✿Baca Entry Yang Lepas✿

Thursday, November 22, 2012

Tutorial : Nak Tahu Bilangan Pengunjung Yang Online Kat Blog


As-Salam

Tuto ni untuk nak tahu bilangan/jumlah pelawat/pengujung yang tengah online atau tengah berkunjung kat blog anda. 

Cara mudah dan simple.. Saya pun guna benda ni..
1. Mula-mula kena pegi website ni http://whos.amung.us/



2.  Bila masuk akan nampak website tu rupanya mcm kat atas. Then scroll ke bawah sampai jumpa benda ni. Tak perlu nak login, just scroll down the website until jumpa code kat bawah ni.

3. Copy code kat atas tu, its just click the box and will automaticlly copied.

4. Then paste kan ke gadjet HTML anda.

5. Preview and save :)

Selamat Mencuba ^___^

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com