✿Baca Entry Yang Lepas✿

Thursday, November 22, 2012

Tutorial : Letak Signature Kat Blog


As-Salam
Banyak jugak blogger guna signature ni. Saya pun pernah pakai dulu. Hehe 


2. Register terlebih dahulu.

3. Bila dah The registeration is complete , boleh Login

4. Tekan Click here to create your signature



5. Pilih pilihan pertama tu


6. Tulis nama yang korang nak kat ruangan yang disediakan. Step 1 : Enter the name , then tekan next step


7. Pilih tulisan yang korang nak, Step 2 : Select the font


8. Pilih saiz signature, Step 3 : Select the size


9. Pilih warna yang korang rasa bersesuaian dengan backround entry. Step 4  : Select the colour



10.  Seterusnya, pilih kecondongan, Step 5 : Step the slope



11.  Letak nama untuk tanda tangan tu, Step 6 : Name the signature


12. Finish! Signature korang dah siap. Boleh share kat mana-mana u all nak.
Kalo nak letak kat blog, just tekan BLOGGER



13. Then last sekali masukkan matlumat2 ni,so dengan automatik signature tu akan ada dalam entry blog.




Bila tekan new post, signature dah sedia ada kat dalam tu. 

Thats all.
Selamat Mencuba ^___^


7 comments:

Nana said...

Blog username itu apa ya kak? :)

D i n said...

hehe baru tahu :)

Emas Putih said...

Blogger Usenam tu, NAMA BLOG KORANG. Rasanya boleh check kat setting --> Tittle

Ena's Palace said...

nice tuto...tq dik

ct cheery said...

owh mcm tu upanya..thankz for sharing dear!

dEdEQ dE wIshEs said...

HOKHOKHOK .. DA WAT MENDE NIH .. WEE~

nur amila said...

username 2 mksodnya email blog x silap kowt...

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com