January 05, 2013

Lagi Bayi Dibuang . Selamat Bayi Dari Dimakan Semut




SHAH ALAM: “Doa saya setiap hari agar kami dikurniakan anak, akhirnya dimakbulkan Allah sekalipun dalam keadaan begini.

“Mungkin penemuan ini ada hikmahnya, saya berasa gembira walaupun geram dan sedih melihat tubuh bayi yang dibiar kesejukan,” kata Mohd Zakaria Saharudin, 43, yang menyelamatkan seorang bayi perempuan dipercayai dibuang.

Bayi perempuan berkenaan ditemui atas lantai tempat buang sampah, berdekatan Kota Kemuning, dekat sini, semalam.

Mohd Zakaria berkata, dia tidak dapat menahan sebak terutama ketika membuang semut yang menghurungi kepala bayi malang itu sebaik ditemui jam 8.30 pagi berhampiran sebuah tadika swasta di Jalan Anggerik Vanilla bersama lima pekerja syarikatnya.

-hmetro
Share:

10 Sila Komen:

Unknown said...

pandai buat pandai tnggung kan?
nak buat kene fikir dulu..."

Nur Nainis said...

Ya Allah..kesian bayi ni..Ya Allah..dunia dunia. Sedih sangat tengok benda2 ni berlaku.

Dayang Deno said...

hmmm.. manusia skrg tak berubah-rubah,,, kesiannya baby tu...

Unknown said...

Ya Allah...bayi tu tak berdosa..... kejam sungguh sapa yg buang tu.... semoga Allah berikan hidayah padanya....

EiracayoO said...

kesian nya baby tu.. :'( kecik lagi dah kena buang...kalau besar, betebiat macam mcm orang yang buang baby cute nie bleh kot buang...buang kat laut..ok tak ? ^_^

★Nurul Nadhirah Norsalim★ said...

kes buang baby lagi, kesian depa :(

EkaTikah said...

baru bayi, baru nak melihat dunia sudah diperlakukan sebegini. kejam sungguh manusia sekarang

Kupukupu said...

astagfirullahhalazim.. ;(

cik lisa said...

makaiii , ish kejam ! Kalau di barat sana pun , termengandung ke hape ke then tanak anak, diorang bukannya buang macam ni . Hantar aje kat rumah anak yatim atau bagi orang . Ish2

Shida Radzuan said...

ya allah..kejamnya mak dia huhhu~!!