✿Baca Entry Yang Lepas✿

Tuesday, November 20, 2012

Saya Dah Daftar Undi. Yang Belum Bila Lagi Nak Daftar??

As-Salam

After a few years ago, baru kelmarin aku rasa nak daftar undi.
Selama ni bukan main lagi nak ngelak. And i think dafatar undi is leceh thing la nak buat.
Ingat susah proses nya tapi SERIUS tak susah langsung. 

Aku gagahkan diri jugak pegi Pejabat Pos tuk daftar undi kelmarin. Memandangkan abang -abang yang di kaunter dua-dua hensem,aku sengaja lambatkan diri aku di sana. Hahahahah :D oh gedik gila.

Senang ja proses nya, Bagi IC, Wait a few second, sign the form and Succesfull daftar.!

Bila dah daftar, u all akan dapat salinan form tu yang berwarna pink.


and proses daftar undi ambik masa 5bulan kot untuk verified.

U all yang leceh p keluar daftar, boleh Daftar Undi Online . Sekarang semua kan hujung jari.
ok yang nak Daftar Undi Online boleh lawat kat SINI
atau
Yang nak download borang untuk individu boleh download sini.

Then lepas tu, korang buat la semakan daftar undi kat SINI if dah successful dalam 5 bulan selepas daftar.


Mudah kan?

So nak tunggu apa lagi? Jangan jadi macam aku. Dah lewat dah nak mendaftar.
Rugi tau if tak daftar. 1 undi amat bermakna.

Jalankan tanggungjawab anda sebagai rakyat Malaysia ^___^

12 comments:

JaSSNaNi said...

dah daftar.. tapi tak penah mengundi pun.. hahahaha.. sbb jauh plak nak balik hometown bila mengundi time tu..

ANa Ahmad said...

wa wa wa,,,wow,,inveresting ,,inverestiketing3,,,hihihi


lepas ni nak cuba a.. ada lagi 1ahun nak cukup 21 umo AA hihi

thanks sis emas putih.. memang permata ;)

✿A I N A A✿ said...

ena tahun depat baru layak daftar.. hahahaha...

dEdEQ dE wIshEs said...

DEQ DA DAFTAR .. WEE~ .. HOKHOK

Sue-Rya Qistina said...

dah daftar tp x pernah mengundi pun sbb tmpt mengundi kat kampung. huhuhu

♥ Wina ♥ said...

saya dah daftar!

izwan said...

dah lama daftar...

fifie said...

Dah lama daftar, aisyyy tak sabar pulak nak mengundi buat kali pertama.

Leeza dayasari [santai leeza] said...

ouch leeza tak daftar lagi... hmmmmm

licha liza said...

sama la. saya dah daftar :)

✿ Amyra Azmee ✿ said...

baca ni..plez..huhu

http://littlesunshiners.blogspot.com/2012/11/abang-apit-folllow-blog-mira.html

kaizen said...

terlepas la nk ngundi sbb dftr lmbt...

*kite geng

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com