat tawaran.  Then c perempuan menyambung pengajiannya ke Univeristi.

Tapi selepas itu terpisah 10 tahun.
Dalam 10 tahun masing-masing saling mencari satu sama lain


setelah berpisah akhirnya bertemu kembali..

kedua-duanya masih sayang antara satu sama lain.
Guest what apa yang buat lelaki ni sedih?
rupa-rupanya perempuan ni sudah jadi tunangan orang.

Bayangkan la if u all syg kat someone n dapat tahu dah jadi tunangan orang, mahu gilaa rasanya.

and paling menyayat hati.. Perempuan ni ada sakit jantung. Xde ubat mampu merawat.
Sekarang masih bergantung kat ubat2 tu je. 

Yang paling buat aku sebak, lelaki ni sanggup nak derma jantung dia tuk perempuan ni.
Ya Allah.. Besarnya pengorbanan cinta dia tuk perempuan ni.

Aku nak nasihat apa if jadi macam ni? Blur n terkejut jugak.
tapi aku try jugak nasihat . keluarkan ayat2 yang boleh tenangkan hati dia.

Huwaaaaaaaahh sedih kan?

Harap-harap dia jumpa jalan penyelesaian yang terbaik.
InsyaAllah. Jom kita doa supaya dia diberikan petunjuk and jalan yang paling baik =)

oklah. See u next entry. InsyaAllah..hihi
Salam :)

27 comments:

Ismi Iman said...

yes..u did i`am tears sis.iman hope smau selasai dan ingat mesti d hikmah n isyallah d jodoh xkemana.ini sebagai ujian si dia dri ALLAH

Ismi Iman said...

anda d tag,..cepat

http://mimbarhatiku.blogspot.com/2012/10/saya-nak-vector-daripada-zakie11.html

♥ ĂϊĐα ♥ said...

wah.. sedihnya cerita nie..
namun kasih sayangnya dia sanggup melakukannya demi orang yang dicintai..

Nurul Hidayah said...

Hermmm . kesiannyaaa ! sedih pulakk , lau plus plus lgu jiwang ni , mainn btul tu perasaan . haha

Suara Hati said...

sedihh ...!!

BeLLa said...

sedih moga dia tabah dan jaga la jantung tu elok2 semua org ad takdir dia sendiri

lantak la said...

TERBAIK LAAA ~

fifie said...

susah nak jumpa cinta sejati sekarang.

zeepunya said...

nice la ;)

miss fluffy said...

sedih...bkn sng nk jmp org luar yg sggup bt apa-apa utk kita..hope ada penyelesaian utk dia, Insyaallah:)

shidaR said...

uihh bia betikk xkn la smpai mcm tu huhuhu..

Leeza dayasari [santai leeza] said...

moga dipermudahkan segalanya....

siti rokiah said...

hehehe cinta mati itu namanya

Nurul Iman said...

kerana cinta, kita sanggup lakukan apa shaja demi kebahagiaan insan tersayang.

Nelly The Strange said...

huh??

huwaaaa ! sedihnya !!

ct cheery said...

susah nak jumpa pengorbanan dalam cinta. sbb bagi sy cinta tu memiliki..huhu sedihnya..

CakeLover said...

Assalamualaikum,
i dah follow u back..
kerana cinta...segalanya sanggup..tetapi kerana cinta jugk boleh binasa..

Dkna Abza said...

memang rumit.. apa pon tetap kita kembali kepada jodoh dari Allah swt..

buat solat istikharah..insyaAllah, dapat petunjuk yang terbaik..

♥ Wina ♥ said...

alahai ciannya..dah takdir kan? uhuhuhuuu

salam kenal :-)

Shasha Yacob said...

eh, macam drama telenovela pulak, kesian dekat laki tu. dah bukan jodoh nak cakap apa.

Noor said...

Sedihnya.!! tapi knapa lelaki tu nak korbankan ssuatu demi cinta manusia?sedangkan perempuan tu tak korbankan masanya untuk tunggu si lelaki tu..tak syg ke jantung yang dianugerah Tuhan kat lelaki tu?emm..

Jue Jaynee said...

kuasa cinta..emmm......

Bro Framestone said...

Pernah juga jumpa kes macam nie.

Bro dulu pernah nek dermakan buah pinggang bro...

Cerita lama

eqbalzack said...

ada sesuatu yg menyentuh perasaan abg eq bila baca entry ni.... :(

-eqbalzack-

Amanina Nasuha said...

memang sedih kan..kerna cinta sanggup..susah nk cari org mcm tuh...

9n0L4 said...

kesian nyeeee. moge sentiasa di jaga Allah. ;)

.::: Princess MOMOY :::. said...

semua asyik komen 2 orang tu jer

kesian juga pada tunang si perempuan tadi
kerna perempuan tadi tu dah menduakan dia dengan masih ada hati dan sayang pada bekas -BF
tak tahu apa perasaan tunang dia, tambah lagi orang lain pula nak derma hati untuk tuang dia dan bukan dia sendiri. huhu

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com