✿Baca Entry Yang Lepas✿

Thursday, November 22, 2012

Tutorial : Nak Dapatkan Url Gambar


As-Salam

Url gambar ni penting jugak kadang-kadang. If nak upload gambar kat entry guna url gambar,
kena dapatkan url gambar kan..

I pun pening juga dulu macam mana nak dapatkan url gambar. Rupa-rupanya ada cara mudah.

Setiap browse yang korang guna berlainan cara tau. If u all guna Google crome lain, guna mozilla firefox pun lain, sama juga if guna Internet Explorer . Kaedah sama tapi cara kat hujung tu berbeza.

Pengguna Google.

1. Cari gambar yang anda nak. Contoh gambar kat google image.

2. Just tekan gambar tu then right click kat gambar --> Copy image url


3. Paste la Url gambar tu kat mana-mana yang korang nak. 

Penguna Mozilla Firefox

Click gambar --> Right Click --> Copy Image Location

Pengguna Opera & Safari

Click gambar --> Right Click --> Copy Image Address

Pengguna Internet Explorer

Click gambar --> Right Click --> Properties --> copy link kat Adress Url.

Selamat Mencuba :)




1 comment:

dEdEQ dE wIshEs said...

WAH .. ILMU PENGETAHUAN YG TERBARU NI .. MEKASIH DEAR ..

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com