November 22, 2012

, ,

Tutorial : Ambil Link Says Cara Baru


As-Salam

Tutorial ini buat  bebudak yang belum reti pasal says.
Memandangkan pihak says pun dah merubah website2 mereka,
sekaligus link says dah x boleh copy dah.

Tapi ada caranya...

1. Sign In macam biasa

2. Masuk Specials

3. Buka iklan yang ada nilai RM, contoh RM10 for you to share this


4.  Share iklan anda. Boleh pilih nak share kat mana. If nak ambik link, just klik share guna facebook.


5. Bila tekan share on your facebook akan keluar macam kat bawah ni, Pilih ja message yang korang nak and  tekan share.


6.  Selepas tekan share, akan keluar 1 window baru macam kat bawah


7. Ambik link says macam yg sy tunjuk kat bawah


8. Bila dah copy link, just cansel window tadi.

9. Paste kan link says tadi kat mana2 je u all nak..

Senang kan? Mula-mula je akan rasa susah, lama2 u all tau jugak.

ok. Sekian untuk pagi ini . ^___^

Salam.
Share:

13 Sila Komen:

kak tie said...

dah lama cari..nak try yg ni lak...:)

izwan said...

oooo..cam ni ke...tq..

hazwan hairy said...

oh gitu rupnya..hahaha

Unknown said...

yes dpt kalahkn says dgn cara kt sdr. hehehh

Unknown said...

tkn right click then copy link address pun boleh jugk:)

Misterie87 said...

cara saya pula. klik share kat fb > dah open new pop up windows klik cancel > refresh balik page ads tu > right click pada button facebook share > copy link address > paste kat wordpad and amek la link kat hujung sekali tu. dapatlah bit ly punya link.

dEdEQ dE wIshEs said...

NGEE~ .. MENDE NI LA YG DA LAME NK CUBE .. HAHA .. MEKASIH

Unknown said...

Tq...info menarik.

✿Cik Cappuccino Latte ✿ said...

dh try

Pn.bayu said...

ok..nak try laa..

Sally Samsaiman said...

sally ambik dekat link iklan kat twitter :D

Cikgu ieta. Social Media Expert. Speaker Digital Marketing. said...

o............ ba...ru kakak faham... thanks on this tuto :)

budakbandunglaici said...

oh macam tu. terima kasih ye

Entri Baru Update : Cabaran RM10 Makan Tutti Fruiti