✿Baca Entry Yang Lepas✿

Saturday, January 19, 2013

Kes Curi, Rasuk, Pukau Di UiTM Lendu, Melaka



As-Salam

Sangat menakutkan baca kisah seram pelajar Uitm Lendu ni. Kembang bulu roma.
Uzu baca semalam daripada blog peribadi and cerita tu in BI so, uzu translate p BM supaya korang senang faham. Serius memang seram. Jom baca !



Ia menjadi begitu menakutkan di sini, di Lendu. Hampir setiap malam akan ada cerita beberapa (1) barangan dicuri dan (2) orang kena rasuk (pemilikan), dan (3) pukau.

1. Sebahagian barangan yang dicuri adalah menyeramkan. Pertama anda akan memasuki bilik anda dan anda akan berfikir semuanya adalah baik. Dan kemudian anda akan mula sedar bahawa salah satu perkara yang hilang. Dan kemudian dua perkara yang telah hilang, maka anda sedar bahawa hampir semua berharga hilang dari bilik anda. Dan akhirnya anda akan mendapati nota yang mengatakan ini: "Nantikan ketibaan saya di Kolej-Kolej lain", yang kira-kira diterjemahkan bermaksud "tunggulah kehadiran saya / tiba di kolej-kolej lain.". (Oh dengan cara itu, di sini, kita panggil asrama Kolej / College '.) Dari apa yang saya dengar, empat tempat telah diserang oleh orang ini setakat ini. Semua dengan nota yang sama.

2. Rasuk / milikan itu adalah cerita yang berbeza. Yang satu ini, saya melihat dengan mata saya sendiri. Tanah barangan gila. Rasuk / milikan apabila perkara yang masuk ke dalam badan anda, dengan niat untuk menyakiti anda dan orang di sekeliling anda, dan menggunakan badan anda untuk melakukan pelbagai perkara. Perkataan di sini adalah 'milik'. Gadis di peringkat saya mula menari, dan ketawa, dan menjerit dan menjerit, berjalan di sana sini, dan ia telah masuk dan keluar badannya jadi ia adalah seperti dia adalah kedua satu beliau dan orang lain yang seterusnya. Apabila ia berlaku di peringkat awal, sebilik saya dan saya dihidupkan Yasin yang pada penceramah di bilik kami dan duduk bersama-sama. Dan kemudian kita dengar: sesuatu yang menjerit di luar tingkap kami, seolah-olah cuba menghalang bunyi Yasin itu. Apabila kita dijeda main semula, ia berhenti menjerit. Apabila kita berpaling kembali, ia mula menjerit lagi. Ia adalah ngeri. Jadi kita memberitahu kanan kita, yang berada pada tahap kita, pengendalian gadis yang kena rasuk. Beliau kemudian memberitahu kita untuk hanya menyimpan bermain Yasin dan mengabaikan bunyi, atau meninggalkan bilik dan pergi ke bilik lain dan tinggal di sana. Kami melakukan kedua. Apabila kita pergi ke bilik lain, dan seperti yang kita hanya kira-kira untuk menutup mata kita untuk tidur, kita mendengar bunyi yang berbeza: seseorang menoreh di tingkap kami. Minda anda, kami berada di tingkat ketiga. Kemudian kita mendengar bunyi yang lain: mengetuk jawatan katil. Pada masa itu, gadis yang kena rasuk sudah okay, tetapi warga tua itu masih di peringkat kami. Jadi kita memberitahu kanan yang sama sekali lagi apa yang telah berlaku, dan dia datang dalam, bersama-sama dengan 17 senior lain, yang ahli-ahli Majlis Tertinggi Kolej. Di dalam bilik, kami duduk dalam bulatan, diam, dan mendengar. Kemudian kita mendengar ia. Kita semua hanya tinggal di bilik pada masa itu, dengan niat tidak untuk meninggalkan, dan kita bertanya yang senior apa yang berlaku malam sebelum, atau malam-malam lain, dan mereka memberitahu kita bahawa ia yang hanya menjadi kolej kami, dan kolej 1 lelaki lain ' . Dan ia agak buruk. Bad untuk titik di mana Polis Bantuan, yang adalah orang-orang yang menjaga kampus kami, terpaksa terlibat dalam carian budak yang yang dimiliki, kerana meneka apa? Mereka boleh terbang. Yup, mereka freakin melompat dari tingkat dua kolej, dan terbang atau sesuatu. Ini adalah apa yang saya dengar dengan cara itu. Aku tidak pernah melihat ini berlaku. Bagaimanapun, kerana mereka telah memberitahu cerita, beberapa daripada kita boleh mendengar apa yang berlaku di luar tingkap kami. Tapping, menjerit, menjerit, bertepuk tangan .. anda nama itu. Dan manakala seorang senior bercakap, lain kanan isyarat ke arah tingkap, manakala kanan yang bercakap hanya mengangguk seolah-olah berkata, "Abaikan ia!" Kepada beliau. Beliau telah menerangkan kepada kita apa yang telah berlaku di dalam biliknya, dan satu perkara yang berlaku adalah bahawa dia mendengar bertepuk tangan tetapi hanya satu bertepuk dan pada jangka masa yang berbeza. Dia menunjukkan kepada kita bunyi bertepuk itu, dan kemudian seluruh bilik dirasai dua angin kencang bertiup di arah yang berbeza, dan BAM, pintu dibuka dengan sendirinya, seolah-olah ditendang oleh luar sesuatu. Tetapi tidak ada di sana. Itu adalah apabila kita semua membaca Yasin bersama-sama, dan memutuskan bahawa seluruh bilik, semua 20 kita, tidak akan meninggalkan, kerana nampaknya perkara adalah sekitar paras kita, menunggu untuk kita keluar. Dan mendapatkan ini: ia menari tarian yang sama gadis itu lakukan apabila dia mendapat dimiliki, betul-betul di luar tingkap kami. Menakutkan barangan di sana. Saya fikir malam itu adalah hanya salah satu malam bahawa saya hanya akan terus memikirkan tentang untuk tahun akan datang. Yang saya maksudkan ini adalah gila. Saya takut. Dan saya tidak pernah takut perkara itu. Saya hanya akan mempunyai untuk menjaga berfikir bahawa Allah SWT adalah dengan saya. Dia dan kata-kata-Nya dari al-Quran akan melindungi saya lebih baik daripada apa-apa lagi. Tuhan adalah lebih besar daripada apa-apa lagi, di mana-mana, bila-bila masa. Beliau adalah dengan saya. Malam tadi, Khamis, malam Jumaat, dari apa yang saya dengar, hampir setiap kolej kena kacau. Kolej saya adalah yang paling teruk kerana di sini kita, membaca Yasin, dan kemudian tiga orang mula menjerit, seolah-olah dalam kesakitan. Ia adalah yang paling menakutkan. Malah kolej berhampiran kita boleh mendengar menjerit, yang adalah apa yang kawan saya dari salah sebuah kolej berkata kepada saya. Firman mendapat benar-benar cepat begitu, ustaz (saya fikir) dan beberapa orang daripada Majlis Penggerak Masjid hadir di kolej kami apabila ia berlaku. Beberapa wakil Majlis Pewakilan Pelajar berada di sana juga. Kemudian saya mendapati melalui Twitter bahawa setiap kolej telah memegang bacaan Yasin, semua pada masa yang sama. Saya tidak tahu jika orang telah berbohong tentang perkara ini, tetapi itulah apa yang saya telah membaca. Lampu Kolej kelipan dan barang kecil, dan kolej setiap sejuk sepanjang malam. Dan, dari apa yang saya baca di Twitter, ramai orang tidak dapat tidur kerana bunyi dan suara. Tetapi Astaga, ia adalah menyeramkan super. Saya masih ingat bunyi jeritan itu. Saya tidak fikir saya akan dapat untuk melupakannya.

3. Bahagian pukau, hanya benar-benar benar-benar mengecewakan. Apa penceroboh akan lakukan ialah mereka akan mengetuk pintu anda (atau kadang-kadang mereka hanya Barge dalam, jika anda tidak mengunci ia) dan mereka akan berjabat tangan anda atau ketuk bahu anda. Pada masa itu anda diskru. Mereka akan mula bercakap karut kepada anda, dan 10 minit kemudian anda akan menyedari bahawa anda telah dibawa keluar RM700 dari akaun bank anda dan diberikan kepada penceroboh ini, bagi botol, apa-apa yang benar-benar. Mereka bergerak benar-benar cepat. Semua orang hanya takut tinggal di dalam bilik mereka sendiri sekarang kerana jika mereka lupa untuk mengunci ia, terdapat peluang yang lebih tinggi kena pukau. Dan perkara ini pukau hanya akan berlaku jika terdapat mana-mana karnival / bazaar / pameran di kampus kita, yang berlaku cukup banyak setiap dua minggu. Banyak orang telah menjadi pukau-ed. Ia adalah yang paling teruk.

Saya tidak tahu apa yang berlaku lagi. Ia hanya menjadi terlalu banyak sejak kebelakangan ini. Pada permulaan semester, everything was fine. Dan kemudian sebulan kemudian, perkara yang menyeramkan mula berlaku. Harapan kita semua boleh selamat pada masa ini membimbangkan. Hanya berakhir ini supaya kita semua boleh berada di dalam aman. Perkara, kita tidak tahu apa yang kita lakukan set yang luar kemarahan dalam roh sekitar Lendu. Semua peristiwa-peristiwa minggu ini kesemuanya berorientasikan Islam. Mungkin ia adalah gila kerana itu, kerana dua malam yang lalu, terdapat satu ceramah di mana ustaz menjelaskan Al-Fatihah. Dan dia membaca ia pernah begitu indah. Sama seperti dia sampai kepada ayat ketiga, angin kencang mula bertiup, dan segala-galanya pergi malapetaka. Projektor skrin jatuh hampir memukul kepala ustaz, latar belakang hampir teared, kertas kerja mengenai jadual pendaftaran terbang sekitar ... dan manusia ia hanya menyeramkan apabila ustaz yang berkata: "Ada Benda tak nak saya Majukan bacaan saya ni.". Apabila dia berkata bahawa, satu lagi angin kencang meniup.

Huh, saya hanya .. ini adalah mengapa menakutkan freakin '. Apa yang kami lakukan tentang perkara ini selain daripada berdoa untuk keselamatan? Maksud saya ia semua roh sini digabungkan. Biasanya ia adalah satu atau dua hanya cuba untuk kucar-kacir dengan kepala semua orang, tetapi kini ia benar-benar hanya semua orang membimbangkan di kampus tanpa sebab tertentu. Ia adalah menjengkelkan, dan menyeramkan, mengecewakan. Menakutkan juga. Wah, hanya berakhir ini. Akhir ini sekarang.

sumber : theuzannapages

15 comments:

eyoy kyrul said...

Perkara biasa bg pnduduk asrama... Trutama musim exam...

farhanamasdo said...

i think the story are just rumors . saya sendiri pelajar disini . and i one of mangse kecurian . alhamdulillah everything is okay . :)
its just kes kecurian . heeee xD

Sue PeLik said...

huhuhuhuhu. ermmm terbelit2 lidah saya membaca nya. hehehehe. tapi tu la kan! menakutkan sib bek dah habeh belaja huhuhuhu

sa mic said...

ada pernah baca tentang ni ,isssh ...menakutkan ...bila translate ke bm rasa seronok baca pula, hikhik

Tat Sing said...

Googke translate...mcm bahasa sastera pun ada.

wan_muna said...

uzu, kolej kitorg dekat je dgn lendu tu... ntah2 benda tu bosan kacau kitorg...dia kcau sana pulak... olej kitorang selalu nampak dan ikut lg sampai ke asrama... hahahhaa....

ShuhaidaSaad said...

kalau asrama benda-benda halus mesti ada sebab ada antara pelajar xjaga kebersihan.

semoga semuanya baik2 belaka :)

Remy hazza said...

sesaknya nya faham...... terbelit2..... tapi kesudahnya faham lah jugak.....

cik neto said...

semua tempat blajar ada benda ni.. kita yg blajar kt tmpat org ni cuma kena kuat semangat je. jgn lebih2.. sy dlu pun ada pnglaman.. hehe.. mmber sbilik sndri histeria sbb msuk tndas. lepas tu blackout. trus kena histeria. 3hari 2malam berturut2..

adibahfaizah said...

I've already read this story last night. sume orang kecoh2 dekat twitter. tataw nak percaya atau tidak.
doakan jela, utk diorang, kan :D

Farah Waheda Wahid said...

fenin jap kepala kakak baca google translate punya translation ni... apa2 pun...hopefully segalanya baik2 belaka bagi mereka yang belajar di sana...

Nadrah Zulkifly said...

Assalam. Not to put you down or something, tapi saya anak staf UiTM, as a matter of fact, saya anak staf Pengurus Asrama kat sana. And my dad habis handle kes ni pukul 3 pagi. Please note that Ruzanna (owner of the wordpress blog) akan kena tatatertib di kolej sebab sebarkan cerita palsu. This issue telah menyusahkan banyak pihak UiTM dan aktiviti SUKOL diorang pun terpaksa dibatalkan. Trust me, tak perlu kita sebarkan pasal ni lagi. These things tak berlaku pun kat UiTM. Alasan Ruzanna towards pihak atasan, "Saya tak jangka benda ni boleh spread sampai macam ni". Sorry again.

dEdEQ dE wIshEs said...

XPHAM .. KUIKUI

Cikgu Fikri said...

uitm ni dekat ngan tmpt fiq.. sblm masuk IPG dulu, fiq dpt tawaran serentak ngan uitm lendu... rasanya slalu gak dgr psl citer cm ni dulu :)

Beby Cat said...

Lapuk la cite nii. Hehehe . Budak yg kena rasuk tu level aku kot . Cite tipu je sume . Hekhek

Copyright © ✿Emas✿Putih✿Blog✿ Designed by azhafizah.com