✿Baca Entry Yang Lepas✿

Monday, January 28, 2013

Burung Aneh+Pelik Di Kota Kinabalu, Sabah


Salam

Gambar ni diambil di Sabah. Uzu rasa tempat ni di Pekan Nabalu. Uzu pernah lepak-II kat sini hirup kabus yang sangat sejuk dengan member dulu. View ni nampak gunung kinabalu pulak tu..Agak kerap jugak p sini sebab tu tau tempat ni kat mana.

Sebelum nak ambil gambar ni , memang orang tu tak nampak langsung burung tu ada.
Bila dia ambil gambar and tengok gambar tu, dia nampak burung ni tetiba je ada.. Uzu tengok macam helang tapi entah lah pulak.

Jom tengok gambar selepas Zoom ni pulak. Korang rasa helang ka? Uzu tengok kat google image gambar helang, ehh tak sama lah.. Ce korang google lak..


Yang ni pulak gambar di tempat yang sama tetapi guna camera handphone. Perbezaan gambar diambil hanya kurang seminit. not sure.

So korang rasa benda ni apa? Burung apakah ini ?? Ada yang boleh jawab tak??

p/s : Selamat berteka teki.. Salam





14 comments:

Eyqa Hasnan said...

Macam burung helang kan ? Or burung hantu ^^

deno said...

macam burung helang..

nabila biela said...

burung helang ni..hehe

Remy hazza said...

dari kepala nampak macam helang......
kepak pun sama......tak pun mungkin merpati putih....

Pembawa_Wacana said...

Memang menegak cam tu eh... burung helang takkan boleh duk menegak cam tu..

Leeza dayasari [santai leeza] said...

jenis2 burung, mmg den tak reti. haaaa

Shida Radzuan said...

pelik lak tgk sayap dia..uzu huhuh misterinya..

sa mic said...

burung kapal terbang ! hehehe xD

MiMiNadam said...

tak pernah lagi tengok burung helang depan depan . hihi

DaiahXsite said...

Hok alohh . seram pulaaa tgk kejap ada kejap takdooo

^^eKaTiKaH^^ said...

alamak, tak pandai berteka teki.. huuh, misterinya burung itu.. pelik

potia casadelarossa said...

Ni spesis helang jugak ni... burung ni kebiasaan ada kat pedalaman jek... kawasan bukit bukau... biasa kita blh tgk burung ni time petang2... sifat dia ni dia suka terbang 70-90rajah pastu dah sampai tahap tinggi dia akan terbang setempat seolah2 mcm dia lekat pada suatu... dalam kiraan 5-6saat dia terbang semula dan di ulang balik apa yg dia buat td...biasa burung ni akan terbang sendirian... sy tau burung ni sebab saya pon org kampung... tapi takat ni tak tau nama dia...

Misz Mieza said...

Owh.. Baca komen potia casadelarossa baru tau burung apa.. Kalau tak haram tak tau.. Hehehe..

Loley Dxell said...

layang2x kli 2..hihi atau burung merak

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com