✿Baca Entry Yang Lepas✿

Saturday, January 12, 2013

Besi Terpacak Kat Kepala Remaja China Ini



Seorang remaja 17 tahun di China sudah selayaknya bersyukur. Pasalnya, dia baru saja selamat daripada besi yang terpacak kepalanya, masuk hingga ke otak.

Seperti diberitakan Daily Mail minggu ini, Wang Xin pada 5hn Januari lalu sedang dilatih di sebuah kilang di Qinghuangdao, wilayah Hebei, utara China.

Saat tengah asyik memulakan pengalamannya sebagai pekerja, tiba-tiba dari atas jatuh batangan besi sepanjang 35cm. Hujung besi itu yang runcing berada di kedudukan bawah. Akibatnya, benda itu berjaya menusuk di kepala Wang.

Wang terus dibawa ke rumah sakit. Dalam pemeriksaan sinar-X, ditemui besi tersebut masuk ke kepala Wang hingga ke otak sepanjang 3cm.

Untuk mengangkat besi itu, pasukan doktor terlebih dulu harus memotong besi panjang tersebut. Lalu, mereka mengebor tengkorak Wang dan mencabut ujung runcing yang tertancap.

Wang berjaya selama dari insiden tersebut. Namun, dia masih perlu menjalani rawatan untuk pemulihan.

 Sumber VIVAnews.com

12 comments:

Puteri Insyirah said...

macam2 la skang..huhuhu

dEdEQ dE wIshEs said...

SERAMMMMMMMMMMMM :(

Sue PeLik said...

dunia sekang makin pelikkkk

Nanadyaya said...

Pergh!! :O

Leeza dayasari [santai leeza] said...

dahsyat... + ngeri ...

deno said...

ngeri betul!

wilhelmina said...

TQVM...dah follow di blog saya ni:

http://helmysyamza.blogspot.com/2013/01/in-pictures-antara-dua-darjat-hkr-122pr.html

Lyeen De Syifa said...

wow...ngeri..

hazwan hairy said...

mmg xkn buka lah link2 cmtu..scry..haha

sa mic said...

ngeri ,nyilu ,seram semua cukup , aiihhh -,-!

Misz Mieza said...

Eee, ngerinya! Diorang tak sediakan safety helmet ke ekk ? Tapi tu lah, bak kata pepatah - berpantang maut sebelum ajal..

Remy hazza said...

eeee.... tak sanggup nak tgk....

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com