Tutorial : Cara Nak Upload Gambar Dalam Blog


As-Salam

Yang ni tutorial cara nak letak atau upload gambar ke dalam entry blog.

1. Sign in blog macam biasa



2.  Create new post

3. Cari Icon Insert Image


4.  Bila tekan icon Insert Image, akan keluar benda macam ni. So, Upload gambar dan tekan choose file.


5.  Pilih gambar dan tekan Add selected

6. Bila gambar dah keluar, u all boleh tukar kedudukan gambar tu, tepi, tengah, kanan kiri. hehe. Just tekan gambar tu terlebih dahulu, so dia akan jadi highlight biru if klik


7. Dah siap ajdjust gambar yang u all nak ? boleh Publish..!