Tutorial : Cara Nak Upload Gambar Dalam Blog


As-Salam

Yang ni tutorial cara nak letak atau upload gambar ke dalam entry blog.

1. Sign in blog macam biasa



2.  Create new post

3. Cari Icon Insert Image


4.  Bila tekan icon Insert Image, akan keluar benda macam ni. So, Upload gambar dan tekan choose file.


5.  Pilih gambar dan tekan Add selected

6. Bila gambar dah keluar, u all boleh tukar kedudukan gambar tu, tepi, tengah, kanan kiri. hehe. Just tekan gambar tu terlebih dahulu, so dia akan jadi highlight biru if klik


7. Dah siap ajdjust gambar yang u all nak ? boleh Publish..!



6 Sila Komen:

D i n said...

nice sharing :D

sha (chirp chirp) said...

yeaayy! hehe. cara nak link kan gamba cane pulak cik emas putih :D

shidaR said...

nice tutor :)

nurul alfira nasir said...

akak kita ambik tuto ni ye...nanti kita credit akak..printscreen lappy kita x leh guna

Haszyean Hassan said...

As'salam kak..dah try byk kali cara akak ni..x berjaya..huhu...dah klik "add selected" byk kali..mohon nasihat lanjut

John said...

canada goose coats
tory burch outlet online
jordans
ugg boots women
oakley sunglasses outlet
michael kors outlet store
sac longchamp
omega watches
michael kors outlet online
michael kors outlet store
2017216yuanyuanj