November 28, 2012

Tutorial : Configure Feed/Baca Entry Yang Lepas Macam Blog Emas Putih


As-Salam

Ada adik ni bertanya, macam mana nak buat "Baca Entry Yang Lepas" macam kat blog I ni.
Boleh tengok kat atas blog I ni.. Contoh macam kat bawah ni jugak.


1. Pi Dashboard --> Layout --> Add a Gadjet-->Feed



2.  Bila dah pilih Feed kat gadjet, akan keluar macam ni,



3. Feed Url tu u all letak link blog u all.

4. Continue and save :) 

Letak la feed korang kat atas blog post.
So apa-apa entry terbaru korang, orang akan nampak dengan jelas.

Selamat mencuba :)



Share:

12 Sila Komen:

Anisa Anuar said...

macam tu ke...hehehe...thanks...

yana aina said...

mmg cari tuto nie .. thnxx ^^

Leeza dayasari [santai leeza] said...

musim buat tutorial erk..

Ena's Palace said...

mudahnya wat dia ek...tq...nnti nak wat la..

fifie said...

Haaa yang nie dah buat. heheee

Are-name said...

Akak dah try buat, tapi naper dia tak center macam adik punyer yer?boleh bantu?And macam mana nak hilangkan garisan putus-putus bawah tulisan tu?
*boleh rujuk blog akak*

Iffah Syahirah said...

akak.tq buat kan tuto ni..tp,nape tak leh ye??da letak link blog tp,tak jadi jugak??

Are-name said...

akak dah buat, dan memey menjadi. Cuma dia tak center...dia gi ke tepi pulak hehehe.Camner tu yer?Nak kene adjust kat template ker?

Emas Putih said...

http://www.kisahemasputih.com/2012/11/tutorial-centrekan-post-tittle-gadjet.html <- setting kat template kalo tak center

baby melody said...

rupanya senang jew nak bt.huhuhuhuhu..ape2 pun thanx sbb dh lame jugak cari tuto nie...

风骚污男 said...

20180609 junda
hermes outlet
burberry outlet
tory burch outlet
calvin klein jeans
ralph lauren pas cher
kate spade outlet
true religion outlet
chloe sunglassess
christian louboutin outlet
pandora charms

风骚污男 said...

20180609 junda
hermes outlet
burberry outlet
tory burch outlet
calvin klein jeans
ralph lauren pas cher
kate spade outlet
true religion outlet
chloe sunglassess
christian louboutin outlet
pandora charms