✿Baca Entry Yang Lepas✿

Wednesday, November 21, 2012

Tutorial : Letak Button Like Facebook Setiap Entry


As-Salam

Hari ni nak ajar tutorial untuk budak-budak newbie yang baru ja bertanya soalan cara nak buat like setiap entry pada aku tadi. 

1. Dashboard --> Design --> Edit HTML --> Tick Expand Widget

2. Tekan Ctrl + F , Cari code kat bawah ni

     data:post.body

3. Dah jumpa? Kalau dah COPY code kat bawah ni, then PASTE kan code kat bawah ni DI BAWAH  
    code yang korang cari kat atas tadi.

<iframe allowTransparency='true' expr:src='"http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=" + data:post.url + "&amp;layout=standard&amp;show-faces=true&amp;width=530&amp;height=60&amp;action=like&amp;colorscheme=light"' frameborder='0' scrolling='no' style='border:none; overflow:hidden; width:530px; height:60px'/>

4 comments:

hazwan hairy said...

dah letak lma dh..hik

yana aina said...

copy code bwh mana ?? hehehh

dEdEQ dE wIshEs said...

RAJIN TOL LA WAT TUTO .. HIKHIK

Karya Mahirah said...

yg ni tak boleh ler huhu..

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com