✿Baca Entry Yang Lepas✿

Wednesday, November 21, 2012

Tutorial : Tekan Gambar Akan Ke Link Baru


As-Salam.
Tutorial for newbie. Yang nak tekan gambar then akan ke link baru. Ikut langkah-langkahnya :)

1. Create a new post.

2. Upload gambar yang korang nak.

3. Tekan gambar tu, then gambar akan jadi highlight macam ni

4. Bila suda highlight biru, Tekan  LINK yang ada kat menu di atas tu. Contoh macam kat bawah ni/

5.  Bila tekan akan keluar benda ni,


6. Copy paste link yang nak korang letak tu kat ruangan Web address. Maksudnya, bila tekan gambar tu, akan ke link yang awak nak. Link tu la u all kena paste kan ruangan web address.

7. Ok dah siap semuanya, boleh Publish entry :)




5 comments:

Ahmad said...

erm,,, entry yg bagus,, ini 1 ilmu ni ^^

D i n said...

hehe tambah lagi ilmu kt sini thanks :)

fatin farhanah said...

OooooO... Baru tahu. Tq :)

sha (chirp chirp) said...

waaaahhh. tq! :D

shidaR said...

dan jgn lupa tick bhgian "open this link a new window" :)

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com