✿Baca Entry Yang Lepas✿

Thursday, January 17, 2013

Emas Putih Calon Terpilih Mendaki Gunung Kinabalu April Ini


As-Salam

Yeahhhhhhh hati sangat gembira + excited sebab nama tersenarai dalam calon-calon yang bakal mendaki Gunungg Kinabalu 25 April 2013 ini. 



Uzu kan orang Sabah, Gunung Kinabalu yang tertinggi di Asia Tenggara tu , kalau orang Sabah belum daki, amat memalukan.. Hehehe Sesungguhnya ia perlu jadi satu kebanggaan untuk orang Sabah.

Bukan senang nak booking mendaki ni. Hanya 25orang sehari dibenarkan mendaki.
Dalam banyak-banyak nama, Alhamdulillah nama Uzu tersenarai.


Bayaran Daki Gunung Kinabalu
RM200/orang termasuk:

- Pintu Masuk
- Permit
- Insuran
- Sijil
- Yuran Guide
- Penginapan
- Makan di laban rata

(2 hari 1 malam)

Best kan? Hehehehe. Memang la best. Pengalaman terindah dan mencabar :D

Bayangkan.. Perjalanan 1 hari naik gunung, setengah hari bermalam dan1 hari turun gunung.
Mampukah ?

Benda pertama yang Uzu kena make sure is, Line telefon.
Jangan risau, line DiGi ada jugak. 

Tapi for ur information, Line yang paling kuat ialan Line Celcom. Di puncak gunung tu ada line Celcom tau. Hehehe Siap boleh Video Call 3G lagi. Best-II :)

Hehehe.
Countings the days. Kena joging untuk kuatkan stamina, fizikal dan mental. 

Jangan jeles taw :) Hehehe

Bye Salam. Hehe ^____^










20 comments:

Remy hazza said...

remy pun ada kwn yg ajak mendaki ke situ april nie...tak tahu ler lepas atau tak??? tahun lepas kat gunung stong pun semput semacam.....

Budak Kampung said...

goodluck uzu..jgn lupe bwk batu dri sne

Mohd Lokman Bin Ramli said...

bila lah giliran saya untuk menawan gunung ini

Leeza dayasari [santai leeza] said...

bestnyer...

ina said...

wah...bestnye..ok jeles sgt..nk daki gunung kinabalu jgk :(

Mia Liana said...

wow bestnya nak panjat gunung.. take care ya nanti. jangan lupa update kat blog nanti...

Misz Mieza said...

Stay di Laban Rata okayla, ada warmer.. Akak dulu ada dua group.. 3/4 dari weols stay laban rata.. Majoriti AJK pulak kena naik Gunting Lagadan & stay sana.. Ya ampun, ketulangan sejuknya bah.. Kalau nak tdo kena tdo berdua or bertiga.. Akak masa tu tdo sorang2.. Memang tak tdolah jawabnya.. Tahan gigil jer..Kul 2 pagi dah start sambung daki ke puncak.. Pengalaman yang sangat best! ^_^

Jue Jaynee said...

uzu...mana nak ikut ni? jue tak tau nak daftar..jue pun nak naik gunung..tapi xde contact.

uzu leh bagi sape2 ke nak contact?

Yanie Andierah said...

Yanie dah pernah naikkk sampai panalaban sahaja :D Tak larattt . Btw tahniah ;) Takecare nanti yaa,

aku eryati said...

Wah...nek gunung ba dia...hhahhaha...ba jn lupa p poring lepas mendaki..ni pakej dr mn ni?

Cik Dania said...

owh..teringin la nak daki gunung kinabalu..mcm mn nk booking yer?

Afiqah Adzan said...

Untunglah Uzu..Bestnya !! Nak jugak !!

✿A I N A A✿ said...

great sis!!! ena teringin oo nak naik, tapi jauh sgt2... lagipun nk habis cuti.. huarghhhhhh

Hidayatul Afzam said...

Untung la akak, jangan lupa tangkap gambar banyak-banyak ye. hehe :)

Afasz said...

sila kuatkan stamina. good luck awk :D

Ima Salsuzaima said...

best lah. teringin juga nk pegi tapi belum ada rezeki lebih2 lagi dah ada anak ni susah sikit.tggu anak besar sikit lah.hihi

MiKi MoUsE said...

time hri jdi sya tu gi daki,akak elok2 tau dkt sna,moga selamat dlm prjalanan,,,

Nik Ainaa said...

bestnya...... >__<

neeia noe said...

hi uzu wow murah 200/org.. hujung tahun ni plan nak pegi, boleh bagi contact no x mcmna nk book yg murah. email ye neeianoe@gmail.com

cda sulaiman said...

saya pun nak jugak!!!! msyunie1810@gmail.com pleazzzz

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com