January 24, 2013

,

Alamat? Masjid Salah Kiblat?


As-Salam

Bila baca tajuk entry, apa dalam fikiran u all? 
Uzu baca title? Ehhh terus nak baca masjid ape la yang salah kiblat tu.


Masjid 70 tahun yang berada di Melaka didapati pembinaannya tidak tepat dalam penetapan arah kiblat.
Majlis Agama Islam Melaka (MAIM) turut mendapat perhatian.

Tetapi, ini bukan menjadi persoalan n x perlu menyalahi mana-II pihak janji niat kita ikhlas hendak solat.
Fuh legaaa bila dengar statement tu. Benda tak sengaja. Ke cane pendapat u all?

Hehe ok sekadar perkongsian. Maaf jika tersalah fakta.

Salam.

Share:

13 Sila Komen:

Mimie said...

bru tau

Farah Waheda Wahid said...

salah kiblat ek? erm...baru dengar cerita ni... selama ni x tau pulak... rasanya... mereka yang pergi ke masjid tu perlu ubahlah hala kiblat mereka bila pergi solat di situ... kena pakai compass kiblat... itupun kalau diberitahu kepada umum mengenai perkara ini...

Anonymous said...

first time dengar cerita macam ni...

Azee Hana said...

kalau dah tau,,kene la perbetulkan kan..x pernah dgr kes macam ni..

Shida Radzuan said...

yeke? xtahu pn huhuhu..

aliza said...

Yupp 1st time akak dengar..
Mungiin zmn pembinaannya x da alat canggih nak tentukan arah sebenar so teeeerrrrsilap, Kalau dah maklum, kena dibaiki la kannn

dEdEQ dE wIshEs said...

errrrrrrk

Haziq Life said...

Dah tahu..kena perbetulkan....
say asokong..
Melaka kat mana ini yek!!

Hana said...

baru perasaan ke.. lama gak. nasib xjadi persoalan

Kekzamanis said...

Biasalah manusia mesti ada ada tersilap kat mana2.. Sebab tu akak kalau gi mana2 mesti bawak kompas kiblat.. =)

Nadia Johari said...

kalo jemaah kat situ persn alhmdulillah

Unknown said...

mana yg tak betul kita betulkan......

cik lisa said...

asalkan niat betul cukuplah, hehe .. tak disebabkan alasan tu , tanak sembahyang terus