✿Baca Entry Yang Lepas✿

Thursday, November 29, 2012

Tutorial : Cara Letak Energy Saver Kat Blog


As-Salam

Tutorial ni untuk menjimatkan baetri anda. Ye la kalau on9 kan, 
semua nak buka. Fb + Twitter + Blog + Email kan?
untuk menjimatkan tenaga, kena pasang energy saver kat blog. Jo m try buat..!


1. Pi Dashboard -->Template--> Edit Html
Highlight code kat bawah, Tekan Ctrl+A , Cut the paste code ditempat yan sama. (Cara unhide kotak segitiga hitam cara mudah. Kalau tak buat macam ni, Korang tak dapat cari code kat bawah yang korang nak nanti)

2.  Dengan menggunakan Ctrl+F cari code ni </head> dan tekan enter

3. Paste kan code kat bawah ni dan paste kat diatas code </head> tadi.
<script language='javascript' src='https://sites.google.com/site/unwanted86/javascript/savetheenvironment.js' type='text/javascript'/>

4. Save..!

P/s : Kalo tak jadi inform me ya.!  

3 comments:

MéuzAngelo™ XXIII said...

code ape? mcm ade mende tertinggal je.. awk tak baca balik ke lps publish?

cth:
"2. Dengan menggunakan Ctrl+F cari code ni"

code ni mane?

Emas Putih said...

hehehe tertinggal . dah updated balik

Nurul Izzati said...

Mne Code ?

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com