✿Baca Entry Yang Lepas✿

Saturday, December 8, 2012

Tutorial : Buang Perkataan Subsribe to Post (Atom) Kat Bawah Blog



As-Salam

Nak ajar tutorial nak buang Subsribe to : Post (Atom) yang ada kt bawah blog kita..hehe
1. Dashboard --> Template --> Edit Html

2. Tekan Ctrl+A , Cut the paste code ditempat yan sama. (Cara unhide kotak segitiga hitam cara mudah. Kalau tak buat macam ni, Korang tak dapat cari code kat bawah yang korang nak nanti)

3. Tekan CTRL+F serentak, cari code kat bawah then tekan enter.

<b:include name='feedLinks'/>

5. Then, bila dah jumpa code tu, buang code yang korang cari tu :)

Faham tak? Cuba fahamkan. Hehehe. Sy pun mula-mula x faham.
Tapi I try faham then boleh buang code yg betul .. Hehe

4. Save Template :)


8 comments:

Nurul Filzah said...

berjaya . mcm tahu2 jer yg Nurul tgh cari tuto nie . Nasib baik ada keluar kat dshboard. Thanks sis

Nurmujahidah Ismail said...

apa kegunaan benda tu sebenarnya ek,,

Naimah lalala said...

thanks a lot ! ^^

Remy hazza said...

remy tak faham sangat fungsi post (atom ) tu.......he3

dEdEQ dE wIshEs said...

MEKASIH MEKASIH

MiKi MoUsE said...

tq akak

★Nurul Nadhirah Norsalim★ said...
This comment has been removed by the author.
★Nurul Nadhirah Norsalim★ said...

Ilmu baru nie. Thanks! :)

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com