✿Baca Entry Yang Lepas✿

Thursday, November 22, 2012

Tutorial : Ambil Link Says Cara Baru


As-Salam

Tutorial ini buat  bebudak yang belum reti pasal says.
Memandangkan pihak says pun dah merubah website2 mereka,
sekaligus link says dah x boleh copy dah.

Tapi ada caranya...

1. Sign In macam biasa

2. Masuk Specials

3. Buka iklan yang ada nilai RM, contoh RM10 for you to share this


4.  Share iklan anda. Boleh pilih nak share kat mana. If nak ambik link, just klik share guna facebook.


5. Bila tekan share on your facebook akan keluar macam kat bawah ni, Pilih ja message yang korang nak and  tekan share.


6.  Selepas tekan share, akan keluar 1 window baru macam kat bawah


7. Ambik link says macam yg sy tunjuk kat bawah


8. Bila dah copy link, just cansel window tadi.

9. Paste kan link says tadi kat mana2 je u all nak..

Senang kan? Mula-mula je akan rasa susah, lama2 u all tau jugak.

ok. Sekian untuk pagi ini . ^___^

Salam.

13 comments:

Cik Tie@Akak said...

dah lama cari..nak try yg ni lak...:)

izwan said...

oooo..cam ni ke...tq..

hazwan hairy said...

oh gitu rupnya..hahaha

yana aina said...

yes dpt kalahkn says dgn cara kt sdr. hehehh

fadhli said...

tkn right click then copy link address pun boleh jugk:)

MRie RNie said...

cara saya pula. klik share kat fb > dah open new pop up windows klik cancel > refresh balik page ads tu > right click pada button facebook share > copy link address > paste kat wordpad and amek la link kat hujung sekali tu. dapatlah bit ly punya link.

dEdEQ dE wIshEs said...

NGEE~ .. MENDE NI LA YG DA LAME NK CUBE .. HAHA .. MEKASIH

Aiman Firdauss said...

Tq...info menarik.

heirizalieyana said...

dh try

Pn.bayu said...

ok..nak try laa..

Sally Samsaiman said...

sally ambik dekat link iklan kat twitter :D

Ieta Mat Saad said...

o............ ba...ru kakak faham... thanks on this tuto :)

Marou Apple Hijau said...

oh macam tu. terima kasih ye

Entri Baru Update : Cabaran RM10 Makan Tutti Fruiti

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com