✿Baca Entry Yang Lepas✿

Wednesday, November 28, 2012

Tutorial : Configure Feed/Baca Entry Yang Lepas Macam Blog Emas Putih


As-Salam

Ada adik ni bertanya, macam mana nak buat "Baca Entry Yang Lepas" macam kat blog I ni.
Boleh tengok kat atas blog I ni.. Contoh macam kat bawah ni jugak.


1. Pi Dashboard --> Layout --> Add a Gadjet-->Feed



2.  Bila dah pilih Feed kat gadjet, akan keluar macam ni,



3. Feed Url tu u all letak link blog u all.

4. Continue and save :) 

Letak la feed korang kat atas blog post.
So apa-apa entry terbaru korang, orang akan nampak dengan jelas.

Selamat mencuba :)



10 comments:

Anisa Anuar said...

macam tu ke...hehehe...thanks...

yana aina said...

mmg cari tuto nie .. thnxx ^^

Leeza dayasari [santai leeza] said...

musim buat tutorial erk..

Ena's Palace said...

mudahnya wat dia ek...tq...nnti nak wat la..

fifie said...

Haaa yang nie dah buat. heheee

Are-name said...

Akak dah try buat, tapi naper dia tak center macam adik punyer yer?boleh bantu?And macam mana nak hilangkan garisan putus-putus bawah tulisan tu?
*boleh rujuk blog akak*

Iffah Syahirah said...

akak.tq buat kan tuto ni..tp,nape tak leh ye??da letak link blog tp,tak jadi jugak??

Are-name said...

akak dah buat, dan memey menjadi. Cuma dia tak center...dia gi ke tepi pulak hehehe.Camner tu yer?Nak kene adjust kat template ker?

Emas Putih said...

http://www.kisahemasputih.com/2012/11/tutorial-centrekan-post-tittle-gadjet.html <- setting kat template kalo tak center

baby melody said...

rupanya senang jew nak bt.huhuhuhuhu..ape2 pun thanx sbb dh lame jugak cari tuto nie...

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com