Doodle daH Dapat dari Apit


Alhamdulillah.
Dapat lagi doodle dari apit lepas terpilih dalam segmen INI
boleh simpan jadi koleksi  doodle kupunyaan aku.

yang penting,
nama boyfriend x tinggal.

once again,
thanks apit :p

BEN ASHAARI DAN RAKAN BOGGER


soalan :
Anda ternampak seorang rakan anda sedang makan di sebuah gerai , kemudian anda menyapanya. Soalannya , apakah ayat pertama sekali yang akan anda lafazkan ?

jawapan :
"hai geng. buat apa tu? makan?"


Perspektif Jodoh. Yang Salah dan Yang Betul..

Saya Suka Doodle Part 2


Nama : Tia+Beyah
Kaler : Purple

Pelajar Bunuh Diri..


Aku baru ja dapat khabar berita pelajar bunuh diri.
Pelajar tu pernah masuk kelas kami sem lalu.
Dia dikhabarkan bunuh diri pagi tadi
dijumpai tergantung dan berkain sarung.

sebab bunuh diri masih belum diketahui
sebab kes baru ja tadi
sekarang maybe dalam siasatan polis

Astagfirullah
apa pun, sedekahkan al fatihah.


**Al-fatihah**


Debaran BFF I nak kawin ..!!


Sabtu lepas,
plan yang tidak dijangka.
Stay out rumah bakal pengantin yang akan berkahwin beberapa hari lagi dari sekarang.

hari tu kami p hantar kad jemputan untuk kawan-kawan lama.
meluangkan masa bersama
makan dan jejalan kejap
sambil urus sesuatu yang penting buat kami berempat
bakal pengantin hanya mengiringi



gambar ni ja la yang sempat kami snap snap
ni pun download di fb.

Malam tu,
hampir 10:30 kami culik kawan kami cFarah dari hostel dia
walaupun dia terpaksa bohong sunat dengan security.
tadi pagi jam 7 dah gerak pulang rumah
walau tempoh sekejap
tapi bernilai.

Yang sedihnya,
kemungkinan mereka x dapat hadirkan diri pada hari pernikahan pada Jumaat ni.
sorang ada posting. Sorang lagi ada induksi.
tinggal 2 orang kengkawan ketika itu.
Harap xda aral melintang.
Amin

Yang pastinya,
aku berdoa semoga majlis BFF aku berjalan dengan lancar.
Semua benda dah hampir siap.
kesibukan akan bermula.

dan

harap akan melakar sejarah pada bakal mempelai.
Amin.



Doa Istikharah

Ya Allah, jika engkau mengetahui bahawa Muhammad Asyraf Bin Riduan ialah jodohku, lelaki yang baik untukku, lelaki yang boleh membimbingku, lebih baik bagiku dalam agama, kehidupan dan akhir urusanku, maka tetapkanlah ia bagiku dan mudahkan ia untukku, kemudian berikan berkat kepadaku dalam menjalankannya.. Amin..

Topup Giveaway by Naili


klik banner.
done do the instruction.

Laut Merah di Perairan Sabah


Ketika ini, Jabatan Perikanan Sabah memaklumkan kejadian Air Merah /Red Tiede di perairan laut Pulau Gaya, Pulau Sepanggar, Persisiran Pantai Likas, Yayasan Sabah dan lokaliti berhampiran. 

Semua jenis kerang (tiram, dalus, remis dll) serta ikan palagik (tamban, basung, dll) adalah tidak selamat dimakan buat semantara waktu. Namun ikan laut dalam, udang, ketam dan sotong selamat dimakan tetapi insang dan organ dalam perlu dibuang serta dicuci sebelum di masak.



So kepada penduduk Sabah yang berkaitan dengannya, berhati-hatilah bila makan seafood tu.

Segmen Cik Purple | Jom Kasi Gempak!


klik banner if nk join.

Haaa dalam blog aku ni,
xda yang menarik pun.
tapi
Ada karya2 edit tulisan dalam ni.
nk tengok,
cari dalam label "entry bergambar"ok?

Farah Alias Nak Review Belog Saya


klik banner.


Segmen: Bloglist April-Mei Bersama Jebat


klik banner.
tQ

KISAH BENAR - SANGAT MENGEJUTKAN

Ini adalah kisah nyata seorang gadis kolej muda yg meninggal dunia bulan lepas di Shah Alam. ... ... Namanya Priya. Dia telah dilanggar oleh sebuah trak. Dia bekerja di pusat panggilan. Dia mempunyai teman lelaki yang bernama Shankar. Mereka sangat mencintai satu sama lain. Mereka sentiasa bercakap di telefon. Kamu tidak akan nampak dia tanpa telefon bimbit. Malah dia juga megubah talian dari Maxis ke Digi, supaya kedua-duanya boleh di rangkaian yang sama, dan jimatkan kos. Priya menghabiskan separuh dari setiap harinya bercakap dlm telefon bersama Shankar. Keluarga Priya tahu mengenai hubungan mereka. Malah Shankar jg sangat rapat dgn keluarga Priya. (Cuba bayangkan ikatan cinta mereka) Sebelum dia meninggal dunia dia selalu memberitahu rakan-rakannya “Jika saya meninggal dunia, tolong bakar saya bersama telefon bimbit saya” dia juga berkata perkara yg sama kepada ibu bapanya. Slps kematiannya, orang tidak dapat mengangkat mayatnya, walaupun telah mencuba sedaya upaya, tetapi masih tidak boleh. Semua orang telah mencuba untuk mengangkat mayatnya, tetapi hasilnya tetap sama. Akhirnya, mereka memanggil seorang lelaki iaitu kawan bapanya yang dikatakan boleh memanggil dan bercakap dengan roh orang yang sudah meninggal. Lelaki itu mengambil sebatang kayu dan mula bercakap kepada dirinya perlahan-lahan .. Selepas beberapa minit, lelaki tersebut mengatakan “gadis ini tertinggal sesuatu di sini.” Kemudian rakan-rakannya memberitahu lelaki itu tentang niat utk membakar mayat Priya bersama telefonnya. Dia kemudian membuka kotak kubur dan meletakkan telefon dan kad sim di dalam kerandanya. Selepas itu, mereka cuba untuk mengangkat mayat Priya dan ternyata ianya menjdi mudah lalu membawanya ke dalam van. Mereka semua terkejut. Ibu bapa Priya tidak memaklumkan Shankar bhw Priya telah meninggal dunia .. slps 2 minggu, Shankar menelefon ibu Priya .. Shankar : “Auntie, saya dtg ke rumah hari ini .. masak sedap-sedap ya. Jangan bagi tahu Priya yg saya akan datang rumah hari ini, saya nak bagi dia surprise.” Ibu Priya menjawab ...”Kamu dtg lah ke rumah dulu, saya ingin beritahu kamu sesuatu yang sangat penting.” Setelah dia datang, mereka memberitahu kebenaran tentang Priya. Shankar menganggap mereka sedang bergurau dengannya. Dia ketawa dan berkata “jangan cuba tipu saya - suruh Priya keluar sekarang, saya ada hadiah untuknya. Hentikan semua kekarutan ini.” Kemudian mereka menunjukkan sijil kematian asal kepadanya. Mereka menunjukkan bukti supaya dia percaya. (Shankar mula berpeluh) Beliau berkata ... “Tidak benar .. kami telah bercakap hari ini .. Dia masih menelefon saya. Shankar terketar-ketar. Tiba-tiba, telefon Shankar berbunyi .. “Lihat ini adalah dari Priya, lihat ini ...” dia menunjukkan telefon kepada keluarga Priya. Semua mereka menyuruhnya menjawab panggilan tersebut. Dia bercakap menggunakan mod pembesar suara .. Kesemua mereka mendengar perbualannya. Kuat dan jelas, tanpa sebarang gangguan. Memang suara sebenar Priya & tidak mungkin orang lain boleh menggunakan sim kad itu kerana telah di bakar bersama mayat Priya. Mereka sangat terkejut lalu memanggil semula lelaki iaitu kawan bapa Priya (yang boleh bercakap dengan roh orang mati) utk membantu. Beliau membawa tuannya untuk menyelesaikan perkara ini. Dia & tuannya bekerja selama 5 jam. Kemudian mereka menemui satu perkara yang benar-benar mengejutkan mereka .... Digi mempunyai liputan yang terbaik “Di mana pun anda pergi, rangkaian kami tetap ikut!!hahahahahahahahaha

p/s: hebat line digi nie..hahahahaha...

Cinta Seperti Kentut.. Meh baca..HAha :D

cCINTA dan KENTUT tidak
boleh ditahan, keduanya boleh
menjadi lega bila terlaksana.
CINTA tertahan = Sengsara,
KENTUT ditahan = Menderita
Kalau CINTA dan KENTUT
keras bersuara, tentu perasaan
kita lega.
CINTA tanpa rasa, bukan
CINTA namanya, KENTUT tak
berbau, bukan KENTUT
namanya.
CINTA itu rapuh, KENTUT itu
bau.
CINTA itu halus, KENTUT itu
virus.
CINTA diam-diam membuat
orang mabuk kepayang,
KENTUT diam-diam membuat
orang mabuk kepalang.
CINTA bagi kebanyakan orang
muda, “Ahhh, CINTA
monyet…!”
KENTUT didepan banyak orang,
“Sialan, monyet lu…!”
CINTA dan KENTUT sama-sama
sering dicari:
Kalau sudah CINTA: “Dimana
engkau duhai kekasih?”
Kalo sudah KENTUT: “Siapa nih
yang KENTUT? Hayoo, ngaku
gak…?!!!”
CINTA berlebih membuat
orang terbuai, KENTUT
berlebih membuat orang
terkulai.
CINTA menyatukan persepsi,
KENTUT menyatukan emosi.

Style tudung masa kini.Haha

Ini cubaan pertama aku memakai tudung2/shawl jenis macam ni
selalu pakai style biasa ja
hari ni mo try power sikit
ok x dengan muka aku kn.
ce komen ce komen..

Shawl Hana Tajima

Shawl silang
(macam adik ipar to be aku, MieraRae punya style)

Tudung bawal zaman terkini.

Adik aku cipta sejarah family..



Hari ni. Balik ja kakak aku dari kerja,
terus masuk bilik
terus menyapa aku..
kalo menyapa "dah makan ka blum?" x apa juga kan.
tapi

"ui ui. ko tau result c bungsu(adik bungsu aku)??"
dengan nada dan riak muka yang sangat excited tahap cipan.

aku jawab,
"belum. apa dia dapat?"

c kakak dengan keadaan yang sama.
masi excited(!)
"dia dapat A, math"

"hah? biar betul.. first time keturunan ada orang dapat A math"

bla bla bla bla...

tahniah buat adik aku yang diam-diam ubi berisi
mencetus sejarah family
sebab family pun mmg lom ada dapat A utk math
termasuk lah aku
eh x minat ! menyampah ada..

result adik aku yang lain, not bad juga la..
boleh masuk U terus..

xpa..xpa..
aku x pandai math x apa, janji tau erti 1 4 3 ..
nanti ada anak, mesti anak-anak aku pintar macam bapa dia juga
Opssssss.. sengaja mo buat kesayangan aku kembang hidung..
baru machoo sikit kn.
haha :D

ok lah. bye. Muah.!




10 Pengorbanan Diri Apabila Berpasangan




1. Identiti diri
Bercinta bermakna anda memilih untuk berkongsi segala-galanya termasuk hobi, makanan & lain2 perkara. Ia sesuatu yang cukup indah & menarik kerana anda tahu ada orang yang menyayangi anda & anda mencintainya. Mungkin juga anda berkongsi percantuman nama seperti pasangan Brad Pitt & Angelina Jolie (Brangelina) & apa yang berlaku bermakna anda hilang identiti diri.


2. Masa
Setiap lelaki perlukan wanita untuk mengisi ruang hati & meniti hari2 bahagia mereka. Ia sebuah ikatan yang memerlukan komitmen yang jitu jika anda memilih untuk berumah tangga @ bercinta. Secara automatiknya apabila anda memilih ini, anda akan kehilangan ruang masa untuk diri sendiri. Inilah harga yang harus anda bayar untuk bercinta.

3. Perancangan
Anda mungkin sudah merancang sesuatu untuk hidup anda. Namun apabila anda memilih bercinta, rancangan tersebut mungkin tidak disukai oleh pasangan & si dia mungkin membantah. Dalam hal ini, anda perlu berkompromi agar perancangan anda menjadi.

4. Pandangan
Ramai pihak berpendapat, lelaki sangat tepat dalam membuat keputusan @ pandangan. Namun, ia tidak boleh dibuktikan jika anda tidak begitu setia kepada pasangan. Bersikap jujurlah kepada pasangan meskipun ada kalanya anda tidak suka kepada hobinya yang suka bersenggang di pusat membeli-belah yakni suatu perkara yang membosankan lelaki.

5. Kewangan
Bila anda memilih untuk bercinta, bermakna anda harus berkongsi segala-galanya termasuk soal kewangan. Jangan hanya dia saja yang membayar setiap kali anda keluar sebaliknya anda juga harus berbuat demikian tambahan pula anda seorang lelaki. Jangan pula merungut @ mengatakan ia membazir kerana secara umumnya lelaki mesti bertanggungjawab menyediakan segala-galanya kerana mereka dilahirkan sebagai pemimpin. Suka @ tidak, andalah yang bertanggungjawab dalam soal kewangan bila mendirikan rumah tangga kelak.

6. Kebebasan masa untuk keluar
Bila anda memikirkan untuk serius bersama seseorang wanita, bermakna anda tidak boleh bebas seperti dahulu. Kebebasan anda akan tersekat untuk membuktikan kesetiaan & memperoleh kepercayaan daripada si dia.

7. Memanjakan diri sendiri
Anda bebas berbuat apa saja selagi anda tidak berpunya. Ini termasuklah untuk merokok, berbelanja @ sebagainya. Namun apabila anda mempunyai pasangan, apa yang anda nikmati itu mungkin akan tersekat & disekat. Anda mungkin dimarahi jika anda berbuat sesuatu yang tidak disukai & menyakiti hatinya.

8. Imej
Orang lelaki selalu mengambil mudah soal penampilan & penjagaan diri namun hal ini terkecuali bagi lelaki yang sering ingin tampil maskulin. Lelaki ini akan menjaga penampilan dari hujung rambut hingga kaki. Namun kalau anda sudah memilih seorang gadis, dia tentu saja memerhatikan penampilan anda & mahu anda mengikut caranya. Akibatnya, apa yang anda sukai dari segi berpakaian, mungkin tidak disukai olehnya.

9. Masa hujung minggu
Bagi orang bujang, hujung minggu adalah masa untuk membasuh baju, mengemas rumah & sebagainya setelah penat bekerja. Namun kalau anda punya kekasih hati, hujung minggu adalah hari bertemu kekasih & anda akan kehilangan masa untuk bersantai & berehat di rumah.

10. Kawan2 perempuan
Satu perkara yang sering diharapkan oleh lelaki ialah kekasih mereka dapat menerima kawan2 wanita mereka. Namun hal ini sering tidak menjadi kenyataan kerana ramai teman wanita berasa cemburu jika anda bertepuk tampar dengan kawan wanita meski pun hal iti biasa bagi anda.

Wang Tunai RM5000 untuk Blogger


Klik banner untuk join reramai.Hehe


Program Wang Tunai RM5000 ini hanya dibuka untuk 100 blogger terawal yang berdaftar sahaja. Cara berdaftar adalah rakan blogger hanya perlu buat post tentang program RM5000 dan linkkan ke laman post ini dengan tajuk “Wang Tunai RM5000 untuk Blogger”. Sila nyatakan link URL post tersebut di ruangan komen di bawah. Jika terpilih, Rakan blogger akan diberitahu melalui email dan akan disenaraikan melalui post khas.
100 blogger yang terpilih akan bersaing sesama mereka untuk menjadi Top 10 Referrrel ke blog ini iaitu 10 blog yang membawa trafik tertinggi ke blog BloggerWanita.com dengan mengikut pengiraan Google Analytic. Saingan rakan blogger tidak banyak untuk berpeluang mendapatkan wang tunai ini
Setiap satu trafik yang disumbangkan ke blog BloggerWanita.com akan dibayar sebanyak RM0.05.
Jika rakan blogger mampu membawa 10000 trafik ke blog ini, maka bayaran pada bulan tersebut adalah RM500 ( RM0.05 X 10000) dan seterusnya.

Terbuka kepada semua warga Blogger di Malaysia, tidak kira lelaki atau perempuan dan tanpa mengira status pagerank atau Alexa Rank.
Rakan blogger juga perlu LIKE Facebook BloggerWanita.com atau Follow Twitter BloggerWanita.com atau daftar email di Feedburner BloggerWanita.com sebagai syarat untuk menerima wang tunai nanti.
Bayaran wang tunai akan dibayar pada 1hb hingga 7hb setiap bulan ke akaun Maybank secara online. Bank lain masih diterima jika tidak memiliki akaun Maybank.
Program RM5000 adalah fasa pertama yang akan dilancarkan pada 1 April 2012 sehingga RM5000 tercapai untuk diberikan kepada blogger.
Rakan blogger boleh menggunakan banners yang disediakan di sini untuk tujuan promosi. Tidak dibenarkan menggunakan iframe atau apa-apa script yang boleh menipu trafik.
Pihak penganjur berhak untuk menukar syarat pada bila-bila masa jika perlu sahaja.

Marah Itu Mudah, Sabar Itu Indah

Segmen Blogwalking by Azimah Zulkifli


Jom join segmen.
Hihihi
klik banner di atas if nk join.

tag : Jun

Mak Dia Ajar Buat Karipap =)


Eleeeh masak karipap mo kecoh.! fuh
Well bukan mo kecoh.
Just sharing is caring la kan pengalaman buat karipap ni
Mak diaa yang ajar. Mak Mr.MABR ..
demi tidak mensia-siakan ilmu dan penjelasan berjela-jela dari mak dia kan
Lepas ja letak fon terus masuk dapur

Tengok sekeliling.. Buka peti sejuk.. Buka almari
dung dang dung dang bunyi dapur

Tersengih..Hehe.. Bahan semua ada.
Tepung gandum ja xda.
Its ok. Itu kemudian

Mula-mula masa inti karipap ni


Lepas buat ni,
aku terus p kedai keling seberang jalan ni p beli tepung.

Pastu buat dough ni pulak
aduhaiiiii penat gila mo buat ni..


Pastu goreng..


Oh my Allah!!

Ada yang hangus kan.. Ala bukan hangus pun.
gelap sikit ja.. Api terlampau panas.
baru masukkan dah jadi macam tu..

Hasilnya,
karipap ni berat.. Haha.. itu bmakna terlebih air
bak kata kakak aku..

Fuhhh bila aku makan..
gilaa sedap beb.. Makan Panas2 lagi..

Tadi dapat ilmu buat pulut panggang..
my Fav..!!
tapi x dapat buat sbb kurang bahan2.

Awwwww.. hidup kena belajar masak
masakan air tangan isteri melegakan keletihan suami bekerja.
itu pepatah dari Lecturer aku..
terbaik..!!

7 Petala Cinta

Karya cEmas Putih


saya halalkan sesiapa yang share benda ni.. hehe









Segmen Tambah Kawan By Arra Ahmad


Click Banner Di Atas =)
wiwiiiittt..

Cinta Perlu Restu Family

Thanks Apit Untuk Doodle Ni..


Dapat doodle ni dari blogger terpantas join Segmen : Saya Nak Doodle Apit.
cute kan.. wah wah wah :D 

Pen Ni Tinggi Nilainya..


Alahai.. setakat pen berapa sen ni pun mo kecoh kan?
xda la.
sharing is caring right?
Pen ni walau harga nya tidak la sampai rm2 pun 
tapi nilainya amat tinggi.
Alaaaa lecturer dah bagi free kan..
Lecturer ni bukan ajar kamipun
dia just sebagai panel projek akhir kami
Rasanya final project kami berjalan dengan lancar dan memuaskan hati beliau
group lain xda pula kena bagi..
hanya group kami =)
yihaaaaaaaaaaaa ..!
bangga sekejap.
Apa pun, Thanks To Puan Nik Zety =)

Ayat Romantik En.Boyfriend Saya =) Phewitttt..

You Make Me Feel LOVE is TRUE

Lirik A Little Love


Greatness as you
Smallest as me
You show me what is deep as sea

A little love, little kiss
A litlle hug, little gift
All of little something. these are our memories

You make me cry, 
Make me smile, 
Make me feel that love is true... 
You always stand by my side, 
I don't want to say goodbye.
[ Lyrics from: http://www.lyricsmode.com/lyrics/f/fiona_fung/a_little_love.html ]
You make me cry, 
Make me smile, 
Make me feel the joy of love.
Oh! Kissing you... 
Thank you for all the love you always give to me, 
Oh! I love you... 

Yes I do, I always do... 

Make me cry, 
Make me smile
Make me feel that love is true
You always stand by my side
I don't want to say goodbye.

You make me cry, 
Make me smile, 
Make me feel the joy of love
Oh! Kissing you... 
Thank you for all the love you always give to me, 
Oh! I love you... 

To be with you... Oh! I love you...

Kau Tahu Kan Aku Suka,Sayang,Cinta Kamu Untuk Selamanya..


Jom LIKE PAGE ni ----- > klik SINI

Bapa Saya Penyayang..!

Kisah Cinta Saya Seperti Vanila Coklat

Walau Jarak Memisahkan Kita..

In Not The Perfect One