✿Baca Entry Yang Lepas✿

Wednesday, November 21, 2012

Tutorial : Cara Nak Upload Video Dalam Entry Blog



1. Create new post

2.  Tekan icon Insert Video


3. If nak Upload video dari file biasa boleh tekan pilihan pertama , Upload then choose file macam biasa.

4. If nak upload video dari You Tube, boleh pilih pilihan yang ke-2 tu.


5. Korang pilih video yg u all nak. Then  tekan select. Video akan masuk ke dalm entry. 

6. Then publish ur entry .

Mudah kan ?? Selamat mencuba :)


7 comments:

D i n said...

owh mcam ni rupanya slalu din sedut trus dari file pc nt pakai cara ni lak la :D

Ahmad said...

hai sis,, credit u tutorial boleh kan?? ^^ thanks

dEdEQ dE wIshEs said...

HEHEHE .. DEQ TRUS SHARE JE DRI UTUBE ..

Leeza dayasari [santai leeza] said...

tutorial yg ringkas...

Fatin Nurina said...

Thanks akak! Tutorial ni sangat membantu :)

shidaR said...

nice sharing uzu :)

azifah yazid said...

kalau nak center utube dalam entry mcm mane?

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com