✿Baca Entry Yang Lepas✿

Friday, November 30, 2012

Tutorial : Letak Wishlist Kat Blog


As-Salam.

Ni haa nak ajar buat wishlist kat blog. Macam wishlist I ni.



1. Pi Dashboard --> Layout --> Add a Gadjet--> Html

2. Copy code kat bawah ni dah paste kat kotak Html.

<form name=myform>
<input type="checkbox" name="mybox" value="WISHLIST1" checked />WISHLIST1 <br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="WISHLIST2" checked />WISHLIST2<br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="WISHLIST3" checked />WISHLIST3<br />
<input type="checkbox" name="mybox" value="WISHLIST4" disabled />WISHLIST4<br />
</form>

4. Tukarkan ayat kat kaler merah tu dengan wishlist yg korang nak.
Yang warna purple tu , if nak tanda (/) , kena tukar checked
if nak kosong je, maksudnya takde tick lagi kena ubah ayat purple tu ke disabled

5. Save :)


Selamat Mencuba :)

9 comments:

Sue Lynnda said...

salam,

good tutorial.lama dah carik.
thanks for sharing dear

hazwan hairy said...

haaa nk buat jga lah yg ni..hehe

Mrs Mikko said...

tq tq!!
aku ari tu buat checkbox pnya coding saja..
tp ndada disabled...hihih, baru aku tambah disable yg x checked tu.

dEdEQ dE wIshEs said...

LAME DA CARIK TUTO NI .. BRU JUMPE .. MASEH UZU

MISZDEAR said...

Assalamualaikum. Thanks for sharing :). Dah lama cari tuto nieh :D. LotsOfThanks ^^,

Qiel RQ said...

akan dicuba. terima kasih :)

cik Ct wAn KeMbaNg said...

tq sangat membantu

Cik Fafa said...

Thank you. Sangat bermanfaat untuk dipraktikkan. Kalau sudi jengahlah blog saya. http://coretancikfafa.blogspot.com/

The Mawar said...

Mohon izin guna tutorial ni nak buat wishlist :)Thanks for the useful tutorial *thumbs up!*

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com