✿Baca Entry Yang Lepas✿

Wednesday, November 28, 2012

Tutorial : Cara Senang Nak Cari Url Gambar


As-Salam

Tak tahu macam mana nak cari Url Image? Selalu yang paling senang sy buat,

1. Buka new post-->Upload gambar korang

2. Bila gambar tu dah masuk kat entry, jangan publish dulu..

3. Tekan right click gambar yang korang upload tu, then, Open new tab !



4. Bila gambar dah ke new tab, Tengok link kat atas tu, itu lah Url Image u all...

Senang kan?

Ok ce try :)





3 comments:

fifie said...

Tak pernah buat macam tu, selalu nya dah publish bru terkial kial nak amek gambar tu balik. Haha

D i n said...

oohhh mcam ni rupanya senang je :D trimas

SyUTiNiE said...

waaaa.. sangat bernas.. thanks for the tuto.

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com