✿Baca Entry Yang Lepas✿

Wednesday, November 28, 2012

Tutorial : Centerkan Post Tittle, Gadjet and Time/Date



Simple Template

(Side bar , Date and Time)

1. Dashboard --> Template-->Edit Html

2. Highlight code kat bawah, Tekan Ctrl+A , Cut the paste code ditempat yan sama. (Cara unhide kotak segitiga hitam cara mudah. Kalau tak buat macam ni, Korang tak dapat cari code kat bawah yang korang nak nanti)

3. Tekan CTRL+F serentak, cari code kat bawah then tekan enter. 
2. Cari code ni , Ctrl+F h2 {
3. Copy code text-align:center;  ni, dan paste kan dibawah code h2 { tadi


(Post Tittle)

1. Cari code Ctrl+F   h3.post-title, .comments h4
2. Copy code text-align:center; and paste kat dibawah code h3.post-title, .comments h4 tadi.


Washed Denim Coding

(Sidebar)

1. Dashboard --> Template-->Edit Html
2. Tekan Ctrl+A , Cut the paste code ditempat yan sama. (Cara unhide kotak segitiga hitam cara mudah. Kalau tak buat macam ni, Korang tak dapat cari code kat bawah yang korang nak nanti)

3. Tekan CTRL+F serentak, cari code kat bawah then tekan enter. 
2.  Cari code Ctrl+F  .sidebar h2 { , Copy code text-align:center; and paste kat dibawah code
.sidebar h2 { tadi.

(Post Tittle)

1. Cari code Ctrl+F   .post-title {
2. Copy code text-align:center; and paste kat dibawah code .post-title { tadi.

P/s : Kalau tak jadi bagitau ye.


12 comments:

Faqihah Husni said...

Huhuhu. Center la akak.. Bukan Centre. Heheh. Typo yee :D

Nur BaiYah said...

menjadi la..tq for tutorial

Emas Putih said...

heheh ^___^

afzalsukasuki said...

sis camno nak centerkan feed kat atas tu?

Lyz said...

Thanks for the tutorials, dah lama cari cara nak center kan, bru jumpa :)

Anis Sahira Rosley said...

x dpt cri .post-tittle { ..bende ni ade kaitan dgn lappy ke??

Munauwaratul Lailinnur said...

yeay kak uzu... jadi.. thanks... :D

Nuryn Hazyrah said...

Tak jadi la :/ cari ]]> tu x jumpe :(

Gigi Manis said...

sis..xjadi jugak laa..frust ='(

Violet Beauty said...

nak buat macammana ? saya buat failed.. :'( tak jadi.. huhu

Mawar Assufi said...

Kakkkk Uzzuuuuuuuuuuuuuuu >_<

Sedih lah. Macamana nak buat new tab kita tu? Bagi elok2 duduk tengah eh? Ada tutorial tak ... Huuu

Mawar Assufi said...

Yeay ! Jadi :)

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com