✿Baca Entry Yang Lepas✿

Wednesday, November 21, 2012

Tutorial : Buang Word Verification Kat komen


As-Salam

Yang ni tutorial yang sangat penting untuk u all sebab mostly blogger tak suka ada word verification kat komen, Sebab ia rasa menyusahkan dan menghilangkan mood orang nak komen.

ok caranya mudah je.

1. Pegi DASHBOARD --> SETTING



2. Cari setting kat sebelah kanan dan pilih Posts and comments


3. Cari perkataan Show word verification dan pilih NO


4. Then Save Setting.

P/s : Selesai. Selamat Mencuba :)

9 comments:

D i n said...

haha betul penting ni :D

hehe rajin buat tutorial ye :)

MéuzAngelo™ XXIII said...

bagus tuto ni. harap rmai buang word verification kat blog dorang. :)
buat je lg tuto2 basic, sng budak2 baru nk belajar :)

shidaR said...

nice sharing uzu :)

huny madu said...

thanks a lot! baru pasan ada word verification kat komen!

Leeza dayasari [santai leeza] said...

word verification harus di off.. haaaa.... susah nk komen2 ni kadang2.

sha (chirp chirp) said...

hah done! tq again! :D

dEdEQ dE wIshEs said...

AMAT PENTING NI ..

Fatin Omar said...

tQ for this :)

Mama Cahaya Mataku said...

untuk blog yang baru tak boleh nak disable word verification

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com