November 21, 2012

Tutorial : Cara Nak Upload Video Dalam Entry Blog



1. Create new post

2.  Tekan icon Insert Video


3. If nak Upload video dari file biasa boleh tekan pilihan pertama , Upload then choose file macam biasa.

4. If nak upload video dari You Tube, boleh pilih pilihan yang ke-2 tu.


5. Korang pilih video yg u all nak. Then  tekan select. Video akan masuk ke dalm entry. 

6. Then publish ur entry .

Mudah kan ?? Selamat mencuba :)


Share:

8 Sila Komen:

Anonymous said...

owh mcam ni rupanya slalu din sedut trus dari file pc nt pakai cara ni lak la :D

Ahmad said...

hai sis,, credit u tutorial boleh kan?? ^^ thanks

dEdEQ dE wIshEs said...

HEHEHE .. DEQ TRUS SHARE JE DRI UTUBE ..

Leeza dayasari [santai leeza] said...

tutorial yg ringkas...

Fatin Nurina said...

Thanks akak! Tutorial ni sangat membantu :)

shidaR said...

nice sharing uzu :)

azifah yazid said...

kalau nak center utube dalam entry mcm mane?

raybanoutlet001 said...

zzzzz2018.5.4
kate spade outlet online
dolphins jerseys
moncler uk
cheap basketball shoes
ecco outlet
kate spade outlet
michael kors uk
canada goose jackets
nike outlet store
mbt