✿Baca Entry Yang Lepas✿

Saturday, January 5, 2013

Harga Pengenalan Untuk Rumpai Laut Asli Dari Sabah. Jom Borong Kat Sini !!


As-Salam

Ada tak yang berminat pasal kologen rumpai laut ni?
Yang ni harga promosi untuk pembukaan.


Info : 
Warna Ungu : Merawat masalah kronik seperti jantung, gout , strok dan lain-II.
Warna Kuning : Kecantikan luaran.





Kelebihan Kologen Rumpai Laut :

  • Melaraskanberat badan dan hormon
  • Anti-bakteria, membuang toksin
  • Menghilangkan sembelit
  • Mengurangkan tekanan darah tinggi
  • Mencantikkan kulit, melicin & menegangkan kulit. (anti penuaan)
  • Meransang penghasilan sel-sel baru kulit dan menyembuhkan luka
  • Menguatkan sistem abdomen dan memelihara kelenjar tiroid
  • Memperbaiki masalah kuli danrambut, mengurangkan kedutan & tempat hitam
  • Selulit dan jerawat
  • Membantu meningkatkan metabolisme
  • Memejalkkan payudara, otot dan punggung
  • Menurunkan tahap kolestol dalam tubuh
  • Melembutkan tumit kaki merekah
  • Menguatkan tulang sendi, menjauhi artritis dan osteoporosis
  • Meningkatkan peredaran darah, mengurangi sakit bahu dan belakang
  • Mencegah kanser/tumor
  • Meningkatkan fungsi penghadaman/pencernaan dan merawat gastrik
  • Mencegah anemia
  • Memberi Kekenyangan/diet
  • Meningkatkan sel rawan, ligamen dan otot
  • Memberi tenaga

Cara membuat masker:
  • Cuci muka dengan air suam 2-3 kali supaya pori2 di muka terbuka luas
  • Lagi elok kalau diwapkan dengan wap air panas/suam
  • Campurkan gel kolagen tadi dengan bahan berikut :
  • Kulit Normal - Campur kolagen dengan madu
  • Kulit Kering - Campur kolagen dengan jus lemon @ susu tepung
  • Kulit Berminyak - Campur dengan buah tomato yang masak ranum

Siapa yang boleh makan kolagen ini:
  • Wanita dan lelaki
  • Ibu mengandung – Kulit bayi jadi cantik, putih dan halus (untuk kandungan 4 bulan keatas shj). Ibu rasa bertenaga dan tidak mudah letih
  • Ibu menyusui bayi- boleh makan tapi dengan syarat tidak boleh lebih 5 gram sehari kerana kandungan iron adalah tinggi.
  • Kanak-kanak yang berumur 2 tahun ke atas
  • Wanita selepas bersalin/berpantang tidak digalakkan makan rumpai laut hingga selepas 3 bulan bersalin kerana ia bersifat sejuk.
Tips:
  • Jangan minum kopi, nescafe, teh, berkarbonat atau minuman yang tinggi kandungan kafein selepas mengambil kolagen sekurang-kurangnya 3 jam
  • Ambil bersama vitamin C untuk kesan yang maksimum dan cepat
  • Banyakkan minum air kosong 2.5 - 3 liter sehari bagi melancarkan pembuangan toksin dan memaksimakan penyerapan kolagen oleh badan.
Jom kita dapatkan kulit yang cantik, putih, gebu dan tegang..bukan sahaja pada muka, malah seluruh badan!!
Inilah kolagen mentah 100% asli.. Tanpa bahan kimia dan belum diproses..
Boleh ditambah perisa kegemaran anda sendiri..!!
Harga amat berpatutan..!!
Jangan lepaskan peluang ini. tak cuba, tak tahu..;)

Ada tak yang berminat boleh PM uzu kat sini --> Emas Putih

As-Salam


14 comments:

★ Nurul Nadhirah Norsalim ★ said...

minum ja ka yang ada? :)

Emas Putih said...

masker pun ada :)

dEdEQ dE wIshEs said...

PLAN NK BELI .. WAIT WAIT .. HEHE

luqman zakaria said...

sedap x??hehehe..

p/s : kalau rajin.. vote lah arepnakbebel.com dalam kategori Fav Lifestyle blog untuk MSMW 2013 ..:)HEHEHE

Misz Mieza said...

Wah ! Murah2! Berminat nak beli borong.. Sebelum tu nak tanya kalau ready made jally tu kurang tahan lama ke ?

Emas Putih said...

ready made jelly xleh nak pos lah. hehe

Leeza dayasari [santai leeza] said...

masker pun ada... wow...

Lyeen De Syifa said...

hebat ni..made in sabah pulak tu.kena sokong!

Remy hazza said...

byk kelebihan dia......
sangat menarik dan asli....

sa mic said...

kena cuba ni , wahahaha

shidaR said...

wahhh..nnt nk info lebih shida PM ye syg :)

✿A I N A A✿ said...

oh gini rupanya kehidupan sebenar kolagen.. benda ni tengah hot ye sekarang ni...

kak nora said...

masa masak bunda letak daun pandan macam masak agar2 biasa...wangi..

andy raindey said...

saya juga ada menjual rumpai laut dengan harga yang berpatutan. hehe sekiranya berminat boleh hubungi saya 0143733629 atau emel je kat shahshin_87@yahoo.com

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com