✿Baca Entry Yang Lepas✿

Friday, December 28, 2012

16 Perkara Perempuan Kena Tahu Pasal Lelaki


As-Salam
Straight to the tittle post, jom kita baca perkara tentang lelaki..

Sebelum you all menuduh bukan-bukan dan berfikiran skeptik bahawa ‘semua lelaki sama je,’ jom baca dulu perkara-perkara yang you all perlu tahu tentang lelaki nie.




  • Bila seorang lelaki menyukai perempuan, perempuan itu tak semestinya cantik. Lelaki  juga boleh terpikat dengan keperibadian yang lemah-lembut dan kesopanan seseorang perempuan  Cara berfikir dan minat sama juga antara satu lagi sebab. Ini kerana bagi lelaki , perempuan tersebut mudah dibawa berbual dan boleh berkongsi idea.

  • Lelaki  juga boleh jadi seorang yang mengambil berat dan prihatin.

  • Kebanyakan lelaki  sukar meramal perasaan sebenar perempuan. Jadi perempuan perlu berterus-terang dengan lelaki .

  • Lelaki boleh terima penolakan, tapi dengan cara baik.

  • Demi untuk menambat hati perempuan, lelaki  sedaya-upaya akan menunjukkan sikap gentleman dan machonya.

  • Majoriti lelaki  akan gelisah waktu mahu mengajak perempuan untuk first date, apatah lagi sewaktu keluar bersama.

  • Perasaan lelaki terhadap perempuan memang kuat. Sebab tu they all suka sangat memandang dan menjeling perempuan.

  • Bila lelaki mengatakan, “Emm, tengoklah dulu,” itu maknanya they all kurang bersetuju atau tidak secara tidak langsung.

  • Bila lelaki  bercakap direct to the point tentang sesuatu hal, itu maknanya they all berlaku jujur dan mengharapkan you all memahaminya.

  • Cemburu itu perkara biasa bagi lelaki . Lagi-lagi kalau perempuan tu asyik menyebut nama lelaki lain.

  • Lelaki  tidak boleh tahu dan memahami segalanya tentang perempuan hanya melalui buku. Disebabkan itulah they all selalu keliru dengan perasaan dan kehendak perempuan.

  • Walaupun rapat dengan ramai perempuan, namun hanya seorang perempuan yang benar-benar mampu menawan hatinya.

  • Bila hubungan terputus di tengah jalan, lelaki  juga akan merasa sedih. Cuma sedih itu tidak ditunjukkannya di hadapan orang.

  •  Kalau perempuan meminati seorang lelaki dia sepatutnya memberi hint. Kadang-kadang lelaki  nie agak malu memulakan langkah.

  • Lelaki akan berasa malu jika tidak mampu menolong perempuan.

  • Lelaki  sangat lemah dengan air mata perempuan  lebih-lebih lagi kalau air mata tu mengalir daripada perempuan yang dikasihinya.


So macam mana? Hehehe ^___^
k bye Salam =)

sumber




21 comments:

Innanie | Ariffin said...

lelaki perempuan saling melengkapi. :)

dEdEQ dE wIshEs said...

HAHAHAHAA .. BETOL3

bai baizura said...

hahaha. kdg lelaki perempuan sama je :) hati masing2 sebenarnye lembut

Remy hazza said...

lelaki dan wanita...sentiasa memerlukan..saling melengkapi....

dya bunga said...

haha..btl2

deqjamucuxx said...

oihh.. dah tau.. :) cam giituuu upenye

Acik Riotaro said...

btol tu..^___^

Misz Fazie said...

lepas ni kena hati-hati lah. hehe nice sharing sis :)

Azza Afdzal said...

satu lagi lelaki kalau merajuk mak aii muka mengalahkan budak kecik hahahha

diana said...

nice..:)

Ikhmal Malique said...

dalam hati ada taman bunga astakona..

Nurmujahidah Ismail said...

laki dan pmpuan sama2 tak paham satu sama lain,, kebnyakannya macam ni,,

Leeza dayasari [santai leeza] said...

ha ha ha nice sharing..

trah zain said...

pergh,, gaya expert ni,,hehe

sYiRa LoKMaN said...

terjah sini,,hehehe..nice entry ! :)

cik tenggiling said...

suka sangat

✿A I N A A✿ said...

nice tips.. apapun, nak hubungan yang bhgia dua2 belah pihak kena saling memahami... baru fair

Aleeza Zailan said...

Lelaki ni susah nak faham ugak . Sometime cakap jeles bila kita rapat dgn org len , tapi die sndiri layan org lain jugah haha aneh . btw, nice entry ahhh :D

meera said...

kdg2 susah nk pham jgk lelaki nie...
kdg2 kaum lelaki ni eleh wt pmpuan fobia....huhu
tkut tuk disakiti lgi...
tpi sy bkn slhkn lelaki...pmpuan pun ade jgk yg mcm tue kan...

semiga kite same2 dpt pham yg mne baik n yg mne bruk..:)

tq bgi info..entri yg bek..^__^

Azhafizah Md Nor said...

ok..sedia maklum..hehehe

★ Nurul Nadhirah Norsalim ★ said...

senyum :)

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com