Senarai blog yang join "Segmen : I Follow U Follow by Emas Putih"


Alhamdulillah tQ yang sudi join segmen ni Segmen : I Follow U Follow by Emas Putih
yang berlangsung selama 2 hari 10 Mei 2012 - 12 Mei 2012, Jam 5 Petang

ni senarai blog yang join segmen pertama saya. saya dah follow. giliran anda pulak.
jom Blogwalking n Follow

1. http://chebethomekbong.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
2. http://bebyyellowshiteru.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
3. http://sweetiebread.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
4. http://mydreamzworlds.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
5. http://aisyahhumaira99.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
6. http://adeliedecasper.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
7. http://akmaluv90.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
8. http://skascyhazindie.blogspot.com/2012/05/i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
9. http://kekapasberceloteh.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
10. http://n-mcd.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
11. http://engkumuzahadin.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
12. http://bemysite.blogspot.com/2012/05/i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
13. http://gilecontest.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
14. http://yayahnasake.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
15. http://thelifeofmeandhim.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
16. http://rafhanahrahim.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
17. http://marsgreen.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
18. http://luluselalu.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
19. http://shrekhijau.blogspot.com/2012/05/i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
20. http://kite2-jew.blogspot.com/2012/05/i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
21. http://tyra-faiera.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
22. http://itsmetira.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
23. http://athiffira.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
24. http://sayapyqafyqa.blogspot.com/2012/05/i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
25. http://salchubbylah.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
26. http://ainiaqilah.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
27. http://adilanineteenninetytwo.blogspot.com/2012/05/i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
28. http://atiey-demok.blogspot.com/2012/05/i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
29. http://adilanineteenninetytwo.blogspot.com/2012/05/i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
30. http://atiey-demok.blogspot.com/2012/05/i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
31. http://cutesifara.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
32. http://ameera2793.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
33. http://diariesaya.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
34. http://sayacikamal.blogspot.com/2012/05/i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
35. http://sukacakapsorang.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
36. http://behindthescene1702.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
37. http://aleeyanabilah.blogspot.com/2012/05/i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
38. http://ainpunyeceritalah.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
39. http://kerenggabiru.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
40. http://diagonallife.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
41. http://ifahshhily.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
42. http://princesskyuruky.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
43. http://blogshokri.blogspot.com/2012/05/i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
44. http://eydawoit.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
45. http://diyanarauzi92.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
46. http://airaamir.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html 
47. http://missrieyaieanurhidayah.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
48. http://arisalatifah.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow.html
49. http://dayang73.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
50. http://allabouteikyen.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
51. http://ceritaceritaeirayusoff.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
52. http://rajafarah94.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
53. http://murniellyfiesya.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
53. http://murniellyfiesya.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html
54. http://icumm-icum.blogspot.com/2012/05/segmen-i-follow-u-follow-by-emas-putih.html




Kereta Mesra Alam, x guna minyak


kereta ni menggunakan tenaga solar, tenaga manusia dan gas elektrik
Antro Solo nama di beri.

Definition of TIME

Definition of TIME

Slow. when u wait!
Fast. when u'r Afraid
Long. when u'r Sad
Short. when u'r happy
Endless. when u'r at Pain
Never feel it. when u'r Content
Deadly slow. when u'r bored

Ciri suami Awesome, mengikut Ustaz Azhar Idrus

1. Solat fardhu cukup 5 waktu.

2. Ada kerja gaji RM800-1500 ke atas, boleh bayar rumah sewa,
boleh beli beras, boleh isi minyak, boleh antar ke tempat keje. Nafkah zahir boleh bagi, bukan nafkah batin je tau.

3. Ada kenderaan: moto kapcai dah cantek. honda EX5 orait sangat la tu dengan 2 helmet. Basikal pun boleh, tapi penat kayuh kalau dari Bangsar ke KLIA. Sebaik-baiknya kereta, sebab nanti nak bawa isteri yang mengandung ke klinik setiap bulan.

4. Lulus ujian fardhu ‘ain sekolah rendah. Maknanya boleh mandi wajib dengan baik dan boleh ajar isteri mandi wajib dengan betul,
apatah lagi mandi-mandi yang lain.

5. Boleh baca al-Quran dan boleh mengajar al-Quran walaupun setakat “Alif Ba’ Ta’” sampai Surah “Iqra’ Bismirabbikallazi Khalaq.”

6. Jenis lurus, baik & hati baik, tak menipu. Tadelah sampai menipu kata nak pergi Mydin tapi pergi mengorat jiran taman sebelah.

7. Dia paham kamu, kamu paham dia. Paham jiwo gitu. Serasi bersama. Berbeza tapi boleh masuk.

8. Gedik joget-joget pun depan bini dan anak-anak je. Depan orang lain sopan santun gitu.

9. Jenis tak cemburu buta sangat. Cemburu macam ni ok, “Ehemm..ramainya kawan laki kat opis.. Jangan sampai lupa abang
taw..”

10. Belajar takat PMR je pun takpe, janji cara dia fikir tu matang dari yang belajar PhD.

11. Kalau dia jenis diam tak delah sampai orang kata tak bergaul dengan manusia lain. Kalau dia banyak bercakap pun tadelah sampai dia mengata-ngata orang lain.

12. Malas juga ke masjid, tapi dia pergi gak dalam sehari tu 2 kali sekurang-kurangnya Maghrib danIsyak.

13. Walaupun tak kerap ke kuliah agama, tapi bila tengok Youtube Ustaz Azhar Idrus ngajar tu sampai terlupa nak tengok bola. Jika da kuliah di masjid muka dialah ada di antara orang-orang kampung.

14. Boleh susah senang bersama. Kalau isteri nangis, dia tolong riba isteri dan tenangkan. Kalau isteri sakit, dia tolong jaga dari malam sampai pagi.

15. Jenis senyum sokmo.

16. Tak tengok sangat awek cuns, duk tengok bini dia je walaupn bini dia tak cuns (Tak cun tak pe, boleh tutup lampu)

#UstazAzharIdrus

Jom Jumpa Bakal Mentua ! Tapi.. Dah ready ker??


Assalamualaikum =)

gempak x tajuk di atas? hari ni bukan aku yang mo buat entry di atas.
Tapi just mo share entry yang myy BFF c Puan Qaleshya  post semalam.
memandangkan dia baru ja kawin, so dia mo kongsikan tips macammana cara memikat hati bakal mak mertua.

dalam entry tu,kalo jumpa nama EMAS PUTIH,konfem dia sindir aku dalam entry dia.
Hahahaha ;D dan seriously tips tu sangat membantu. Thanks Ya !!

jom ramai-ramai usha entry NI

Segmen : I Follow U Follow by Emas Putih





Jom join segmen pertama yang saya buat petang ni.
macam biasa la segmen ni bertujuan tuk tambahkan follower.

Segmen ni berlangsung selama 2 hari (10.05.12-12.05.12) jam 5petang.

buat tajuk segmen Segmen : I Follow U Follow by Emas Putih
letak banner di atas dan link kan ke entry ini
hantar link anda di ruangan komen

haaa tu ja. senangkan?
jom la join ramai2. Hehehehe


Hasil pertama buat header dari Photoshop


Hai Asslamualaikum..

just mo share hasil yang telah memeningkan kepala sebab bermain dengan Photoshop.
Yeaaah i did it.

hari ni berjaya la buat header sendiri...
yeah walau pun x berapa cantik tapi not bad kan.
bukan senang mo buat ni.. lagi2 first time aku bermain dengan photoshop
dengan bantuan tutorial dari You Tube, maka terhasil lah ia.

esok mo cuba buat COP RASMI blog aku ni.
heheheh  =)



Segmen : Aku Terjah Kau , Kau Terjah Aku


Yang rasa nak join segmen ni, sila klik banner di atas okay.

tag  : Puan Jun , Nur , Zulia .

Segmen : Up Follower & Tambah Kenalan


klik banner yang nak join.

hurm jumlah follower sy, 1257 
saya asal Sabah. tQ

Contest : Aku Adalah Blogger


nak join klik banner

Segmen:Blogwalking & Bloglist Promosi Blog Sesi Dua


klik banner utk join.

Pandangan saya tentang blog awak??
SEMUA okay =)


Segmen: Blogwalking dan Follow by Nurul


KLIK BANNER =)

Segmen 'Awak! Jom Follow Blog Saya!'


Klik banner di atas if nak join. tQ

Segmen : Entri Blogger


klik banner yang nak join okay.

jumlah entry 436 post..

Tag : Puan Jun

Segmen : Doodle Nama Saya


Yeah jom join segmen Apit , Segmen : Doodle Nama Saya

Nama : Emas Putih
Kaler : Pink ler.Hehehe


note : Yeahhh harap sempat. Hahahaha

Segmen: Review by Lily


klik banner if nk join.

Trip to Sarawak-Brunei Episod II

Hai Assalamualaikum
fuh sangat letih tapi aku mo update pasal my trip yang bermula pada Jumaat 04 May 2012 selama 3hari2malam. X lama sangat la sebab my kazen kerja kn.



...............kisah bermula disini...............

Imigresen ke Lawas, Sarawak




My permit masuk ;p




Singgah solat di Surau Darul Ukhwah berhampiran Imigresen yang memisahkan Sarawak & Brunei



Bila dah masuk Brunei, tepon automatik jadi line cam tu.. BRU b-mobile



Sampai rumah, wowoo telan Nasi Katok.
Nasi Katok is nasi yang sangat famous di Brunei.



Newspaper Brunei Darussalam



Hampir kesemua papan tanda, nama kedai mesti ada tulisan Jawi
suka tengok !! Negara Islam kan.. Hehe






Singgah beli kain di Nazmi The Textile





















Bas mini yang ada di Brunei. Macam ni la bas mini nya.. Only 1kaler . Jenis bas pun sama ja.






Chocolatos!! coklat yang paling sedap yang everytime my kazen p Brunei konfem beli ni.
Sedap. Dah tapau untuk my boyfie 1 kotak !





My Fav chocolate! only $2.95 . Murah kan. tapi darab rm2.45 duit Malaysia.Hehehee



Singgah bersama Magnum Almod. Sangat Sedap !!



Kedai yang jual Nasi Katok.



no flat yang besar !! dari jauh pon nampak. Hehehe





Time to back home..



Bas biru tu bas dari KK-Brunei







part ni di Limbang, Sarawak












Bila sampai limbang memang kena dengar Pelangi.Fm . Hehehe.
Radio brunei. Area limbang pun ada line jugak







nyum..nyum..nyum..




Feri yang menghubungan Brunei and Sarawak.
luas sungai tu mana ada besar pon.. dalam 1km ja.
tapi aku pon heran kenapa x buat jambatan ja.









ini part minta puji..



































Sampai Sipitang.. Singgah makan KFC



Episod II kali ni, x berapa enjoy sebab x jalan-jalan pon. lebih banyak masa di rumah.
well, tQ to my lovely cousin sebab ajak p Brunei tuk kali ke-2

ok next trip, is next week on 12.May.2012
my flight p KL yeahhhh ;D

ok. bye!! mo cau beb !! Hehe